sunnuntai 11. joulukuuta 2011

Sunnuntain vieraat Turkista

Rakas ystävä R tuli taas Suomeen joulunviettoon Turkin Alanyan "kesämökiltään". Tänään istumme meillä iltaa ja ihan täpinöissäni täällä jo vieraita odottelenkin :D

R:n & miehensä kanssa on aina mukava olla, helppo jutella, tarjoiluistakaan ei tarvitse hermoilla... Kaikki kelpaa ja jos ei kelpaa niin ei haittaa sekään...

Mieheni halusi paistaa vieraille kunnon "talviruokaa", liekitetyt sisäfilepihvit, mutta... Kierros paikkakunnan kaupoissa sunnuntaipäivänä eikä mies sitten löytänyt "sitä täydellistä" pihvipalaa.... Päädyimme broilerin rintafileisiin kookoskermakastikkeella, lisukkeena freesailtua punaista paprikaa ja basmatiriisiä. Minä ja ystäväni R pääasiassa pärjäämme kasvisruualla mutta miesten mieliksi nyt lihaa mukaan...


Tervetuliaismaljana Valio glögi. (Olen kokeillut varmaan kaikkia ruokakauppojen & Alkon glögejä mutta tuo Valion glögi (ei light-versio) on edelleen suosikki. Joulun ajaksi laitan aina mantelilastuja ja rusinoita näihin Iittala-kulhoihin ja jätän esillle tälle "monikäyttö Sarpaneva teräslautaselle". Tilkka konjakkia parantaa ja täydentää glögin makua.




Seuraksi Castello Luomu Brie (Seppälänkankaan Cittarissa kaksi pakettia yht. 2.50€ ja muistelin että tarjous oli voimassa koko joulukuun... Haen ehdottomasti tätä laatua lisää jos vielä ensiviikolla on tarjouksessa), Pirkka vuohenmaitojuusto, Oltermanni, kuivattuja taateleita ja aprikooseja.


Aperitiivina ystäväni Kertun tekemää tuorepuolukkamehua. Aivan ihanaa, tähän ei ole käytetty edes sitruunahappoa, puolukat vaan bamixilla päreiksi ja valutettu harson läpi. Tuloksena tämä ihana raikas puolukkajuoma (Leijonaviina pullossa) ja terävyydeksi tilkka Finlandia-vodkaa Suomeen palaaville ystäville :)



Jälkiruoka myös hyvin Suomi-painotteinen: Lakkoja ja villivadelmia, sekaan kermarahkaa ja paahdettuja mantelilastuja.


1 kommentti: