perjantai 6. huhtikuuta 2012

Mineraalikivi deodorantti

Minä ja tyttäreni olemme jo pidemmän aikaa käyttäneet mineraalikivi deodoranttia.
"24 hour mineral deodoranttikivi on tehokas, hellävarainen ja taloudellinen deodorantti, joka ei tuki huokosia, vaan antaa ihon hengittää luonnollisesti. Deodoranttikivi on allergiatestattu, hajuton ja tahraamaton deodorantti. Kivi ei sisällä ihoa tukkivia alumiiniyhdisteitä, alkoholia, säilöntä- tai väriaineita." 
Vivisanten sivuilta lainattu esittely aiheesta ja totta joka sana. Mutta sitten se mutta...


Vivisante 24 hour mineral deo 80g / 9€
Chrystal body deororant 84g/ 2.87$ eli 2.20€  iHerb


Olen nyt testannut käytössä molempia versioita. Valmistusaine molemmissa sama, tuotteen määräkin käytännössä sama. Erot löytyvät hinnan lisäksi tuotteen ulkoasusta. 


Vivisante dödö on pakattu  perinteiseen deodorantti-pakettiin. Minua on aina riipinyt putelin käyttö... Aihetta tuntemattomille selvennys: Suolakivi kostutetaan vedellä ennen levitystä. Vaikka miten varovasti yrittää hanan alla sitä huljauttaa niin aina vettä pääsee dödön säiliöosaan. Ja sitten kiveä kainaloihin hieroskellessa kylmä vesi valuu pitkin kylkiä... Levityksen jälkeenkin purkin pohjalle jää aina tippa vettä joka "rapauttaa" kiveä ja suolahippuset rapisevat pitkin pöytää. Ja vielä yksi valitus: Vivisanten kierrekorkki putosi kerran lattialle ja halkesi napsahtaen kolmeen osaan.

Chrystal-kiven hinta oli niin edullinen että ihan mielenkiinnosta tilasin testaukseen tämän "irtokivi" version. Tämä toimii käytössä paljon paremmin. Mukana tulee pieni muovikippo, itse säilytän kiveä kylpyhuoneen Zone-sarjan alustalla. Kivi on hiottu mukavan pehmeäkulmaiseksi, se tuntuu kädessäkin miellyttävältä. Kivi on mielestäni myös kaunis ihan "sisustuselementtinä" kylppärin tasolla. Irtokivestä ei myöskään valu kostutuksen jälkeen vettä, vaan se kostuu sopivasti levityskuntoiseksi. Suosittelen ehdottomasti testaamaan.





13 kommenttia:

  1. Olen käyttänyt jonkun aikaa mineraalikiveä, mutta lämpimimmillä ilmoilla tuntuu, ettei se pidä hienhajua tarpeeksi loitolla :( Lisäksi haluaisin siirtyä kokonaan johonkin alumiinittomaan vaihtoehtoon; nuo kivethän sisältävät alumiinia (ainoastaan synteettisiä alumiiniyhdisteitä niissä ei ole). Alumiinin haitoistahan ei ole yksimielistä tutkimustietoa, mutta mieluummin pelaan varman päälle ja yritän löytää kokonaan alumiinittoman deodorantin :) Esim. Laveralla ja Logonalla on alumiinittomia spray-deodorantteja, niitä olen ajatellut seuraavaksi testata :)

    VastaaPoista
  2. Meow: Kiitos kommentista :) Sen saman aiheen kanssa olen itsekin vähän painiskellut... Nimenomaan että nämä kividödöt eivät sisällä niitä synteettisiä alumiiniyhdisteitä vaan alunaa joka ei imeytyisi elimistöön... Mutta onko sekään sitten kuitenkaan ihan satavarmasti haitaton vaikka miten "luomu" vaihtoehtona meille kuluttajille sitä markkinoidaan?
    Kuitenkin tämän olen nyt toistaiseksi valinnut "markettidödöjen" tilalle. Käyn tutustumassa näihin mainitsemiisi tuotteisiin :)

    VastaaPoista
  3. Minulla käytössä jo liki vuoden on ollut Madaran yrttideodorantti ja tyytyväinen olen ollut, kuten muihinkin Madaran tuotteisiin. Joissakin on omanlaisensa tuoksu (voimakkain minusta yövoiteessa), mutta siihenkin tottuu/se haihtuu tosi nopeasti.

    www.madaracosmetics.fi

    VastaaPoista
  4. Meow: Vilkaisin iHerb:in tarjonnan ja myös sieltä löytyi Logonan dödöjä.
    http://www.iherb.com/Search?kw=logona+deodorant

    LOGONA FREE Deodorantti Spray 100 ml: Kaikille ihotyypeille, erityisesti herkälle, allergiselle ja hajusteallergiselle iholle. Puhdistettu lähdevesi ja sulffinoidut mineraalikristallit on yhdistetty tasapainottamaan ihon happovaippaa ja estämään bakteerien aiheuttamaa hajua. Ei sisällä alkoholia.

    INCI: Aqua, ammonium alum, Cinnamic acid. Eli tämä Logona spray on käytännössä samaa tavaraa kuin kivi.

    Logona Asia spray on alumiinivapaa mutta INCI on näin pitkä, minä en sitä osaa kriittisesti lukea mutta uskoisin että kaikki ainesosat ovat jotakuinkin luonollisia.

    Alcohol*, Water, Fragrance (Essential Oils), Triethyl Citrate, Lauryl Lactate, Bambusa vulgaris (Bamboo Extract), Nelumbo nucifera (Lotus Blossom Extract), Bisabolol, Lecithin, Carthamus tinctorius (Safflower Seed Oil), Limonene, Linalool, Citral, Eugenol, Geraniol, Benzyl Benzoate, Coumarin

    Lähde kaikkea tätäkin sitten päivä pohtimaan niin jää ruuat laittamatta ja pyykit pesemättä :D

    VastaaPoista
  5. Minä olen käyttänyt kivideodoranttia jo 20v. Paras mitä olla voi. Mulla se on sellasessa pienessä kangaspussukassa ihan irtonaisena palasena. Kuivaan aina käytön jälkeen ja laitan takaisin pussiin.

    Sanottakoon vielä, että mulla on yhä se sama kivi, minkä silloin aikanaan ostin.. että ei ole kalliiksi tullut. Minusta tuossa ei voi verrata millään lailla hintaa ja käyttöikää johonkin tavalliseen dödöön, koska tämä käytännössä kestää ikuisesti. =D Ainakin siis mulla, koska totta puhuakseni en käytä dödöjä kuin todella harvoin. Kyllä mäkin hikoan mutta en kovin kauheen paljon.

    Joku kesä, kun oltiin miehen kanssa jossakin, passitin hänet laittamaan tuota kiveä kainaloon. Hänkään ei käytä mitään dödöjä, mutta etenkin lämpimillä ilmoilla kyllä hikoaa sen verran, että tuo tuli tarpeeseen. Ja minun kokemus on, että kyllä auttoi tosi tosi hyvin hien hajuun. Eli ei haissut, toki eihän tuokaan ikuisesti pidä hajuja poissa.

    VastaaPoista
  6. Minäkään en noita INCI-listoja hirveän hyvin tulkita... Mutta sekä Lavera että Logona ovat sertifioitua luonnonkosmetiikkaa, joten luotan siihen. Olen pyrkinyt pikkuhiljaa muuttamaan kaiken kosmetiikkani luonnonkosmetiikaksi ja tilailen tuotteita täältä: www.violey.com Tuotteet ovat Suomen hintoihin verrattuna REILUSTI halvempia, mutta toimitusmaksuja tulee n. 12 euroa/paketti, joten kerralla kannattaa tilata enemmän. Suosittelen tutustumaan! Esim. Logona Daily Care Deo Spray Organic Aloe + Verbena -deodorantti (jota aioin kokeilla) maksaa Violeyssa 5,49 e (iHerbistä löysin saman tuotteen hintaan 13,30 e). Tällä dödöllä on BDIH- ja NaTrue-sertifikaatit. Luonnonkosmetiikan sertifiointitahoista löytyy tietoa esim. tuolta: http://www.luonnonkosmetiikka.fi/sertifioinnit/sertifiointitahot/

    VastaaPoista
  7. Sari: Olen käyttänyt jotain Madaran voiteita ja tuoksu, vaikka onkin hiukka erikoinen on kuitenkin luonnollinen. Itse olen tykännyt tuotteista. Madaran dödöä en ole hennonut ostaa... Hinta nytkin esim. Ecodealilla 50ml/12.90€.

    Sen ainesosista löytyy potassium alum joka yleisessä keskustelussa näyttäisi olevan "turvallinen" alumiiniyhdiste, kuten myös tuo aluminium alum. Tosin osa tutkijoista tuomitsee kaikki yhdisteet joiden INCI:stä löytyy alum-alkuinen sana...

    VastaaPoista
  8. Heli: Myös siskoni ovat käyttäneet näitä dödökiviä jo vuosia. Heiltä tämän idean alkujaan sainkin. Nyt vaan sitten hiukan herättää kysymyksiä tuo aluminium alum... Aionkin jutella kaikkitietävän siskoni kanssa aiheesta ja kysyä mitä on mieltä.

    Tämän jutun pointti oli ehkä enempi juuri tuossa kiven mallissa kuin näissä INCI-listoissa joissa en ole ollenkaan vielä täysinoppinut. Faktaa nyt kuitenkin ainakin on se, että tuo irtokivimalli toimii käytössä paremmin kuin tuo muoviin pakattu versio. Minä pidän kiveä ihan tuossa pöydällä omalla alustallaan. Näyttää kosteana ihan kristallipalalta :)

    VastaaPoista
  9. Kiitos taas Meow: Kommentista ja nettikauppavinkistä. Eilen jo sivuja kökkö saksankielen-taidoillani selailinkin ja aion ilmanmuuta tehdä tilauksen kunhan ajan kanssa ehdin tutustua tarjontaan.

    Logona Daily Care Deo Spray Organic Aloe + Verbena -deodorantti
    Violey 5,49€

    iHerbistä sama tuote 13,30€.

    Eli nämä Logonan tuotteet ovat siis ainakin sellaisia jotka kannattaa tilata Violey-nettikaupasta.
    http://www.violey.com/

    iHerb.iltä löytyi keskustelupalstojen suosittelemana ainakin nämä kaksi alumiinivapaata dödöä ja hintakin kohtuullinen:

    http://www.iherb.com/Nature-s-Gate-Spring-Fresh-Scent-Deodorant-Roll-On-3-oz-88-ml/6181?at=0 3.46$ / 2.65€

    http://www.iherb.com/Honeybee-Gardens-Deodorant-Powder-4-oz/10752 5.28$ / 4.05€

    VastaaPoista
  10. Vinkiksi vielä, että nuo Violeyn sivut pystyy vaihtamaan sivun yläreunasta englannin kielisiksikin :) Sen verran voin vielä tuosta puljusta sanoa, että siellä tuntuu olevan lähinnä saksalaisten valmistajien tuotteita. Saksassa luonnonkosmetiikka on suosittua, joten valinnanvaraa kyllä löytyy. Esim. siis Logonan, Laveran ja Santen tuotteet kannattaa tilata sieltä, ovat luultavasti edullisempia mitä iHerbissä :) Mutta jos halua jotain jenkkimerkkejä, iHerbistä tilaaminen on varmasti paras vaihtoehto.

    VastaaPoista
  11. Meow: Kiitos taas :)
    Kokeilin sitä kääntäjää mutta taitaa olla vielä kökömpää tekstiä kuin oma saksankielentaitoni :)
    Kunhan ehdin istahtaa, niin tutkailen tarjonnan ja teen ilmanmuuta tilauksen. Kiitos vinkistä kaikkien lukijoidenkin puolesta :)

    VastaaPoista
  12. Hei. Jälkijunalainenkin lisää oman käyttökokemuksensa =o)
    Tuo muovipurkkiinkin pakattu kivikin toimii hienosti eikä kerää vettä purkinpohjalle kun laittaa sipaisun aina heti suihkun jälkeen jo valmiiksi kosteaan kainaloon. Reissukäytössä mukavampi ja ainakin itse juuri silloin eniten sitä tarvitsenkin. Ihan ykkös juttu tuo kivi. Olen aina kartellut nuita kaupan perusdödöjä kun ne vaan aina haisee nokkaan ikävälle tai tuntuu tahmeille kainaloissa, mutta tuo ihana kivi tehoaa eikä aiheuta mitään noista kiusoista ja on todella ikuinen. Kannatan!

    VastaaPoista
  13. Deokiven salaisuus on siinä, ettei se vähennä hikoilua (ei tuki hikirauhasia) vaan muuttaa ph:n sellaiseksi ettei siellä kasva pöpöjä. Nehän sen hienhajun saavat aikaiseksi, ei hiessä ole hajua kun se pukkaa iholle. Iholla se haju tulee. Jo 15 vuotta vannonut tämän tuotteen nimeen. Alussa varmaan kannattaa ajaa karvat pois, jolloin teho nopeampaa. Tämä huomautus on sitten miehille, naisethan huolehtivat tästä ajelusta :)

    VastaaPoista