keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Vihersmoothie



Pikainen ruokavinkkipostaus - eli paluu ruotuun... Huomasin tänä aamuna että Eilistä paistoa löytyi Etsiresepti etusivulta. Ja mitä minä olen tehnyt ansaitakseni sen kunnian - no en yhtään mitään, enkä uutta reseptiäkään aikoihin...

Aloitin aikoinaan blogini syksyn pimeinä päivinä. Ruoka näytteli silloin pääosaa - ja senverran kyllä käsitän että olen edelleen paljon parempi kokki kuin pukeutuja - vaikka välillä teille kirpparilöytöjäni esittelenkin :D Lupaan palata blogini pääasiaan heti ensimmäisenä sadepäivänä.

Nyt on kuitenkin kesä ja aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta ja mittari näyttää jo aamusta +24 - ei sellaisia päiviä voi tuhlata sisällä keittiössä.

Olen nyt innostunut vihersmootheista. Eilenkin tein mainittua sekoitusta parisen litraa hirmuisesta kasasta kaikenlaista sekalaista vihreää.

Pääosassa eilisessä vihersmoothiessa oli punalehtinen amerikansalaatti, koska perkasin kasvuston pois uusintakylvön alta. Sekaan pinaattia, rucolaa, mangoldia ja korianteria. Korianteri on yksi parhaista terveysvaikutteisista yrteistä ja sen hieman erikoiseen makuun kannattaa totutella. Sopii muuten ihan erinomaisesti vihersmoothien mausteeksi.

Pari uutta kokeilua: Vehnänorasjauhe on aika jälyä marjojen ja jogurtin seassa (en suosittele) mutta vihersmoothien seassa menee ihan huomaamatta. Testasin eilen myös chlorella leväjauhoa vihersmoothien mukana. Aika hyvin upposi sekaan - kun asian tiesi, levän maun hätäiseen kyllä erotti. Lapsille en aiheesta huomauttanut, eikä kukaan mutissut. Nuorimmainen huitaisee puolen litran vihersmoothien kerrasta, Lempi vielä vähän totuttelee :)

Päivän vihreäsatsi - salaattia ja smoothieta


Nyt hellepäivinä olen lisännyt blenderiin muutaman jääpalan. Valmis seos on sitten raikkaan kylmää. Usein lantraan smoothieta vielä vedellä ja pullotan janojuomaksi ulos

Chlorella, vehnänorasjauhe ja vaahterasiirappi - kaikki nämä sopivat hyvin vihersmoothien joukkoon. Kannulliseen lisään noin ruokalusikallisen kutakin. Maun pyöristän muutamalla lusikallisella luonnonjogurttia. Korianteri maustaa sekoituksen.


Näillä mennään nyt :)









viherjuoma / vihreä juoma / smoothie / vihersmoothie / tee itse smoothie / dieetti terveys / vitamiinit / tehosekoittimella smoothie / raakaravinto / juoma / 

6 kommenttia:

 1. Mitä teet Johanna työksesi? Oletko luontaistuotealalla? Itse en uskaltaisi ilman tarkempaa tietoa yhdistellä reippaasti yrttejä ym.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei :)
   Työni on sivunnut myös luontaistuotealaa, mutta koulutusta minulla aiheeseen ei ole. Perustietoa yrteistä löytyy kirjoista kyllä hyvinkin kattavasti. Jos niitä itse luonnosta poimii ravinnoksi, täytyy toki tunnistaa lajit ja tietää hieman vaikutuksista. Mikään syötäväksi kelpaava kasvi ei sinänsä ole vaarallinen - käyttömäärä ratkaisee.

   Tässä jutussa mainitut levä ja vehnänorasjauhe ovat ihan peruselintarvikkeita. Tietty niidenkin käytössä on suositeltava määrä, mutta niin on veden juonnissakin...

   Yrtteja voit kyllä aika huoletta käyttää mausteena ja salaattien / vihersmoothien ainesosina. Ristikukkaisissa yrteissä on maailman suurimmat antioksidanttipitoisuudet. Niitä pitäisi käyttää paljon paljon nykyistä enempi - nimenomaan tuoreena ja mielellään itsekasvatettuna / luomulaatuisena.

   Poista
 2. Oikein odotan reseptejäsi, joista saan vinkkejä omaan ruoanlaittoon:) Ei kukaan jaksa näillä helteillä pitkään kokkailla, mutta enpä kyllä toivokaan pitkiä sadejaksoja. Salaattia voi varioida vaikka miten ja sillä pärjää miltei koko päivän, kun muistaa syödä tiuhempaan. Salaattipenkki rehottaa, ja pitäisi ottaa sinun vinkistä vaarin ja tehdä uutta kylvöä. Nautitaan näistä helteistä, onneksi toimistohuoneeni on ilmastoitu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   No niin odotan minäkin :) Ihan oikeasti, on tosi mielenkiintoista tehdä uusia kokeiluja ja virityksiä keittiössä. Nyt varsinkin kun luonnosta ja kasvimaalta saa taas tuoretta tavaraa.

   Kasvimaa leviää jokavuosi käsiin, vaikka miten yrittää kaikki hyödyntää... Pinaattipenkki on seuraava kohde. Taas laitoin sitä ihan liikaa - seuraavan kylvön jätän metrin pätkäksi ja lisään korianterin osuutta.

   Eilen saimme täällä oikein kunnon ukkoskuuron. Vettä tuli ihan hillittömästi - hyvää teki luonnolle.

   Poista
 3. Suosittelen kokeilemaan vihersmuutieen sitruunaa ja kanelia, ovat mielestäni ehdottomia :) nam

  VastaaPoista