sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Molempi parempi

Moi ja mukavaa sunnuntai-iltaa :)
Täällä uusi tattari-omena-resepti kehitteillä - uuni pouhuaa keittiössä. Tässä kuitenkin pari tänään vauhdissa hoksattua juttua:

Yksi haluaa omenapiirakkaa ja toinen mustikkapiirakkka - no problem - riita ja piirakka puoliksi. Pohjana gluteeniton piimäpiirakkataikina.

Mustikkasesonki jatkuu... Nyt niitä on helppo poimia kun lehdet ovat putoilleet. Olen poiminut mustikoita Keski-Suomessa heinäkuun puolivaiheista alkaen. Tietysti pakastimeen menevät kannattaa poimia silloin kun marjat ovat parhaimmillaan, makeita ja kiinteitä. Edelleen 1. syyskuuta, mustikat kuitenkin ovat ihan rohmulla poimittavissa - eivät enää niin maukkaita ja napakoita kuin parhaaseen aikaan, mutta taatusti kiinteämpiä kuin pakastimesta otetut :) Säilyvät hyvinä jääkaapissa tuorekäyttöä varten useita päiviä.


Postailin aiemmin tyhjistä partaukkopäniköistä. Olen aina pessyt ja säästänyt kaikki meiltä jäävät purkit ja äitini on vienyt niitä seurakunnan keittiöön - siellä niihin on pakattu mummoille keittoja kotiinviemisiksi.
Tänään hain äidiltä takaisin sinne jo kerran kelkotut pänikät. Huomasin vasta nyt, että ovat ihan täydellisen kokoisia puolukkasurvoksen säilöntään.


Muutama omaan jääkaappiin.

Ja tuliaisia Veeralle uuteen kotiin :)

Joka ikinen keittiön kippo on tänään täynnä marjoja ja hilloja... Etsiskelin turhaan astiaa piirasvuokaan sopivan pikkutaikinan valmistukseen - sopivan korkealaitaista ja kapeaa jotta taikina vispaantuu, mutta ei roisku ympäriinsä sähkövispilällä sekoittaessa.
Taas löytyi käyttöä partaukkopänikälle - hyvin vispaantui 100g voita ja 1/2dl sokeria :)

Samat purkit ovat olleet monessa mukana :)


Kermavaahto vispaantuu näppärästi sauvasekoittimen vispiläkappaleella korkeassa ja kapeassa kipossa - tähänkin voisi kokeilla partaukkopurkkia...

Semmoista tänään - puolukoita ja piirakoita. Vielä pari pientä viilausta ja kasassa on aika täydellinen tattari-omena-piirakka. Siitä lisää huomenna :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti