sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Savella soukemmaksi

Tämän kesän huippuhetkiksi ovat nousseet aurinkoiset saunailu-iltapäivät siskon kanssa. Aina välillä tekee ihan vahingossa löydön, josta ei enää luovu ja jonka tietää odottelevan siellä omassa hemmottelujemmassa palkinnoksi tai lohduksi tai ystävän kanssa jaettavaksi. Aiempia kesälöytöjä ovat olleet mm. pellavansiemennaamio ja puhdistussauna - uusimpana Argital hoikentava savi.

Argital-tuotteet olivat minulle entuudestaan tuttuja mm. juotavan saven, riittoisien hammastahnojen ja käsien kuitiavan ihottuman hoidossa käyttämäni Orvokki-voiteen kautta. Juotavasta savesta kirjoittamani juttu herätti paljonkin kiinnostusta ja sain maahantuojalta hemmottelupaketin muitakin Argital-tuotteita testattavaksi.
(Lisää juttua Argitalin juotavasta savesta löytyy myös Kemikaalicocktail-blogista.)

En osaa vielä sanoa, minkä testipaketin tuotteista nostaisin ykköseksi - kaikkiin olen tykästynyt - mutta ehkä se on tämä vartalonaamio. Olemme nyt siskon kanssa tehneet vartalon savihoidon kolme kertaa reilun viikon välein - tosin emme ole ihan sanatarkasti noudattaneet virallista ohjeistusta:

"Levitä vartalonaamio noin 1cm paksuiseksi kerrokseksi halutulle ihoalueelle. Levityksen jälkeen naamiolle asetetaan esim. lämpimiä luomukaalin lehtiä ja lämmittävä peite. Annetaan vaikuttaa vähintään 30 minuuttia ja korkeintaan kaksi tuntia."

Ohjeistuksen 1cm kerros savea tuntui turhan paksulta. Levitimme reisille, vatsalle ja käsivarsille reilun peittävän kerroksen, joka oli lähempänä puolen sentin kuin sentin vahvuutta. Lämmittävät kääreet korvasimme lempeillä löylyillä. Saunomisen kestäessä iho tietysti kostuu, savesta tulee juoksevampaa ja kerros ohenee.
Pehmeä, lämmin ja eteerisiltä öljyiltä tuoksuva savi oli ihan vastustamatonta - siitä ei voinut pitää näppejään erossa... Olikin vaan lisäbonusta hieroskella hiljalleen pehmenevää savea koko keholle - haittaako se jos rinnat ja pohkeetkin kiinteytyvät :)
Aina kun savi alkoi käydä liian liikkuvaksi, kipaisimme jäähylle ja ulkoilmassa savi taas kiinteytyi.

Luksus alkaa jo siitä hetkestä kun avaa purkin - eteeristen öljyjen tuoksu on ihan huumaava. Saunassa iholle levitelty savi toimii hengityksenkin kautta hoitaen kehoa aromaattisilla tuoksuilla..
Lämmitimme mökkisaunan 40-50 asteiseksi. Se oli ihanteellisen kostea ja lempeän lämmin paikka nautiskella kahden tunnin hoidosta - siis tottakai otimme tuotteesta kaiken tehon ja nautinnon irti :)

Erityisesti ensimmäisellä hoitokerralla vaikutus oli tyrmäävä - saven peittämiä ihoalueita alkoi "poltella" ja kuumottaa paikoittain ihan tosissaan. Minulla suurin kihelmöinti ilmaantui rintakehän alueelle (siihen en aluksi edes ollut levittänyt savea, mutta en tietenkään voinut vastustaa kiusausta hieroskella kostuvaa savea ympäri kehoa...).

Jälkikirjoituksena aiheeseen: Maahantuoja vinkkasi että tätä nimenomaista savea ei ainakaan sydänvaivaisten tai muuten elimistöltään herkkien kannata levittää rinnan alueelle koska savi on niin voimakkaasti vaikuttavaa.

Siskoni sisäreidet ja allit olivat "tulessa" - hänen ihonsa reagoi saveen voimakkaammin kuin minun, vaikka hän on minua reilusti hoikempi - onko reilua :)
Siskoni myös huomasi käsivarsien kuivien näppylöiden tasoittuneen heti ensimmäisellä hoitokerralla. Aiemmin hän on hoitanut niitä mm. pellavansiemenlimalla.

Ihoa kihelmöi ekakerralla niin reippaasti, että välillä kävimme jo kesken hoitoa lukemassa käyttöohjeitakin uudemman kerran: Missä mun silmälasit? Missä se ohjelappu on? Meneeköhän homma nyt ihan niinkuin pitää? Onko meillä edes oikea purkki? Kauanko se saa olla? Kielletäänkö siinä levitys rinnoille?
Kaikki meni niinkuin pitikin - jatkoimme hoitoa nautinnon ja tuskan ristitulessa :)

Uusintakierroksilla kuumotusilmiötä ei enää ole ollut kuin lievänä - nyt melkein jo kaipaan sitä tuntuvaa merkkiä tehoista.

Koskapa olemme tehneet hoidon mökkisaunassa, poishuuhtelu on tapahtunut järvessä. Iho on savihoidon jäljiltä ihan erikoisen tuntoherkkä - viileä vesi tuntuu kihelmöivältä - ei puhettakaan uintilenkistä.
Mökillä saunoessa minulla on tapana kuoria ja pestä iho rannan hienolla hiekalla - ota vinkki talteen :) Nyt kun savea poishuuhdellessa hieroskelin hiekkaa kuorinnaksi, sekin tuntui teräsvillalta...

Mukaan savihoitosaunaan kannattaa varata reilusti juomavettä jotta jaksaa nautiskella sen pari tuntia. Savi ei ole ollenkaan niin hallitsemattomasti sotkeentuvaa kuin turve. Suojasimme mökkilauteet isoilla laudeliinoilla ja ne riittivät suojaksi. Jalanjäljet oli helppo huuhtaista pois - savi ei tahrannut penkkejä tai lattiaa.

Pakkauskoko 1000ml / 1500g riittää ainakin meidän tavallamme kuuteen-kahdeksaan koko-akan hoitoon. Olemme tehneet siskon kanssa nyt molemmat kolme hoitoa ja savea on jäjellä vielä reilusti neljännelle kerralle.
Hintaa purkilla on Dell'Eco shopissa 44e - se tuntui aluksi minun kriteereissäni hiukan korkealta - ei tunnu enää. Kun jakaa hinnan pakkauksesta riittäviin hoitokertoihin, hemmottelu- ja hoitoillalle jää hintaa noin 5e/kerta - jollet sitten hamstraa matkaan hintavaa kuohuviiniä - sitä en ehkä tähän hoitoon yhdistäisi, vaikka hyvää sekin aina välillä tekee :)
Jos teet hoidon reilusti paksummalla kerroksella - purkista riittää ainakin neljään vartalon kriittisten alueiden käsittelyyn - siinä tapauksessa kertahoidon hinta on noin 10e.

Hoidon jälkeen olo oli totaalisen voimaton ja ehkä jopa hieman hutera. Siskoni kanssa huomasimme molemmat, että uni jäi jotenkin levottomaksi - hoito lienee laittoi niin voimallisesti kuona-aineita liikkeelle, että keho kävi ylikierroksilla.
Iho oli pehmeä ja eteeristen tuoksujen kyllästämä.

Pakkaus on käytettävä neljän kuukauden sisällä avaamisesta. Olen itse tehnyt hoitoa kuurina reilun viikon välein. Pidän nyt hetken taukoa ja  uusintakierroksen otan joskus talvella. Mielenkiintoista muutenkin testata, miten homma toimii sähkösaunassa. Olettaisin että ainakin hieman siistimmin, koskapa sisäsauna ei ole ollenkaan niin kostea kuin pihasauna.

Argital jälleenmyyntipisteitä löytyy hyvin ympäri Suomen. Tuotevalikoima tosin on niin laaja, että ihan koko settiä ei luultavimin löydy kaikkien valikoimasta. Dell'Eco shopissa voit käydä tutustumassa koko Argital-tuoteperheeseen.

Löysin HaLo-bloggari Hannamarin kokemukset samaisesta savesta. En ole ainut, joka vaikka nyt ensimmäisen purkin saikin testisopimuksella, aikoo ehdottomasti hankkia tätä lisää ihan omilla rahoilla.

"Annoin mudan olla ylläni vähän vajaan tunnin, koska teho alkoi tuntua aika voimallisesti jo 15 minuutin kohdalla. Iho alkoi nipistyä tiiviimmäksi (kyllä!) ja tuntui jopa supistelevan. Loppujen lopuksi iho oli mudan vaikutuksesta aivan "tulessa" ja minun oli pakko mennä suihkuun tunnin päästä levityksestä. Kun pesin mutaa pois, varsinkin reisien kohdalta iho oli aivan punainen, kosketusarka ja hellä — ihmekös tuo kun siellähän sitä rasvaakin on eniten ;) Samalla kun iho sai ylleen vauvanpeppumaisen pehmeyden, pysyi se todella napakkana vielä viikon hoidosta. 


En osaa selittää sitä, mitä mutahoidon aikana fysiologisesti tapahtui, mutta ennen ja jälkeen-mittaukset paljastivat sen verran että esim. reisistä oli lähtenyt 2-3 cm pois tuon tehotunnin jälkeen. Aineenvaihdunta käynnistyi ihan toden teolla käsittelyn jälkeen. Seuraavat pari päivää menivät lähinnä vettä juoden, nestemäistä tuoreruokaa syöden sekä vessassa rampaten.
Kaiken kaikkiaan vaikutus oli paljon kokonaisvaltaisempi kuin odotin; kropassa tuli näkyviä ulkoisia muutoksia, mieli virkistyi ja olo keveni."
Argital hoikentavan naamion ainesosat: 

Vihreä savi imee iholta rasvaa ja epäpuhtauksia, edistää ihosolujen uusiutumista ja poistaa elimistöstä myrkkyjä.

Merilevä kiinteyttää ja lisää ihon elastisuutta.
Vuoristoarnikki nopeuttaa ihonalaisten kudosten tervehtymistä.
Viinirypäleensiemenöljy pehmentää ja elvyttää ihoa.
Hevoskastanjauute vahvistaa ja kiinteyttää ihoa.
Murattiuute rauhoittaa ja virkistää ihoa.
Appelsiinin eteerinen öljy puhdistaa ja desinfioi - ja tietysti tuoksuu ihanalle :)
Mesiangervouute pehmentää ihoa.
Nokkosuute kiihdyttää ihon pintaverenkiertoa. (Olikohan tämä ainesosa joka aiheutti kuumotuksen ja kihelmöinnin?)
Kehäkukkauute on antiseptinen ja auttaa ihoa uusiutumaan.
Sitruunan eteerinen öljy hoitaa selluliittia.
Fenkolin eteerinen öljy kiinteyttää veltostunutta ihoa ja hoitaa selluliittia.
Rosmariinin eteerinen öljy elvyttää verenkiertoa.

"Vihreä savi hoikentava vartalonaamio selluliitille ja tukkeutuneelle raskaalle iholle. Lukuisat mineraalisuolat ja hivenaineet elvyttävät ja kiinteyttävät ihoa. Savi stimuloi tukkeutunutta ihosolukkoa yhdessä terveyskasvien ja eteeristen öljyjen kanssa."

"Argital on italialainen luonnonkosmetiikkasarja, joka on toiminut alalla jo yli 30 vuotta ja tehnyt tunnetuksi vihreän saven monipuolisia käyttömahdollisuuksia ruumiin ulkoisessa ja sisäisessä hoidossa. 
Argital tuotesarjalle on myönnetty AIAB-ICEA- laatumerkit sekä seuraavat tuotekohtaiset sertifioinnit:

- BDIH -luonnonkosmetiikka laatumerkki

- DEMETER-biodynaamisen tuotteen laatumerkki
- Vegan OK – vegaanituotteen merkki 


Tuotannossa raaka-aineita käsitellään mahdollisimman hellävaraisesti: Mm. Kasviraaka-aineissa suositaan luomu- tai biodynaamista tuotantoa ja dynamisaation (tuotepohjan raaka-aineiden rytminen käsittely läpi tuotantoprosessin) avulla pyritään säilyttämään tuotteen hoitoteho ja kasvien luontaiset ominaisuudet mahdollisimman lähellä alkuperäistä."

Yhteistyössä: Olympus - Pen Lite E-PL5

3 kommenttia:

  1. Voisikohan tätä käyttää myös kasvoille? :)

    VastaaPoista
  2. Kiva lukea käyttökokemuksia. Kuulostaa sen verran mielenkiintoisilta tuotteilta, että pitää tutustua niihin enemmänkin.:)

    VastaaPoista
  3. Moi Johanna, savi on tehokas aine, myös kauneusasioissa.

    VastaaPoista