tiistai 8. lokakuuta 2013

Paavoltakin pari vinkkiä

Terveiset meiltä molemmilta - minulta ja Paavolta. Minä olen sienestänyt pari aurinkoista päivää mökkimaisemissa ja Paavo... Paavokin on ottanut rennosti. Paavolla on oma koppa, jossa tämä pieni karvakasamme viihtyy kyllä, mutta...


 aina jos lattialle sattuu jäämään kori...

tai jumppakassi, tai reppu, tai riittävän kokoinen käsilakku - Paavon löytää sieltä :) Luuleekohan meidän pieni Paavo, että jos hän ei näe meitä, mekään emme löydä Paavoa...

TÄSSÄ linkki Lempi-tyttären juttuun koirien luonnonmukaisista turkin- ja ihonhoitoaineista. Jos teillä asustelee koira, niin kannattaa käydä lukaisemassa. Enpä ollut minäkään aihetta aiemmin tullut ajatelleeksi - vaikka oman meikkipussin tuotteista olen ottanut paljonkin selkoa.

"Mi-Fido koiran hygieniashampoo sopii kaikille turkkityypeille, jopa herkkäihoisimmille koirille.
Shampoo jätti Paavon turkin todella raikkaan ja puhtaan tuntuiseksi. Shampoon tuoksu oli aivan ihana: raikas ja ''yrttimäinen''. Pesu kuitenkin jättää koiran turkin neutraalin tuoksuiseksi, mikä on erittäin hyvä koiran herkän hajuaistin kannalta. Shampoo vaahtosi hyvin pestessä, ja olin yllättynyt, miten valkoiseksi shampoo saikaan Paavon turkin. Samanlainen valkoinen hohto on aiemmin tullut vain valkaisevilla shampooilla."

Ja toinen pikainen huomio bichon frise -koirien omistajille: Kun vaihdoimme Paavon käyttämän kuivaruuan viljattomaan, bichoneille tyypilliset ruskeat silmänaluskarvat siistiytyivät samantien. Eli kyynelneste kirkastui ja karvat eivät enää värjääntyneet. Paavolla onkin mielestäni ihan erityisen puhtaat kasvot.
Toinen tapa minkä lopetimme, oli pieni muru raakaa lihaa punaista lihaa silloin tällöin.
Leukakarvat tietty varsinkin nyt syksyn kura-aikaan vähän sottaantuvat puskia haistellessa, mutta silmien alta karva on puhtaan valkoinen.
Paavon ilmekin sen kertoo kuinka paljon se nauttii tyttöjen kanssa poseeraamisesta :)

7 kommenttia:

 1. Käyttekö aktiivisesti näyttelyissä? Jos, niin ymmärrän jollakin tasolla ettette halua turkin värjääntyvän, mutta muutoin mielestäni peruste lopettaa raa'an lihan antaminen koiralla, joka kuitenkin on lihansyöjä, sillä perusteella, että turkki värjääntyy, on hieman ontuva. Varsinkin kun kuitenkin olette perhe, joka kiinnittää paljon huomiota siihen mitä syödään, mutta ehkä se ei koske koiraa? Viljattomaan nappulaan siirtyminen on fiksusti tehty, koira ei tarvitse ravinnokseen pätkääkään viljaa ja usein markettien ruoat on enimmäkseen viljaa, jota koira ei edes kykyne hyödyntämään. Mutta halpaa fylliä nappulaan...

  nina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nina :)
   En ole vienyt Paavoa näyttelyyn kuin pari kertaa pentuna. Paavo on kaunis bichon, mutta luonteeltaan niin vilkas, että näyttelyihin panostaminen ei ehkä olisi ollut Paavon kohdalla koiralle mieluisinta puuhaa. Paavo on aivan hulluna lenkkeilyyn ja nyt kun turkkia ei tarvitse pitää näyttelykunnossa, niin Paavo pääsee montakin kertaa päivässä pitkälle lenkille - ja kurasta viis.

   Bichonin kyynelnesteen värjääntymiseen on monenlaista teoriaa - aihetta minäkin joskus tutkin, mutta yhtä totuutta ei kai ole? Jossain vaiheessa vaan miehelle tuli tapa antaa Paavolle raakalihan paloja ja samaan aikaan silmänaluset värjääntyivät aika pahasti. Tottakai Paavo saa lihaa normi koiranruokien osana ja kuivalihana mutta lopetimme sitten kokeeksi "verisen" lihan syöttämisen - silmänaluset kirkastuivat.

   Nyt en osaa sanoa yhtä syytä puhtaille silmänalusille, mutta viljojen ja raakalihan poisjättäminen ainakin tuntuisivat meillä tehonneen.
   Paavolla oli myös aiemmin jonkinlaista ihottumaa tassuissa. Sitäkään ei ole ilmennyt enää viljattomalla ruualla.

   Kun Paavo oli pentu, ostin kasvattajan ohjeen mukaisesti ruuat eläinkaupoista. Nyt ostan ruuat ihan marketeista - sielläkin on viljattomia laadukkaita koiranruokia. Ainakin Paavo voi hyvin ja on vahva, energinen, normaalipainonen pojanjässikkä :)

   Poista
 2. Äitillä on Paavon rotutoveri ja sille aiheuttaa myös raaka possu tai nauta silmien vuotoa. En muista kumpi. Noilla mun omilla toisen rotuisilla pölypalloilla ei silmät juuri vuoda, vaikka syöttäis mitä. Minä olisin taipuvainen ajattelemaan, että silmien vuoto on jotain yliherkkyyttä. Eihän koirallakaan ole hyvä olla, jos silmät vuotaa. Värjäytymillä niin väliä, mutta jatkuvasti saa olla putsaamassa silmiä ja jatkuva ronkkiminen ei taas asiaa auta yhtään.

  Vilja on hyvin tyypillinen allergian aiheuttaja. Mun toisella pikkuisella pieninkin viljan murunen menee heti korviin ja tulee hiivaa. Se on puolet vuodesta korvatipoilla. En minä osaa niin siististi syödä, etteikö se jonkun leivän murusen jostain onnistuis imuroimaan...

  Paavon ja mutsin puudelin pitäis lähtee yhdessä näyttelyyn. Luulen, että 2 yliaktiivista pikkupuudelia vois saada yhdessä aikaan sellasen hulinan, että saa sertit ja pytyt ihan vaan siitä hyvästä, ettei tule enää ikinä uudestaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin voisi käydä :)

   Paavollakin on vähän ongelmia toisen korvan kanssa. Näyttäisi että ärtyy aina pesun jälkeen ja meilläkin on siihen puhdistusnestettä ja korvatippoja.

   Kyllä minä olen aika vakuuttunut kanssa että vilja ei ole koiran(kaan) parasta ravintoa.

   Poista
 3. Sen verran vielä jatkan (kun aikamoinen koiranruokafanaatikko kerran olen..), että viljattomuuden ohella kannattaa tsekata nappuloiden lihapitoisuus, ei paljoa ravitse koiraa jos viljat on korvattu perunalla/maissulla/hirssillä/riisillä jne. Itse syötän lähinnä raakaa koirillemme, joskus myös mukavuussyistä nappulaa, mutta silloin vain Orijenia, joka on viljaton, mutta sisältää 80% lihaa (loput 20% kasviksia), ei myöskään sisällä keinotekoisia säilöntäaineita vaan on säilötty E-vitamiinilla.

  nina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koirahan ei ole lihansyöjä eikä susi ;) Koira on sekasyöjä ja ennenkaikkea jätteensyöjä. Royal Caninit, Joserat, Orijenit, Acanat, Friskiesit jne. barffista puhumattakaan on varsin tuore ilmiö kesykoiran historiassa. Koira on vuosisatoja jalostunut elämään ihmisen tähteillä ja koirille ei todellakaan ole syötetty raakaa lihaa ja tiettyjä viljattomia kasviksia, kun ei niitä ole ollut tarjolla ihmisillekään.

   Monelle (varsinkin pikkukoiralle) liian korkea proteiinipitoisuus aiheuttaa myös virtsakiteitä.

   Poista
 4. Ihania kuvia Paavosta! Minua alkoi mietityttämään se, että miksi ette kokeilisi Paavolle BARF-ruokavaliota? Ilmeisesti teidän perheessä eletään muutenkin mahdollisimman terveellisellä ruualla, joten ajattelin, että miksei BARF ruokinnalla oleva koira täydentäisi perheenne ruokailutottumuksia. Olipas hassusti sanottu mutta pointti tuli varmasti selväksi :) Lisätietoa barffauskesta saa googlettelemalla nimim. kokemusta on eikä se niin vaikeaa ole mitä jotkut sanovat..

  VastaaPoista