keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Fetajuusto salaatti

Sellainen tänään päivälliseksi. Lounaaksi lautasellinen sitä eilistä kaalisoppaaKeitosta tuli muuten vähän kuin vahingossa ihan tosi hyvä. Tuntuu että maku vaan parani, kun soppa tekeytyi jääkaapissa yön yli.
Talven sosekeittojen ja pataruokien jälkeen vaihdan keväisin melkeinpä totaalisesti salaattilinjalle. Jotenkin ne tuntuvat sopivan kevääseen... Olisiko elimistö raakaravintoa vailla pitkän pimeän kauden jälkeen?

Päivän pikasalaatti:
Ruukku tammenlehtisalaattia, ruukku friseesalaattia ja ruukku lehtisalaattia, kokonainen purjo, sinimailasen ituja, siivu Lidl feta-juustoa, kastikkeeksi reilu loraus kylmäpuristettua oliiviöljyä ja koristeeksi kuivattua ruohosipulisilppua. Tyttöjen salaattiin lisäsin pari tomaattia.

Salaatit huuhtaisen ja repäisen lehtiniput poikittain noin kolmeen osaan. Purjo halkaistuna ja viipaloituna. Supernopeaa ja vielä bonuksena terveellistä pikaruokaa, tätä nopeammin ei saa edes sitä taksaria grilliltä...


fetajuusto salaatti / nopea salaatti / ruokaisa salaatti / ituja salaatissa / idut salaattiin / sinimailasen idut / itujen käyttö /

4 kommenttia:

 1. Hyvä kun muistutit, olin ihan unohtanut, että mun piti tehdä ruusupavun idätyskoe... sitä tosin ei voi syödä.

  Pitää koittaa kyllä tuota idätystä itsekin! Hyvä että laitoit tuon linkin sinne vanhaan postaukseen.

  Minkä kukkasen uutetta se oli, mitä olisit väsymykseen suositellut? Olen alkanut kallistumaan näihin luontaistuotteisiin, kun ei ne lääketieteelliset tropitkaan tunnu tehoavan. Ihan käsittämätöntä, etten ole 6 panacodin + buranan avullakaan saanut kurkkukipua hellittämään. Onneks hoitsu suostitteli kylmää, jäitten imeskely on suoraan sanoen nautinto!! Ehkä niillä taas aamuun ja uusiin nieluviljeyihin kestää...

  Niin ja voimia kevätväsymykseen. Ihana etten ole ainoa joka siitä kärsii. Jotenkin tuntuu, että se valo lisääntyy ihan liian vauhdilla, ja tuo pohjoisesta tulo tottakai oli shokki kun päivä oli täällä monta tuntia pidempi. Olen vähän tullut siihen lopputulokseen, että siinä ahdistaa eniten se, että tuntuu että kaikki valoisa aika pitäisi käyttää jotenkin tehokkaasti. Talvella kun ei olevinaan tarvi tehdä mitään, koska on pimeetä :D

  VastaaPoista
 2. Hei Saariston kasvatti: Ota ihmeessä rutiineihin ainakin yksi idätyskippo. On ihan äärimmäsen helppo ja edullinen systeemi hankkia vihreää lisuketta pöytään. Minulla nyt jokunen kuukausi jo ollut jatkuvasti tuo idätyskuppi kaapissa tekeentymässä ja vieläkin ensimmäinen noin parin euron sinimailasen siemenlaatikko käytössä.

  Tässä linkissä lyhyt kuvaus tippojen vaikutuksista:
  http://www.energiakeskus.com/energiasivut/luontaishoidot/kukkatipat-frantsila.php
  Jos haluat niin lähetän kokeeksi tippasekoituksen. Tästä firmasta ne saa ihan kaupanpäälle :)

  Tänä keväänä olo on ollut rauhallisesmpi. Olisiko tuo D-vitamiini auttanut. Olen nyt viikon verran ottanut myös siitepölyrakeita ja kuningatarhyytelöä. Tuntuu että olen energisempi ja aamuisinkin herään helposti "ennen ylösnousua".

  Ihan sama fiilis on minulla aina syksyisin kaiken marja- ja muun piharumban jälkeen. Ihanan rauhoittavaa kun maahan sataa lumi ja voi ihan hyvällä omallatunnolla linnottautua sisätiloihin :)

  VastaaPoista
 3. Ihanan näköinen annos.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mutta kyllä vielä ihanampia ovat oman kasvimaan vihreät :)

   Poista