sunnuntai 22. syyskuuta 2013

Miniloma

Mukavat kaksi päivää Kuopiossa ja onnistuneita pikku ostoksia Ikealta. Perjantai oli ihan täydellinen shoppailupäivä - kauppakeskus oli hiljainen ja bonuksena vielä "ilmaiset lounaat". Lauantaina Ikeassa oli jo normihulina - se ei haitannut koska ostokset oli jo valmiiksi mietitty.

Syysaamu ja navigaattori naksuttaa lyhyintä reittiä Ikeaan :)


Ehdittiin kahden euron aamiaiselle. Jollet syö lihaa, kinkun tilalle saa ottaa toisen juustosiivun. Sämpylän saa myös gluteenittomana. Voinappeja saa ottaa niin monta kuin tarvitsee. Hillo ei ole enää luomua - kysymällä selvisivät nämäkin jutut.

Mietin, mietin, mietin...

Perjantain lounas - Bionade appelsiini-inkivääri juoma oli ihan parasta.

Päivällinen - kasvispyörykät olivat ihan ok - kannattaa pyytää kastiketta normia suurempi annos. Savulohisalaattikin oli ihan hyvä. Lohipala tosin oli minulle niin suolainen, että pieni siivu sitä riitti.

Lauantaina jatkoin tutulla mozzarellasalaatilla. Keksi ei ollut mistään kotoisin.

Lastausalue ja ulos :)

En ole pitkään aikaan viritellyt mitään sisustusjuttuja kotona. Nyt olen ihan intoa täynnä. Vielä pitää vähän malttaa ja hoitaa piha talvikuntoon, poimia jokunen sanko puolukoita ja niin paljon suppiksia kuin vain löytyy... Sitten pääsee rauhassa virittelemään pikkuremontteja joihin on nyt aika selkeä visiokin jo valmiina.

Vakkariostoksia - servettejä ja kynttilöitä. Fenomen kynttilät ovat tosi edullisia - nämä 25cm korkeat 2.99e/kpl. Otin nyt testaukseen punaisina ja valkoisina - jos palavat hyvin, haen talveksi koko kassillisen.

Aulaan iso Hovet-peili. Tämäkin on nyt tarjouksessa - normi 99e, nyt 79e. Nyt ei tarvita kuin apua asennukseen :)

Vessaan Sävern-saippuapumppupullo - 12.99e. Tämä oli mielestäni hiukan hintava, mutta ihastuin pullon malliin. Kotona hoksasin että tarvitsen toisen samanlaisen keittiöön astianpesuaineelle.

Makkarin kirjahyllyn taakse Stave-peili - normi 39e, nyt 29e. Tässä peili vasta menossa paikalleen. Tarkoitukseni on kiinnittää se niin, että hyllyn ja peilin väliin jää hiukan seinäpintaa. Pituus 160cm täsmäsi täydellisesti kolmeen rinnakkain olevaan Muurame Neppari-hyllyyn

Ja kaikkea muutakin pientä kivaa tarttui matkaan - laitan kyllä juttua kunhan saan visiot valmiiksi. Vitsi, olen pitkästä aikaa ihan innoissani kodin kimpussa. Tänään kävelytimme mm. pianoa ja mahalipastoa ja Karuselli-tuoleja pitkin taloa... Uudet paikat löytyi kaikille ja olen tosi ihmeissäni etten aiemmin ole niitäkään hoksannut.

Mukavaa ja rauhaisaa sunnuntai-iltaa teille kaikille :)

8 kommenttia:

  1. Hih, kivoja juttuja :) Haetaan mulle vielä se ihana taulu! :)

    VastaaPoista
  2. Kivoja juttuja olet ostanut. Ja pakko todeta myös että shoppailuasut ovat tyylikkäitä :)
    Minullakin on muutamia juttuja, jotka pitäisi ostaa Ikeasta. Ehkä nyt tämän postauksen ansiosta innostun lähtemään ostoksille )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sara :)
      Kun Ikeaan on matkaa pari tuntia suuntaansa, sinne ei viitsi lähteä vain pyörähtämään... Ja tärkein asuste siihen reissuun ovat kengät joilla jaksaa haahuilla sen kahdeksan tuntia :)
      Nämä Aran läpykkäät ovat sellainen "huomaamaton" kompromissi. Kun ei lenkkareita halua laittaa, mutta muillakaan ei tahdo jaksaa päivää betonilattioilla kävellä.

      Tämä oli elämäni paras Ikea-keikka. Luultavimmin perjantainen hiljaisuus liikkeessä teki päivästä nautittavan. Ihan ihme fiilis syödä käytännössä tyhjässä ravintolassa ja kierrellä osastot ilman tunkua. Ja joku kosminen sattuma oli alentanut muutaman jo valmiiksi miettimäni tuotteen hintaa (peilit ja tauluhyllyt). Tämä oli mukava reissu. Muutama kohtuullisen pieni ostos ja olen ihan intona nyt järkkäilemässä ja siivoilemassa kotia.

      Festivo-kynttilät ainakin ovat tosi edullisia. Niitä löytyy myös jumbo-kokoina. Sellaiset taidan vielä hakea pesuhuoneen lattialle talveksi.

      Poista
  3. Olet kyllä tarkan markan tyttö ja se on hyvä!
    Kerro sitten noista kynttilöistä! Minä olen tosi nirso kynttilöiden suhteen; ne eivät saa yhtään savuttaa. Siksi olenkin tosi vähän uskaltanut ostaa muuta kuin Havia.
    Heidi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi :)
      Ihan luojan sattuma oli että juuri nämä kaksi valmiiksi miettimääni peiliä olivat tarjouksessa. Ja vielä ne taululistatkin, ja ilmaiset safkat ja hiljainen päivä liikkeessä... Joskus kaikki vaan menee ihan vahingossa niin putkeen :)

      Kynttilöitä olen poltellut nyt yhden illan. Palavat kauniisti, enkä huomaa että savuttaisivat. Kiinnostaa nyt vaan, että palavatko kunnolla loppuun saakka kun ovat kuitenkin aika isoja.
      Tätä merkkiä oli myös jumbokokoina. Jos totean hyviksi, niin aion kyllä hakea niitä isoja pesutilojen lattialle tunnelmantuojiksi talven ajaksi.
      Hinnaltaan nämä Festivot ovat käytännössä puolet siitä mitä esim. Pirkka-kynttilät, ihan edullisimpia mitä olen löytänyt.

      Poista
  4. Joo, kerro vaan lisää miten palavat alemmas ja valuttavatko steariinia jaloille. Minä en viitsisi kynttilöitä "niistää" eli leikata sydäntä, mitä pitää huonolaatuisille tehdä, kun menee liian pitkäksi ja alkaa savuttaa. Eikä valuttaminenkaan ole kivaa.

    VastaaPoista
  5. Mielenkiintoista saada pitkästä aikaa myös sisustusjuttuja, niitä odotellaan täällä :) Niinhän se menee, että kesällä ei paljon sisällä oleskella, mutta syksyn saapuessa koti ja sisustusasiat alkaa enemmän kiinnostaa.

    VastaaPoista