lauantai 8. kesäkuuta 2013

OxyColon Happijauhe

Olen nyt jonkun kerran ottanut aamusta tyhjään vatsaan veteen sekoitettua OxyColon happijauhetta.
Tuote on 100% magnesiumperoksidia - puhdistaa suolistoa ja antaa lisähappea elimistölle.
Lupauksen mukaisesta elimistön saamasta lisähapesta en osaa sanoa mitään, mutta kokemuksia on jo siltä osin että toimii kyllä loistavasti suolen toiminnan edistäjänä. Minun ikiongelmani on ollut kova vatsa ja happijauhe ainakin näin uutena tuotteena toimii paremmin kuin mikään aiemmin kokeilemani konsti. (En tiedä onko tämä senkaltainen tuote johon elimistö tottuu, eikä enää jatkuvassa käytössä olisikaan niin tehokas.)

Ohjeistuksessa paksusuolen puhdistukseen suositellaan 1-2tl 1-2 kertaa päivässä. Itse olen ottanut noin puoli teelusikallista veteen sekoitettua jauhetta aamuisin tyhjään vatsaan. Niinkin pieni annostus tuntuisi riittävän minulle.
Ohjeen mukaan vaikutusta tehostaa heti happijauheen jälkeen nautittu puolen sitruunan mehu (tai askorbiinihappo tai omenaviinietikka). Minä valitsin sitruunan - se tuntuu vaihtoehdoista järkevimmältä jo pelkästään sitruunan sisältämän C-vitamiinin ansiosta. Sitruunamehu aamuisin on muutenkin minulle jo tuttu tapa.


Viimeiseltä Turkin lomalta kupeisiin tarttui pari kiloa ystävän paistamista halloumijuustoista, Mäkkäriaterioista ja lukemattomista herkutteluhetkistä Alanyan kahviloissa :D Eli senkin takia tämä happijauhekuuri on nyt ihan paikallaan. Päästään taas puntarin kanssa yhteisymmärrykseen...

Eli jos et onnistu saamaan tuliaisiksi "turistiripulia", niin kyllä tällä happijauheella taas grillimakkaroiden jämäyttämä suoli toimii. Suosittelen :)
OxyColon Happijauhe on Suomen Happituotteen valmiste. Yrityksen perustaja Pekka Lahtinen.
esittää kirjassaan Happi - Uusi tapa hoitaa sairauksia, mielenkiintoisia vaihtoehtoteorioita terveydenhoitoon hapen avulla. Itse en amatööripohjalta lähde tekstiä analysoimaan tai kommentoimaan sen kummemmin, mutta jos valtavirrasta poikkeavat näkemykset yhtään kiinnostavat niin suosittelen kyllä tutustumaan teokseen.

Magnesiumperoksidista Lahtinen kertoo mm. seuraavaa:
"Perinteisesti sitä on käytetty hajunpoistoaineena, desinfiointiaineena, kosmetiikkateollisuudessa sekä lääkkeenä ruoansulatushäiriöihin. Se vapauttaa hapen ohella myös magnesiumia. Arvioiden mukaan jopa 80% väestöstä saa liian vähän magnesiumia ruoasta ja esim. nesteenpoistolääkitys saattaa aiheuttaa magnesiumin puutetta. Teelusikallinen magnesiumperoksidia sisältää noin 1000mg magnesiumia, josta arviolta puolet imeytyy elimistöön. Suurempina annoksina sillä on ulostava vaikutus ja se onkin tunnettu paksusuolta puhdistavasta vaikutuksestaan. Suolisto on se paikka jossa taistellaan taistelut terveydestä ja sairaudesta.

OxyColonia otetaan hapensaannin lisäykseen 1/2 tl 1-3krt/pv.
Paksusulen puhdistukseen 1-2tl 1-2 krt/pv.
Ummetukseen 1-2 tl tarvittaessa. Tällä annostuksella on laksatiivinen vaikutus eli se tyhjentää suolen 2 tunnin sisällä jauheen nauttimisesta.

Magnesiumperoksidi sekoitetaan lasilliseen vettä ja nautitaan tyhjään vatsaan 1 tunti ennen ateriaa. Vatsan katsotaan olevan tyhjä kun edellisestä ateriasta on kulunut vähintään 3 tuntia.
Välittömästi sen jälkeen on suositeltavaa nauttia puolen sitruunan mehu, omenaviinietikkaa tai 500mg askorbiinihappoa hapen vapautumisen tehostamiseksi. Mahalaukussa ei ole riittävästi suolahappoa hapen vapauttamiseksi ja sen tähden mahan suolahappoa on syytä avustaa esim. sitruunan mehulla.
Tukihoitona suositellaan käytettäväksi maitohappobakteereita hyödyllisen bakteerikannan aikaansaamiseksi suolistoon."

Lyhentäen lainattu Pekka Lahtinen - Happi uusi tapa hoitaa sairauksia -kirjasta.


5 kommenttia:

 1. Hmm, mielenkiintoista, mutta vähän epäilyttää tuo happi. Happihan on voimakas "oksidantti" ja meille suositellaan antioksidantteja terveyttä edistämään.

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen ja todella hyvä postaus! Itse uskon kovasti siihen, että tämä happijauhe edistää terveyttä :)

  VastaaPoista
 3. Tämä olikin minulle ihan uusi juttu!! Kiitos tästä postauksesta!
  Pitänee heti käydä ostamassa testipakkaus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Nanne :)
   Kannattaa lukea tuo kirja - ihan mielenkiintoisia näkökulmia.
   Jauhe tuntuisi toimivan ainakin aineenvaihdunnan ja suolen toiminnan vilkastuttajana. Pikkuisen maku tökkii heti aamusta. Olen ottanut jauhetta kuureina, mutten nyt juotavan saven kanssa samaan aikaan.

   Poista
 4. Heippa! Tuon "lisähapen" vaikutus on tuossa ihan huuhaata. Muuten tuote varmasti kyllä toimii sen sisältämän magnesiumin takia. Tuotteen suolen toimintaa vilkastuttava vaikutus on nimenomaan magnesiumlisän aikaansaannosta. Monilla ihmisillä on magnesiumin puutos, joka aiheuttaa kaiken muun ohella ummetusta. Tuollaisen magnesiumsatsin ottaminen auttaa silloin suoliston toiminnassa. Apteekista ostamassani magnesiumpurkissa päiväannokseksi on merkitty 300mg. Siihen verrattuna tuo 1000mg on erittäin suuri määrä! Ei ihmekään, että suoliston toiminta vilkastuu!

  VastaaPoista