keskiviikko 29. elokuuta 2012

Pystyyn ja vaakaan

Tänään pikainen piipahdus kaupungilla ja parilla kirpparilla. Olo oli että tänään tarvitsen jotain reipasta ylle :)
Siihen vaivaan auttaa aina raitapaita, kaveriksi vielä raitajakku niin askel oli kepeä :D
Poimin ystävän matkaan ja telepatia näköjään taas toimi; Raija odotteli jalkakäytävällä raitapaidassaan ja tummissa farkuissa...

Vero Moda trikoo, Ivo Nikkolo jakku, Stockman huivi, Mango farkut.


Päivän kirjalöydöt:
-Pirkko-Liisa Perttula - Älä menetä epätoivoasi.
-Eugene S. Rawls - Joogaa nykyajan ihmisille (1966).
-Pentti Kossila - Miksi sairastumme, miten parannumme1982 (Näistä pidän ihan erityisesti, valtavirrasta poikkeavia näkemyksiä, näistä löytyy positiivista anargiaa :)
-Eric Schlosser - Pikaruokakansa, "Kirjassa puhuvat hampurilaisravintoloiden myyjät, tehdastyöläiset, mainostajat ja yritysten johtoporras. Tuloksena karmeat faktansa kiihkotta esittävä kirja, panee lukijan miettimään edullisen aterian todellista hintaa." Ehkä en ota tätä iltalukemisiksi...


Ja muistan kyllä että lupasin olla enää kuvaamatta kirppislöytöjä parketille puettuna :D En vaan oikeastaan koskaan edes sovittele vaatteita ennen pesua ja sitten kun tulevat joskus maailmassa ja ensi vuonna pesusta, ovatkin jo vanhoja löytöjä joista ei enää jaksa innostua... Nyt olen vielä ihan endorfiinihumalassa näistäkin: Marc O'Polo merinovilla slipari ja neule, Jackpot hame ja Seppälä kauniin punainen trikoo. (Kierrätyskeskus 4€/kg)


Tätä olen metsästellyt kauan, oversize neuletakki talveksi. Tämä oli ihan kohtuuhyvä löytö; Miesten neuletakki, värinä kaunis harmaa, materiaali ohuehkoa sileää villaa. (Täydellinen olisi käsin-neulottu, luonnonvalkoinen, suora helma, muhkea kaulus ja isot taskut.) Mukaan myös yhdet Mango perusfarkut. (4€/kg)


Ja nämäkin pääsivät matkaan; Tamaris nahkaiset balleriinat, 2€.


10 kommenttia:

 1. Sinähän teit kivoja löytöjä:)!

  Ps. Nyt kävin viimein sielä lenkillä:D Ja lehmätkin oli ilokseni laitumella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan lopullinen arvio kunhan saan löydöt pesusta ja tarkempaan sovitukseen :)

   Poista
 2. Mitä ihmettä? Taas? Miten sinä oikein tuon teet? Kirppariostoksiin tosiaan tarvitsee kuudennen aistin, ja sellainen sinulla totisesti on! Loistolöytöjä.

  Muuten - minä en koskaan ota ketään mukaan kirpparikierrokselle, paitsi oman tyttären. Omasta katselusta ei tule mitään, jos toinen on koko ajan kiskomassa että kato tätä tai tätä oisko tää kiva.

  Taisin käydä eilen ihan samoilla mestoilla kuin sinäkin, paitsi kierrätyskeskuksessa en tietysti käynyt. Mutta joku iso halli siinä tien varressa? Löysin vain yhden lehden. Sen sijaan vieressä olevasta Armoria tai joku sellainen kauppa löysin kaksi vuotta etsimäni oversize-parkan. Lucky me!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olivat kyllä ihan mukavia ostoksia. Kiinnostavia kirjoja löytyy harvemmin, niitäkin löytyi nyt jokunen.

   Kyllä samanhenkinen seura on aina tervetullutta matkaan. Yleensä se meneekin niin että kirpparilla jokainen hajaantuu ja penkoo omia juttujaan, sitten taas mennään yhdessä teekupposelle ja jatketaan juttua...

   Minä en poikennut kuin parissa kierätyksessä. Se on aikalailla se limit minkä jaksan innostua yhdellä kertaa. Kiinnostuneena odottelen kuvia uudesta takistasi :)

   Poista
 3. Tietyllä tapaa pimeetä ostaa ostamisen ilosta vaikka vaan jostain kierrätyskeskuksesta. Ostat koko ajan, minne kaikki mahtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, eihän siinä mitään järkeä ole ostaa mitään mitä ei tarvitse... Järki vaan niin harvoin on harrastuksissa tai elämän pienissä iloissa mukana...

   Loppujen lopuksi kuitenkin aika pieneen mahtuvat nuo minun vuoden ostokseni; Rahallinen satsaus kierrätyskeskuksiin (hyvään tarkoitukseen kuitenkin menee sekin), muutama kassillinen kirjoja tai tekstiilejä ja tosi tosi harvoin mitään sisustusjuttuja.

   Ihan samaa tahtia kyllä heittelen niitä käyttämättä jääviä kirpparilöytöjä poiskin kuin kannan kotiin... Jotain klassikkoja säästän ja monet jopa parin-kolmenkymmenen vuoden vanhat vaatteeni ovat nyt tyttärien käytössä. Ja voi olla että eilisistäkin löydöistä suurimman osan pihistää joku tyttäristä tai miniä. Hyvä tietysti jos kelpaavat :)

   Mitään "arvokirjoja" en keräile, ainoastaan kirjoja jotka minua kiinnostavat syystä tai toisesta, (kirjat kierrätyksessä 2€/kg, noin ehkä 1€/kpl). Ovat yleensä kirjoja jotka haluan pitää hyllyssä jotta voin lukea ne uudelleen ja lainata ystävillekin.

   Oikeassa olet, "pimeetä" on. Itsekin toivoisin joskus yltäväni niin "henkistyneelle" tasolle että nämä maalliset ilot eivät olisi kirpparillakiertelyn tasoa...

   Poista
 4. Haluaisin sanoa tähän, että on aivan eri asia ostaa kierrätyskeskuksesta kuin kaupasta. Joukossamme on ihmisiä, jotka kantavat Henkkamaukkaa kotiin selkä vääränä ja muuta samanlaista retkua, jotka eivät kertakäytön jälkeen kelpaa edes kierrätykseen. Joukossamme on myös ihmisiä, joiden mielestä hienoissa ostoskeskuksissa kiertely - ulkomailla ja Suomessa - on ihaninta viihdettä. Siellä sitten shoppailaan visakortit vinkuen tuhansia euroja kerralla.

  Näihin verrattuna Johannan kirppisostokset ovat aika vaatimattomia hinnaltaan ja määrältään. Johanna osaa todellakin bongata joukosta laatumerkit - jotka kestävät käyttöä vuodesta toiseen. Ja jotka olisi suorastaan sääli heittää pois. Ja mitä määrään tulee, Johannalla on perhe. Haluaisin tietää, kukapa meistä ei joskus sortuisi ostamaan jotakin mitä ei välttämättä tarvitse?

  Kaikilla meillä on omat harrastuksemme ja ilonaiheemme. Jos Johanna - tai minä myös, ehdottomasti - saamme iloa itsellemme kirppiksillä kiertelystä (se ei tarkoita pelkästään ostamista!), on se minusta todella harmiton harrastus. Myös koko yhteiskunnan ja ympäristön kannalta. Verrattuna moneen muuhun harrastukseen.

  Ja vielä tiedoksi: En tunne Johannaa lainkaan, eikä Johannalla ole mitään tekemistä kommenttini kanssa. Tietyllä tapaa on ihan pimeetä myös minun ottaa kantaa asiaan. Halusin vain tulla kehumaan Johannan viimeistä lausetta. Se oli hyvin sanottu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ihana Preferita. Oho, sinustahan löytyy aika täpäkkä rouva tuon symppiksen ulkokuoren alta :)

   Oli tuossa anonyymin kommentissa tottakin toinen puoli, ymmärrän kyllä ihmisiä joilla on ihan eri periaatteet ja harrastukset. Tämä kirppareilla kiertely nyt vaan on minun ja muutaman ystäväni yhteinen juttu :)

   En ole koskaan viihtynyt "oikeissa kaupoissa", enkä shoppaile lomillani, edes kirppareilla :) Halpistuotanto, koskien ihan kaikkea materiaa, ansaitsisi ongelmajäteveron - korkean sellaisen. Kierrätys on minulle joka asiassa ihan itsestäänselvyys. Ison perheemme pienen jäteastian tyhjennysväli on kerran kuukaudessa. (Harvempikin riittäisi mutta täällä systeemi ei sitä salli.)

   Aika kohtuukustannuksissa pysyvä hupi tämä kuitenkin on...
   Hutiostokset menevät ystäville tai heitän ne takaisin keräyslaatikoihin, talouden pyörät pyörivät kierrätyksessäkin :D

   Poista
 5. Olet kyllä kunnon hamstraaja :) Itse ostan harvemmin ja aina vain laadukkaita ja tyylikkäitä merkkituotteita ja noudatan periaatetta vähemmän on enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :)
   Niin varmasti olen. Tarkennus kuitenkin että mitään muuta en oikeastaan koskaan osta kuin kirjoja tai tekstiilejä (vaatteet & vanhat kotimaiset kankaat).

   Laadusta; Kyllä mukaan välillä pääsee jokunen ihan perusjuttukin, erityisesti teini-ikäisille tyttärille mutta pääasiassa otan kuitenkin minun mittapuuni mukaan laadukkaita tekstiilejä. Mitään en oikeasti tarvitse, silläpä siivilästä ei läpi pääse käytännössä minkäänlainen sekunda.

   Harvemmin laatua ja tyyliä markkinahintaan, edellyttää että on täysin sinut oman tyylinsä kanssa. Minä en vielä ole päässyt siihen kadehdittavaan tilaan :)
   Sen harvoin kun joskus jotain oikein miettimällä olen Stockan kortilla vinguttanut, niin valitettavasti saattaa jäädä kertakäytölle... Jostain ex-tempore kirpparilöydöstä taas tulee vuosikymmenien luottovaate. Ei ole mitään logiikkaa siinäkään...

   En tiedä olenko ainut nainen joka vielä tässäkin iässä pähkäilee omaa tyyliään. Onneksi kuitenkin minulle ja koko perheelle, en tee näitä kaikkia tyylikokeiluja sillä Stockan kortilla :D


   Poista