maanantai 11. helmikuuta 2013

Valkosipulikeitto - gluteeniton



Perinteinen espanjalainen valkosipulikeitto on lämmittävä talviruoka - keventäjillekin sopiva. Perinteistä reseptiä muokkaan nyt senverran, että korvaan valkoisen leivän / krutongit valkoisilla pavuilla ja lisään sekaan tavallistakin sipulia. Lempi-tytär jatkaa gluteenitonta ruokavaliotasilläpä nyt sitten ainakin osa ruuista ja leipomuksista muokataan viljattomiksi.

Valkosipulikeitto - gluteeniton
3 sipulia viipaloituna
10 valkosipulin kynttä pilkottuna
1/2 tuorechilipalko
2-3rkl oliiviöljyä
1 luomu kasvis-yrtti liemikuutio (tai kasvisfondia) 
4dl rasia esikeitettyjä papuja pakastimesta
1l vettä
4 kananmunaa
Persilja- ja ruohosipulisilppua (nyt kuivattua mutta tuore on aina parempi)

Ihanaa luomuvalkosipulia. Tätä olen yrittänyt nyt muistaa ottaa pari kynttä raakanakin joka päivä.


Pilkotut sipulit, valkosipulit ja chilipala freesaillaan hetki reilussa lorauksessa oliiviöljyä.

Lisätään noin reilu litra vettä, esikeitetyt pavut ja kasvisfondi / kuutio. Annetaan hautua ainakin puolisen tuntia.

Keittoannos lautaselle, päälle rikotaan kananmuna. (Jätä keltuainen ehjäksi.) Lautaset laitetaan noin 225 asteiseen uuniin noin kymmeneksi minuutiksi.

Kun muna on hyytynyt, päälle ripotellaan (aina kun sitä vaan saa, tuoretta) persilja- ja ruohosipulisilppua. Nyt kuivaversioita. Ja laitoinpa mausteeksi vielä salviaakin. Uunissa lautasen reunoille roiskuu lientä. Ainoastaan kosmeettinen haitta... Jos se häiritsee, kippaa valmis annos varovasti puhtaalle lautaselle.


Ihana tulisen tuhti ja maukas keitto näinkin. Sipulikeittoon laitan yleensä paahdetun leipäpalan ja juustoa.

espanjalainen keitto / valkosipulikeitto resepti / gluteeniton valkosipulikeitto / keitto valkosipulista / helppo keitto / dieetti / 

1 kommentti:

  1. Ihana keitto! Oikein flunssanujerrus-ruoka! :) Sain kirjavinkin esittelyyn, käys kurkkamassa ;))

    VastaaPoista