maanantai 15. helmikuuta 2016

Panosta mutta pihistä

Minkä verran panostan kosmetiikkaan - tai noin yleisesti kauneudenhoitoon... Arvioisin itse, että ehkä aikalailla keskivertonaisen verran. Toisaalta aihe kiinnostaa - ilman huulipunaa en osaa lähteä töihin tai edes ruokakauppaan. Mutta sitten kuitenkin ihan omimmassa elementissäni olen sieni- ja marjaretkilläni - ilman meikkiä. Kookosöljy siltään on ihan parasta ihovoidetta - mutta silti välillä on kiva ostaa joku "ihan oikeakin" ihoöljy. Ristiriitaisuuksia, jotka kai vain kuuluvat naisen logiikkaan :)


-Pirkka silmämeikinpoistoaine. Ihan perushyvä tuote, edullinen, ei kirvele. Ei taida tehota vedenkestäviin ripsareihin, muttei minulla ole sellaista edes nyt käytössä.
-Cien kynsilakanpoistoaine, Lidl. Edullinen ja erityismaininta näppärästä korkkisysteemistä. Purkin voi pitää pystyasennossa ja pari kertaa painamalla vanulappuun pumppautuu tarvittava määrä nestettä.
Tiedätte, mitä vahinkoa pöytätasolle tai lakatulle lattialle voi seurata siihen kaatuneesta kynsilakanpoistoaineesta... Tämä purkki ei valuta, ei vaikka keikahtaisi.

Lumene voiteet. Sopiva hinta - suunnilleen sellainen, että jää olo, että "itseen on satsattu"... Plussaa kotimaisuudesta, pitkästä historiasta suomalaisten naisten meikkipussukoissa ja siitä että löytyvät tavan ruokakauppojen hyllyväleistä.

Iltaisin yritän panostaa myös silmänympärysvoiteeseen, mutta aamukiireessä yksi voide riittää. Vaikka ihoni ja erityisesti silmät ovat aika arat, niin Lumenen kasvovoiteet eivät koskaan ole kirvelleet tai kutittaneet - ei vaikka levitän kasvovoiteen aamuisin myös silmien ympäryksille.

Alla yksi suosikkini, Lumene Complete Rewind -tehoöljy. Huomatkaa, pullo on taas tyhjä... Tämän säästän saunailtoihin ja levitän lämpimälle saunakostealle iholle. Ei kirvele silmiä. Imeytyy yön aikana ja jättää ihon pehmeäksi.
Kulmat ja ripset värjäämme tytärten kanssa toinen toisillemme. Refectocil-tuoteperhe on oman kokemukseni mukaan paras kotikäyttötuote. Tilasin edellisen väripaketin ruotsalaisesta Bangerhead-nettikaupasta. Siellä 15ml tuubit kustantivat 8,30€/kpl. Kotivärjäysharrastuksen alkuun pääset sinimustalla ripsivärillä, tummanruskealla kulmavärillä ja suojalappuvihkosella.
TÄSSÄ retrohenkinen ohje - yksi ensimmäisiä blogiurani postauksia :D

Mm. Sokoksella myytävät Depend-värjäystuotteet eivät ole vertailukelpoisia Refectocil-tuotteiden kanssa - vaikka myyjä kovin vakuutti tuotteiden "vastaavuutta". Värjäystulos Dependillä oli pliisu - ei ollenkaan yltänyt samaan intensiteettiin kuin Refectocil. Kokeiltu on. Hintaakin pienellä 5ml värituubilla 6,30€.

Veera-tyttären suosituksesta Lidlistä ostettu Cien puhdistusmaito. Edullinen, hyvä perustuote - plussaa pumppupullosta.

Lempi-tyttären kaverit suosittelivat Erittäin hienoa suomalaista shampoota. Edullinen, mutta pesen hiukset niin harvoin, etten osaa siitä sen tarkempia arvosteluja antaa.

Lainaan tähän väliin kuitenkin iki-ihanan parfymööri Max Perttulan sanoja: Suosin pesutuotteita, joiden ainesosaluettelo on mahdollisimman yksinkertainen mutta jotka silti hoitavat hommansa Sellaisia ovat esimerkiksi Lidlin Cien-puhdistusgeeli ja Erittäin hieno suomalainen shampoo.


Talvinen kynsilakkasuosikkini on Lumene Gel Effect, Frosted Pearl Effect -kynsilakka. Erikoinen mattapinta, joka alkuun oudoksutti, mutta joka nyt tuntuu täydellisen sopivalta talvilakalta.
Muut kuvan kynsilakat ovat tytärten varastoja :)
Lumenen meikkipuutereita olen käyttänyt jo useamman pakkauksen. Iholle sopivat värisävyt, meikkityynyllä saa peittävämmän pinnan, sudilla kevyemmän, hinta-laatu kohdillaan. Löytyy ostoslistaltani aina Cittarin ja Lumenen -40% alekampanjoissa.

En värjää hiuksia enkä muutenkaan käy kampaajalla - eikä muuten kukaan tyttäristäkään :) Ihan itse en omia hiuksia saksi, mutta tytärten kanssa vastavuoroisesti.

Lehtileikkeessä oli juttua kahdesta naisesta - toinen leikkaa hiuksensa itse, toinen satsaa hiuksiin reilu pari tonnia vuodessa. Kuka sitten mitäkin kauhistelee enempi :D








Panosta ja pihistä - sitä voi kyllä tehdä ihan yksillä samoilla kaupoilla. Tämä kamppis osui silmiin viime viikolla Cittarissa. Voimassa näköjään 24.2 saakka. Olen käyttänyt myös näitä Lumenen Time Freeze -tuotteita ja tykännyt, kuten muistakin Lumenen voiteista.

Näillä mennään täällä nyt tänään. Oliko joukossa joku oma suosikki? Oletko tykästynyt (tai jämähtänyt ;) johonkin tuotteeseen - viitsitkö vinkata hyvistä meillekin :)

12 kommenttia:

  1. Kookosöljy on minulle ihan ykkönen. Sillä poistan meikit (perusvoide ajaa saman asian), se kosteuttaa ihon ja sopii myös dödöksi ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :)
      Kookosöljyä kyllä kehutaan usein kasvojen putsarina. Mikä on kun en ole itse vielä siihen päässyt alkuun - en edes kokeillut, vaikka muuten kyllä käytän kookosöljyä ihon hoitoon. Tästä kommentista ryhdistäydyn ja kokeilen minäkin. Kiitos vielä kerran :)

      Poista
  2. Liputan myös Lumenen tuotteille, en vaan osaa ostaa muita! Silmämeikin poistoon käytän kookosöljyä jota tulee käytettyä myös hiusnaamiona! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos komppauksesta sinullekin - nyt lupaan kokeilla kookosöljyä kasvoillekin :)
      Lumenen voiteet eivät ole koskaan ärsyttäneet ihoani - tai silmiä. Seerumeista olen tykännyt ihan erityisesti. Meikkien osalta meikkipuuteri ja poskipuna ovat vakkarikäytössä. Huulipuniin en oikein ole tykästynyt. Öumenen ripsareitakin käytän, mutta niin harvoin etten osaa oikein mitään arviota antaa - ihan hyviä :)

      Poista
  3. Käytän luonnonkosmetiikkaa ja jos joskus kiinnostaa tutustua siihen, niin (saksalainen?) nettikauppa EccoVerde myy sitä älyttömän halvalla, tilaan aina sieltä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä. Kävinkin jo vilkaisemassa - ja täytyy tutkia tarjontaa uudemman kerran ihan ajan kanssa. Onko sinulla antaa joku pikavinkki omista suosikeista?

      Poista
  4. Lumenen tuotteet sopivat minulle, mutta suurimman osan meikeistäni tilaan Dermosilin kautta. Tuotteet ovat allergiavapaita, laadukkaita, kauniita ja kohtuuhintaisia. Täydellistä!
    Minulla on tosi pitkä ja paksu tukka. Samoin tyttärilläni. Latvoja leikkaamme vastavuorousesti ja parin viikon välein hiuksien latvoihin ja päänahkaan ( atopia meillä kaikilla) tehdään oliiviöljyhoito. Hiukset pysyvät kauniina. Meikin poistoon käytän apteekin perusvoidetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkeistä :)
      Dermosiliä kehutaan paljon. Minulle eivät ole tuttuja, mutta tutustun tarkemmin kunhan osuu kauppias kohdalle.

      Meillä Veera kanssa usein tekee hiusten öljyhoitoja. Minulla on ehkä senverran "terveet" hiukset, että eivät mielestäni kaipaa sen kummempia hoitoja. Muutenkin niin ohuet ja lasimaiset ettei niitä paljon kannata öljytä :D Toisinaan laitan saunan lämpöön jotain hoitoainetta latvoihin - mutten päänahkaan ettei sitten tarvitse shampoolla pestä :)

      Poista
  5. Bellavita voide (nykyisin löytyy hajuton) ja nimenomaan päivävoide. Sopii silmänympärykselle, intiimialueille, maksaläiskille, ryppyihin...meikinalle, pakkasulkoiluun. Kesäksi vaihdan Sensain fluidimaisen kosteusemulsion.

    Meikit olen pitkään poistanut Vishyn puhdistusmaidolla. Vaikka saan joka joulu Sensain 1&2 putsarit lahjaksi ja niillä iho putsaantuisi täydelliseksi, toi Vishy on helpompi ottaa mukaan (1 puteli...).

    Lumenen uusi Mystic-jotain ripsari on hyvä, se ollut nyt käytössä.

    Hiuksille käytän valkoisenkoiran shampoota (kevyt, kosteuttava ja sopii valkoisenharmaalla hiusvärilleni, lähes tuoksuton ja syöpäläisiä karkoittava säilöntäaine - etikka/menthol, toivon mukaan karkottaa hyttyset/hirvikärpäset).
    Isopullo (5l) maksaa maatalouskaupassa, vajaan 10€ ja riittää isojen koirien ja mun käytössä vuosia.
    Siirrän kylppärissä fiinimpiin pikkupulloihin, joita "täytän kanisterista". Kampaajani kehuu hiusteni hyväkntoisiuutta ja päivitän jouluksi ja juhannukseksi hiusputelini "tuoreempiin".
    Mies käyttää LV:n shampoo all overia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Isosti kiitos vinkeistä :)
      Ihan mahtavaa - valkoisen koiran shampoota - olet kyllä tehnyt hyvän huomion. Minullakin muuten on kaapissa valkaisevaa bichonin shampoota. Taidan kyllä kokeilla, josko kirkastaisi nämä hiirulaisen väriset hiukset. Totta varmaan on, että eläinten ruoka - ja hoitotuotteet on usein tarkemmin syynätty kuin ihmisille tarkoitetut. Koirienkin iho on ymmärtääkseni aika herkkä - eli pesuaineet ovat varmasti "herkälle iholle" tehtyjä.

      Kiitos myös ripsarivinkistä. Minulla ei ole oikein mitään käsitystä mikä olisi hyvä - nyt tiedän :)

      Poista
    2. Koirien ja muidenkin eläinten tuotteiden turvallisuus on tosi vaihtelevaa, halvin ei välttämättä ole kovin myrkytöntä ja terveellistä (pätee näihin shampoisiin yms hoitomömmöihin. Ja markettiruuista taas voisin kirjoittaa vaikka romaanin, koska osa niistä voi aiheuttaa jopa syöpää). Kannattaa syynätä tuoteseloste ensin ennenkuin esim länttää sitä valkaisevaa päähänsä, voipi tulla pahat ihoreaktiot pahimmillaan koko päänahkaan... (Varsinkin nuo "syöpäläisiä karkoittavat ainesosat ja lisäaineet" ei kuulu koirashampooseenkaan, jos ulkoloisia on ne häädetään ihan omilla eläinlääkäriltä saatavilla lääkkeillään ja tavalliseen pesuun on omat shampoonsa. Ei ole kovin terveellistä edes koiralle saati ihmiselle...)

      Mutta esim bio-groom (eritoten sen kutisevalle iholle tarkoitettu shampoo ja hoitoaine), iho-ongelmia estävä kaikille eläimille tarkoitettu Hexocil ja muut lemmikkitarvikeliikkeestä saatavat hieman hintavammat koirien shampoot (joissa erikseen hellävaraisuus mainitaan) luulisi olevan ihan turvallisia käyttää. Näitä valkaisevia tms en käyttäisi edes koirillani, ovat monesti senverran kemikaalipaukkuja mutta toki jokainen tekee kuten parhaaksi näkee :)

      Poista
    3. Toisaalta olen tuota samaa edullista shampoota käyttänyt koirillani vuosikymmenen ja saman veran omaan päähän.

      http://www.kotielaintarvike.fi/tuotteet/hevoset-ja-talli/hevosen-hoito/shampoot-kuivashampoot/120301/

      Oster merkkistä shampoota meillä käytössä (en maininnut aiemmin merkkiä...Johanna poistakoot, jos linkkausta ei kauppaan sallita).

      Poista