sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Tervetuloa kiinteistövälittäjä

Nyt voit avata sen uuninluukun...

Tuttu kiinteistövälittäjä sanoi kerran, että arvioitavan talon yleissiisteyden voi helposti tarkistaa kurkistamalla uuniin. Tarkoitti sähköuunia, koskapa sen keittiössäni silloin havainnollisesti näytti. En muista missä jamassa se luukku sinä päivänä oli, mutta tänään aamusta se oli aivan karmea - rehellisesti sanottuna se on ollut sellainen jo pitkään. Uunissa on pouhunnut nyt kuukauden verran yötä myöten piirakkaa ja paistosta ja sosetta ja hilloa ja muuta mahdollista omenoista.

En ottanut ennen-kuvaa, mutta jälkeen-kuvan kyllä. Jälkeen yli kahden tunnin ähräyksen Pirkka teräsvillalla ja karhunkielellä ja Lidlin mikrokuituliinalla ja vanhalla Suomen armeijan veitsellä ja hedelmäveitsellä ja keraamisen tason puhdistusraudalla (joka sekin sitten särkyi siinä projektissa).

Tarkoitus oli tänään leipaista taas omenapiirakka ja esitellä se teillekin. Ihan uudenlainen resepti ja hemmetin hyvä sellainen onkin. Mutta minun keittiökiintiö on nyt kyllä tältä päivältä täynnä. Huomenna saatte kuitenkin vielä yhden superhelpon ja hyvänkin ohjeen ompuille - tai voi siihen toki käyttää mitä vaan piirakanpäälistä.

Sisustus- tai keittiösuunnittelua minulta ei saa, paitsi tämän yhden hyvän neuvon: Älä osta sähköuunia jossa on vaalea sisus.

13 kommenttia:

  1. Minä katselen aina kavereiden uuneja, aika rujossa kunnossa ihmisten uunit on. Enkä ikinä voisi ostaa asuntoa, minkä uuni ja liesi olisi kuin pommin jäljiltä. Kyllä se jotain talon pitäjästä kertoo. No, meillä ei ollut edes tätä mahdollisuutta, kun on uusi keittiö... ja kuultuani tarinan siitä, millainen kettiö oli ennen remonttia, olen ihan tyytyväinen etten sitä koskaan ehtinyt näkemäänkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei ja onnea vielä kerran uuteen kotiinne :)
      Kyllä se kiinteistövälittäjän lausahdus jäi vähän minullekin takaraivoon muistiin. Uunin kunto ei kavereitten keittiöissä ole mieleen jäänyt mutta arvaa mikä on? Tiskirätin haju...

      Minä olen tehnyt piirakan puoli vuotta ylipäivän rahkasta mutta rätin vaihdan joka päivä ja joskus montakin kertaa päivässä. Ja pesuohjeista senverran että mikrokuitu kestää ihan mainiosti 95 asteen valkopesun :)

      Poista
    2. Tiskirätti onkin paras kun se on virkattu ohuesta langasta - on kestävä(jopa pesukoneen) ja EI haise! Onneks on mummu joka niitäki jaksaa virkata<3

      Poista
    3. Ihan totta - siskolla on niitä ihania itsevirkattuja. Hyvä kun muistutit aiheesta. Siinä onkin ihan täydellinen kässäprojekti talveksi - ihan sopiva minun taidoille ja kärsivällisyydelle.

      Poista
  2. Minulla on ajatus, että ostan sitten uuden uunin, jos kiinteistövälittäjää tarvitaan! Kai sitä voisi oikeasti vähän useammin uunia puunatakin :) Tai edes joskus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei vaan :)
      Uuninpesu on kyllä vihoviimeistä. Hitto - pää siellä uunissa teräsvillasaippuan katkussa - ja työasennosta ei kannata puhua samana päivänä kuin tason alla olevan uunin pesusta...

      Ihmettelen kyllä että sain sen noinkin hyväksi. Voit kuvitella ne makeat omenaroiskeet - aika tiukassa ovat. Kun aloitin niin tuntui aivan toivottomalta - aina vaan järeämpiä aseita - kirves enää puuttui - ja lähtihän ne roiskeet - prkl.

      Poista
  3. Onnittelut puhtaasta uunista :-) Minulla oli 20 vuotta Husqvarnan itsepuhdistuva uuni.
    Olin siis taivaassa - ei uuninpesua 20 vuoteen. Sitten siitä paloi joku roppu eikä uutta enää saanut tilalle. ( Epäilen kyllä salaliittoa joka vain halusi kaapata rakkaan uunini)
    Nuukuuksissani (ja kun en enää yhtään muistanut millaista uuninpesu on) ostin "tavallisen" uunin.
    Ja mitään en niin kadu. Vaikka en uunia niin kovin paljon käytäkään niin pestävähän se aina joskus kuitenkin on. Ja silloin ottaa aivoon :-(
    Jos tänään voitan lotossa niin heti ostan itsepuhdistuvan uunin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos - tätä hommaa on vitkuteltu - kauan :D

      Onko oikeasti mahdollista että uuni puhdistuu itse? Ihan uskomatonta - mihin ne roiskeet ja muffinivuokista valuvat taikinat haihtuu?

      Jos minä voitan tänään lotossa (kymmenen viikon kesto + viikko kaupanpäälle setti vetämässä) niin ostan sinulle ja jokaiselle kommentoijalle semmoisen uunin :)

      Poista
  4. Johanna, uunisi näyttää aivan uudelta. Oletpa saanut sen todella puhtaaksi. Pitäisi varmaan tarttua tuohon samaan hommaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa :)
      Kyllä kuule henkisesti helpotti kun sain taas tämänkin tehtyä. Olen suunnitellut keittiön suursiivousta jo hetken. Pakastimet on jo sulatettu mutta tuo uuni ahdisti... Tiesin että samalle päivälle ei voi jättää uunia ja kaappeja - eikä keittiö ole siivottu jos uuni jää hinkkaamatta :)

      Nyt voin aloittaa keittiön siivouksen intoa täynnä - pahin on takana :)

      Poista
  5. Justiinsa! Olipas hyvä muistutus sinulta, että nyt uuninpesuun. Uunini on ollut suht hyvässä kuosissa, mutta tässä kerran erehdyin tekemään omenapiirakkaa irtopohjavuoassa ja pohjaa esipaistaessani voi halusi valua uunin pohjalle. Ja sillä kertaa en tietenkään muistanut panna uunipeltiä uunin suojaksi. Voi itku, mikä sotku ja rasvan käry siitä tuli! Piirakka onnistui hyvin, mutta uuni sotkeentui. Silloin tein pikasiivouksen ajatellen, että perusteellinen siivous voi odottaa. Ja niin on odottanut, mutta jospa nyt sinun innoittamanasi siihen ryhdyn.

    Ja sitten palautetta: tein viikonloppuna vinkkaamaasi yön yli -omenasosetta leivinuunissa. Voi että oli helppoa! Ei siihen 10 litran kattilaan kansi mahtunut, mutta laitoinpa folion, kun ajattelin, että yön aikana omenaparat kuivuvat koppuroiksi hieman liian kipakassa lämmössä. Hyvin onnistui, ja tuli mehevää sosetta. Kävi vain huono tuuri, kun sauvasekoittimeni kärähti sosetta pyöritellessä. Onneksi kuitenkin loppuvaiheessa ja sain soseen rasioihin. Onneksi myös takuu oli vielä voimassa, niin saan uuden tilalle. Ilman sitä on välillä aika kädetön keittiössä.

    Vinkki: iHerbillä on lasinen teehaudutin nyt Specialseissa hintaan 2,95. Jos siis et ole vielä sitä toista itsellesi tilannut:) Niin, ja kiitos sen vinkkauksesta, omani on tulossa:)

    VastaaPoista
  6. Mikro on toinen aika killeri! Näin pari kuukautta sitten todella sotkuisen mikron, se oli ihan järkyttävä. Valkoinen sisältä mutta valkoista ei paljoakaan näkynyt. Mikron käyttäjänä oli ollut fiini parikymppinen poika. Samassa asunnossa oli myös hyvin ällöttävä vessanpöntön ympärys... Hyi.

    VastaaPoista
  7. Eikös se WC ole myös niitä asunnon käyntikortteja? Äitini teki aina pikasiivouksen siistimällä eteisen ja WC:n. Ja minä yritän jatkaa samaa "perinnettä".

    VastaaPoista