torstai 14. maaliskuuta 2013

Lempin gluteeniton suklaakakku

Aina vaan helpommalla pääsen keittiössäkin :)
15v Lempi-tytär on innokas kokeileva kokki joka kehittelee harva se päivä jotain uutta keittiössä. Hän onkin jo aika taitava leipuri joka osaa yhdistellä ja hyödyntää "mitä kaapista löytyy" raaka-aineita.
Lempi on ollut nyt jokusen kuukauden viljattomalla ruokavaliolla ja kehitystyön alla ovatkin gluteenittomat herkut. TÄMÄN suklaakakun Lempi väsäili pari päivää sitten ja kakku oli ihan yllättävän hyvä. Äitinsä tytär - nuori reseptikapinallinen :)





Pohja:
50 g voita
1/2 dl sokeria
1 kananmuna
noin 3/4 dl mantelijauhoa
noin 100g mantelirouhetta
1/2 dl kaurahiutaleita
(Määriä voi, ja kannattaakin hieman muunnella, jos tarve vaatii. Oman maun mukaan!)

1. Lämmitä voi lähes juoksevaksi
2. Sekoita puuhaarukalla voin sekaan sokeri, mantelijauho, kaurahiutaleet, mantelirouhe ja muna.
3. Voitele ja ''mantelijauhota'' pyöreä irtopohjainen kakkuvuoka.
4. Levitä taikina kakkuvuoan pohjalle tasaisesti. 
4. Laita pohja jääkaappiin.

Täyte:
4 liivatelehteä
50-100g tummaa suklaata
1-2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 rasia (200g) maustamatonta tuorejuustoa
noin 1/2 dl sokeria
2 tl vanilijasokeria
3 rkl kahvia
3 dl kuohukermaa

1. Laita kahvi tippumaan.
2. Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen pehmenemään.
3. Sulata suklaa (kattilassa tai vesihauteessa) ja sekoita tuorejuuston joukkoon.
4. Lisää tumma kaakaojauhe, sokeri ja vanilijasokeri suklaa-tuorejuusto -seokseen.
5. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liota ne kuumaan kahviin.

Vinkki! Kuumaa kahvia on pieni määrä, ja kylmät liivatelehdet jäähdyttävät sen hetkessä. Jos kahvi jäähtyy jo ensimmäistä liivatetta sekoittaessa sekaan, muut 3 lehteä eivät enää liukene. Silloin kannattaa laittaa kiehuvan kuumaa vettä laakeaan astiaan, ja samalla periaatteella kuin vesihauteessa, upota kahvi-liivateseos -kuppi kuumaan veteen. Liivatelehdet liukenevat kahviin, kun se tääs hieman lämpenee kuuman veden ympäröidessä sitä. Älä siis kuitenkaan lisää vettä suoraan kahvin sekaan.

6.  Lisää liivate-kahvi -seos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
7. Vatkaa kerma vaahdoksi. (Sekoittele aina välillä täytettä, ettei se ala hyytyä kupissa.)
8. Nostele vaahdotettu kerma täytteeseen.
9. Kaada valmis täyte kakkuvuoassa olevan pohjan päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä muutamia tunteja. Kun se on hyytynyt, irrota kakku varovasti, koristele, ja tarjoile!



Muutama kuva Lempin muista leipomuksista:

















Ohjeita ja mukavia leipomustarinoita löydät Lempin blogista :)

gluteeniton kakku / gluteeniton suklaakakku

6 kommenttia:

  1. Kylläpäs näyttäää HYVÄLTÄ! Todellisia herkkuja ;)

    VastaaPoista
  2. Ihania herkkuja :)

    Nuo koristellut muffinssit on erityisen suloisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskomaton näperrys varmasti ollut niissäkin... Ei minun hermot riittäisi :)

      Poista