tiistai 12. helmikuuta 2013

Elävän ravinnon itunäkkäriä

Raakakeksejä olen kokeillut jo montakin sorttia. Aina ovat yhtä hyviä tai sitten vielä parempia :)

Eilen laitoin alulleen koe-erän raakanäkkäriä. Ainekset poimin nyt ihan niistä mitä kaapista löytyi. Tässä ensimmäinen versio joka varmasti vielä jalostuu harrastuksen edetessä:

1dl cashewpähkinöitä
2tl kananmunankuorikalkkia
2rkl pellava-mustikka-marjarouhetta
1/2 sipuli
2 valkosipulin kynttä
5dl sinimailasen ituja
1/2 avokado
2rkl nokkosen siemeniä
2rkl kuivattua nokkosjauhetta
1/2tl ruususuolaa

Taikinan sekoitin taas sauvasekoittimen kipossa ja kuivatus tapahtuu noin 40 asteisessa saunassa.



Aluksi heitin silppuriin pähkinät.

Seuraavaksi pilkottu sipuli, valkosipuli, avokado ja idut.

Lopuksi pellavansiemenrouhe, nokkonennokkosensiemenet ja ripaus suolaa.

Sekoittelin taikinaa hetken myllyn täystehoilla ja tässä valmis seos.

Levittelin taikinan nuolimen avulla kuivausritilän päälle asetellulle leivinpaperille. Tämä taikinamäärä oli sopiva noin pellillisen kokoiseen länttiin. Leipä lauteille mutta löylyä ei nyt kuitenkaan heitetä :) Huomiseen...

Annoin näkkärin kuivahtaa noin 24h eli seuraavaan iltapäivään. Ainakaan yhtään ohuemmaksi taikinaa ei tarvitse levittää, osa reunoista oli ehkä hiukan liiankin ohutta ja rapeaa. Näkkäri oli osin kuivaa ja osin nahkeaa, mutta kuitenkin ihan näkkärin oloista. Väri muuttui yllättävän tummaksi tuosta alkuperäisestä vaaleanvihreästä.
Leikkasin levyn saksilla sopiviksi annospaloiksi. Makukin oli minusta ihan hyvä, idut ja valkosipuli maistuivat mukavasti. Ja onhan tämä aika mieletön ravintopommi: Nokkosta, ituja, valkosipulia... Ja kaikki voima tallella kuivatuksen jäljiltä.

Päälle voita ja edamia / mozzarellaa. Maukas ja ravintorikas vaihtoehto riisikakuille. Sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle.


1 kommentti:

  1. Kuulostaa kyllä houkuttelevalta! Ties vaikka kokeilis joskus, kunhan nyt saan tän hetkisen dieetin päätökseen.. Tää kuulostaa meinaan kyllä totaalisesti mun jutulta taas :)

    VastaaPoista