torstai 17. lokakuuta 2013

Makaronisalaatti - gluteeniton

Makaronisalaatti on yksi niitä ruokia kun mitään muuta ei jaksa tai keksi ja kiirekin on ja nälkä...
Eikä helppous tai edullisuus tai valmistusprosessin nopeus ollenkaan makaronisalaatin arvoa laske - se on aikalailla varma valinta - maistuu kaikille. Kahden minuutin keittoajan tattarimakaroneilla salaatin valmistus vie noin vartin.

250g Keskisen Myllyn gluteenitonta makaronia (luomulaatuinen)
1/2 purjo
3 omenaa (pihapuu kokoa)
1/2 sitruuna
1 pussi herne-maissi-paprika sekoitusta
200g fetajuustoa
Tuoreyrttejä (persilja & kiinansipuli)
Tattarimakaronit keitetään ripauksella ruususuolaa maustetussa vedessä - noin 2 min. Purjo halkaistaan ja viipaloidaan. Omenoista poistetaan siemenkota ja paloitellaan kuorineen (kotimaiset / luomulaatuiset). Laita omenakuutiot aluksi erilliseen kulhoon ja purista päälle sitruunan mehu - se antaa mukavan kipakan aromin ja estää omenoita tummumasta. Kuutioi feta (tai hae Cittarista 2 purkkia Apetina kuutioita yhden hinnalla - ovat nyt tarjouksessa :) Valuta tattarimakaronit ja huuhtaise ne kylmällä vedellä. Kääntele ainekset varovasti sekaisin. (Tattarimakaronit hajoavat helpommin kuin vehnämakaronit.) Herne-maissi-paprika pussin voit lisätä sekaan suoraan pakastimesta - jäähdyttää salaatin sopivasti.

Kastikkeeksi kevyt kermaviilipohjainen soosi
1 kermaviili
1tl Dijon sinappia
1tl omenaviinietikkaa
1 puristettu valkosipulin kynsi
Ripaus rouhittua pippurisekoitusta
Pyöräytä ainekset sekaisin - itse käytän cappuccinon maitovaahdotinta.

Sekoita kastike salaattiin. Lisää päälle tuoreita silputtuja yrttejä.

Siinä sitä on - itsekasvatettua purjoa :) Ensimmäinen yritys eikä ollenkaan huono lopputulos. Loput ovat vieläkin kasvimaalla. Hiukan ehkä pakkanen on pehmentänyt vihreitä lehtiä, mutta muuten ovat ihan terhakoita. Huomaa kyllä, että tämä luomulaatuinen oman maan purjo on paljon pehmeämmän makuista kuin "pirkka-purjot".

Omenatkin vielä omasta pihasta,  niitäkin säilytän ulkoterassilla laatikoissa. Kestävät kyllä jonkun asteen pakkastakin.

Jääkaappikylmä kermaviili on siinä rajoillaan paksuhkoa että maitovaahdotin vielä jaksaa pyörittää soosia sekaisin.Ja joka salaatin päälle ripottelen tietysti nokkosen siemeniä.

Yhteistyössä: Olympus - Pen Lite E-PL5

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti