perjantai 4. marraskuuta 2011

Pellavansiemenshotti

Tässä taas yksi tehokas aamun avaaja. Illalla lasiin ruokalusikka-pari pellavansiemeniä ja vettä sekaan. Aamulla seos on limainen geeli joka sitten liukkaasti huljahtaakin vatsalaukkua hoitamaan. Tehot irti pellavansiementen sisältämästä öljystä saa pureskelemalla siemenet rikki mutta siinä onkin jo hiukkasen haastetta heti aamusta toteuttaa... Itse kyllä ihan kertakaadolla tämän selvitän ja jääkaapissa on pullo kylmäpuristettua pellavaöljyä josta aina muistaessani sitten hoitelen tuon öljypuolen.

Pellavansiementen terveysvaikutukset ovat moninaiset: Lima sisäisesti auttaa ummetukseen ja närästykseen, ulkoisesti ihonhoitoon ja pellavasiemenet itsessään ovat loistava omega-3 rasvahappojen lähde. (Ymmärtääkseni jopa paras mutta en lähde siitä asiasta hehkuttamaan ilman faktatietoa.)

Tytärteni ja siskojeni kanssa teimme koko viimekesän pellavansiemen-naamion lähes joka ilta mökkisaunassa. Minulla on pirullisen sitkeät maksaläiskät leukaperissä (tämä karkeahko kielikuva sallittakoon tässä maksaläiskä-sanan yhteydessä) ja ajattelin että niin ihmeaine pellava on että josko niihinkin tehoaisi. Kokonaan eivät ole hävinneet mutta uskallan sanoa että kesän jäljiltä ovat kuitenkin vaaleammat kuin keväällä. Iho voi kuurin ajan aivan erityisen hyvin ja sanoisin jopa että oli hehkeä. Hoidosta erillinen postaus tyttäreni blogissa:
http://veeramerenhelmi.blogspot.com/2011/10/pellavansiemenilla-iho-kuntoon.html

Illalla lasti yöksi likoamaan


Aamulla sekoitus ja kippis vaan taas, terveydeksi :D


Niin ja näinä pellavansiemenlima-aamuina jätän tuon eilisessä postauksessa esittelemäni sitruunashotin väliin. Luulisin että tuo sitruuna on senverran vahva happo että neutralisoi sitten tuon pellavaliman hyväätekevän vaikutuksen. Siis näin vain pienessä naisenpäässäni olen päätellyt, ei faktaa tämäkään...

7 kommenttia:

  1. Hei!
    Terveisiä Helsingistä Saden konsertista, oli kerrassaan hieno elämys.
    Mut oikeestaan se ei nyt ole tämän kommentoinnin pääsisältö ja tarkoitus vaan haluaisin lisätä tuohon pellavansiementen hoitavuuteen että minulta se alleihin tehtynä poisti niistä ne viheliäiset näpyt ja pehmitti ja silotti ihon niin etten meinaa allejani entisiksi tuntea. Suosittelen muilekin allinäpyistä kärsiville! Kasvojen iho on myös edelleen keäisen pellava- hevoskuurin jäljiltä pehmeä ja hyvinvoiva. Että melkoista ihmeainetta on.

    T: Susanna (joka on kyllä jo pätevöitynyt ilmoittautumalla lukijaksi muttei nyt tällä kertaa oikein kerennyt kirjautua tänne sen kummemmin)

    VastaaPoista
  2. Moi Susanna. Sade konsertin olisin kyllä itsekin voinut käydä katsomassa. Oli varmasti upea keikka. Mietinkin tuossa kun postausta tein että miten niiden allinäppyjen kävi. En sitten jutussa maininnut aiheesta kun ei ollut kokemuspohjaa mistä ammentaa. Mutta loistavaa jos allit ovat nyt esittelykunnossa ja kaikki samasta vitsauksesta kärsivät, kokeilkaa ihmeessä. Susanna siis teki kiehuvasta vedestä ja pellavansiemenistä paksun puuron jonka siveli alleille niin kuumana kuin vain iho kohtuudella kesti, päälle pyöräytti vielä tuorekelmua, antoi hoidon vaikuttaa ainakin puolituntia ja siinä se :)

    VastaaPoista
  3. Niin ja tuohon edelliseen vielä senverran tarkennusta että ihan kertahoito ei kuitenkaan auta :) Jossain vanhassa luomukosmetiikkakirjassa kohotettiin toistamaan hoito joka ilta vähintään kahden viikon ajan.

    VastaaPoista
  4. Hei

    Kun juot tuon pellavansiemenjuoman, niin nieleskeletkö myös ne siemenet vai jääkö ne kupin pohjalle ja heität pois?

    Ajattelin kyllä kokeilla tätä, koska vatsaongelmia ollut, koska olen vähentänyt viljojen syöntiä muuten.

    Ja toi pellavakasvonaamio on myös kokeiltava!

    Vaikuttaa hauskalta tämä sinun blogi ja löysin tämän sattumalta tuolta blogiviidakosta! Piristävää lukea välillä oman ikäisen naisen elämästä kun suurinosa on kuitenkin niitä teinejä tai +20vee ketkä aktiivisesti blogeja pitävät.

    Ja lisäksi haluaisin mainita äiti ihmisenä myöskin, että kun olet linkannut tyttäresi blogiin täällä kävin sielläkin lukaisemassa niin hienoja lapsia olet kasvattanut! Vaikuttaa oikein tasapainoiselta ja tervehenkiseltä elämältä :))Itselläni kaksi teiniä täällä pk seudulla ja vaikka omat ovatkin pärjänneet hyvin ja kaikki ok, niin ympärillä sattuu ja tapahtuu heidän kaveripiirissään vaikka sitä ja mitä. Ja suurin osa nuorten blogeistkin on biletystä, shoppailua jne jne. Joten tsemppiä jatkossakin teidän perheelle: jatkakaa samaan malliin!

    VastaaPoista
  5. Hei Anonyymi ja isot kiitokset ihanasta kommentistasi :)
    Pellavansiemenlima juodaan ihan "pohjanmaankautta" eli siemenineen päivineen. Sen kun sekoittaa just ennen "sisäänheittoa" niin tulevat siemnetkin siinä sitten matkaan :)
    Pellavansiemen-naamiota suosittelen lämpimästi, itse tein naamion viime kesänä melkein pari kuukautta lähes joka ilta mökillä. Iho näytti ja tuntui todella hyvältä. Nytkin kotona aina silloin tällöin kyllä sen sekoitan saunaseuraksi.
    Ihania tyttöjä minulla on, itsekin pakko tunnustaa :) Nuorin vielä ala-asteella joten ei vielä tällä bloggauksen saralla julkisuudessa esiinny. Huomasin vaan että saa ihan uusia näkökulmia pakollisten arkirutiinienkin touhuamiseen kun taskussa on kamera :) Hauskaa hommaa ollut ja koska nyt ja ainakin vielä toistaiseksi olen kotona niin onhan tässä aikaa vaikka bloggaustakin kaiken muun ohella harrastella :)
    Oikein ihanaa ja rauhallista sunnuntai-iltaa sinulle ja perheellesi :)

    VastaaPoista
  6. Sitä vaan että kuinka usein tota pitää sitte juoda niinku joka ilta vai ? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei :) Joka ilta tai vielä parempi vaihtoehto on juoda se joka aamu tyhjään vatsaan.

      Poista