perjantai 25. heinäkuuta 2014

Kolmetoista ja puoli

Jo monta mukavaa muistoa tältäkin kesältä; evästaukoja, paarmoja, itikoita, offia, aurinkoa, hellettä, naurua, hiljaisuutta - ja kolmetoista ja puoli sankoa mustikoita. Huomenna aamusta jatketaan - on nämä niin parhaita kesäpäiviä - tai parhaita koko vuoden päiviä. Tai en tiedä - kyllä suppismetsäkin on vastustamaton..
Tunnelmakuvia menneeltä viikolta - menossa mukana Linnea, Lempi, Veera, Anette ja Susanna-sisko.

Tänään kotiterassilla.

Mulla on pää ihan märkä - niin mullakin - ja mulla...

Mua janottaa ihan sairaasti - arvaa ettei mua - eipä mua...
Oikeesti Veera näyttää tältä :)
Viikonloppuna postailen vinkkejä marjametsään - mm. selitys hattuun kiinnitetylle liinalle :)
Yhtenä päivänä...
Toisena päivänä...
Kolmantena päivänä...
Lempin lepotuoli

Veera on saanut vainun...Rohmujen kokoontumisajot.


Syömään!Joko se taas on ilta?

Tämäkin vaan on tehtävä ennen kuin pääsee saunaan ja uimaan...

18 kommenttia:

 1. No johan on löytynyt mustikoita! Olette olleet tosi ahkeria ja kuvista välittyy ihana hellepäivän fiilis. Marjaisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan :)
   Ei ole löytynyt :) Ollaan vaan kävelty niin valtavasti ja poimittu melkein yksitellen... Tämä on meidän nurkilla huonoin mustikkavuosi ikinä - thaimaalaisetkaan eivät jääneet kylille.
   Kyllä normisti olisin poiminut ainakin tuplamäärän marjaa näillä keruutunneilla - mutta eipä siinä mitään, mukavaahan metsässä on :)

   Poista
 2. Hieno saalis! Eikö teitä itikat ja paarmat kiusaa metsässä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan :)
   Hyvä alku vain vasta - vielä jatkuu mustikka-aika ainakin reilun viikon - kunnes vatut kypsyvät... Paarma-aika taitaa olla nyt pahimmillaan ja kyllähän niitä on. Riippuu aina vähän päivästä - en tiedä mikä niiden logiikka on.. Minulle ei jää mitään jälkiä paarmoista - ehkä keho on jo immuuni. Tietysti ottavat välillä hermoon mutta ei ne meitä ollenkaan niin paljon haittaa että ei metsässä viihdyttäisi. Yleensä poimitaan ihan biksuilla umpimetsässäkin ettei tule niin kuuma. Nyt ollaan välillä pidetty paitaa ettei ihan kärvennytä auringossa - ei niinkään ötökkäsuojana.

   Poista
 3. Varsinaisia rohmuja;) Tulee mieleen oma lapsuus, kun koko perheen voimin marjastettiin. Ja eväiden syönti oli aina parasta! Tällä hetkellä eivät selkä ja jalat kestä kyykkimistä, mutta jos elokuun jalkaleikkaus ja kuntoutus hyvin menevät, niin ensi kesänä rohmuan minäkin;)
  Marjaonnea ja ihania päiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lady :)
   Eväät on tietysti koko homman pointti ja tärkein osa mukavaa marjaretkeä...
   Kyllä lapset meillä ihan tosissaan aina ovat mukana poimimassa, mutta ihan yhtä tärkeää on vaan välillä istua mättäällä ja syödä marjoja tai ottaa valokuvia tai mitä nyt vaan haaveilla. Ollaan aina metsässä ainakin viisi-kuusi tuntia eli se on koko päivän retkiohjelma. Nyt ollaan parisen viikkoa tehty samaa joka päivä - eilinen myrskypäivä jäi väliin ja joku muu sadepäivä. Huomenna taas jatketaan - vien tytöt uudelle hienolle paikalle :)

   Toivottavasti pääset rohmukuntoon sinäkin ensi kesäksi :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Hei Nanna :)
   Et varmasti ole laiska, muttet vaan vielä ole jäänyt koukkuun tähän touhuun :) Kerran kun alkaa, niin ei muuta ohjelmaa marjakuukausiksi voi kuvitellakaan...

   Poista
 5. Uskomaton saalis! Itse ajattelin mennä tuohon lähimetsään ja toivon jaksavani ees pari pikku purkillista kerätä. Käy selän päälle..:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Matkatar :)
   Nyt kasassa 24 sankoa - ja huomenna jatkuu. En ole koskaan aiemmin laskenut yhtään paljonko on tullut poimittua mitäkin. Viime talvena vaan eka kertaa mustikat loppuivat kesken ja sillä nyt meinaan vähän hahmottaa että minkä verran mitäkin menee.

   Aika tiukassa on tänä vuonna mustikat. Normivuonna olisin kyllä raapaissut ainakin tuplamäärän näillä tuntimäärillä. Nyt saa sangon eteen kyykkiä pari-kolme tuntia.
   Eilinen Keski-Suomalainen vähän lohdutti kertomalla että nyt on huonoin mustikkasato sataan vuoteen. Tajusin että jos näin kurjana vuotena saan näinkin paljon marjoja kasaan, niin ei minulla ole hätäpäivää koskaan :)

   Poista
 6. Oottepa olleet ahkeria! Minäkin täällä ihmettelen teidän marjavaatetusta. Minuun hyökkää heti miljoona hyttystä, paarmaa ja mäkäräistä, kun näyttäydyn ulkona! :/ Teillä on hyvät geenit, jos ei tartte suojautua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Saara :)
   Ollaan oltu ahkeria, mutta nautittu joka hetkestä - ollaan kaikki tytöt ihan hulluina tähän harrastukseen :)
   En tiedä mikä on kun ei meitä yhtään ötökät haittaa. Paarmat tietty aina yrittää, mutta vaikka sen sata kertaa huomaa että alkavat pistää, niin ei niistä mitään jälkeä jää. Minulle tullut yksi kutiseva paukama tänä kesänä.

   Tänä kesänä ollaan poikkeuksellisesti avomaiden lisäksi koluttu mustikoiden perässä kaiken maailman metsät ja ryteiköt ja ihan samoissa pikku bikineissä. Luulin keväällä, että ollaan vielä helisemässä ötököiden kanssa, mutta ei mitään ongelmaa.
   Sitä en tiedä, että lannistiko helle kaikki ötökät paitsi meidät :) Eikä muuten ole näkynyt viime viikkoina metsissä muita poimijoita...

   Poista
 7. Mukavan hyväntuulinen ja puuhakas fiilis välittyy teidän metsäreissuista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :)
   Tämä on niin parasta :) Olen kyllä tosi onnellinen, että olen saanut tyttäret ihan aidosti tykkäämään marjastuksesta. Ovat, jos mahdollista minuakin innokkaammin aina lähdössä :)

   Poista
 8. On kyllä mahtavat saaliit teillä. Ja olette kyllä ahkeria tyttöjä, moni (tai minä ainakin) olis luovuttanut lyhyen etsimisen jälkeen, jos mustikat noin harvassa ovat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija kommentista :)
   Olen kyllä itsekin ihan yllättynyt että ollaan näinkin hyvin saatu saalista. Lehdessä kerrottiin, että nyt on huonoin mustikkasato sataan vuoteen... Eli nyt minulla riittää uskoa että ilman marjoja en jää ikinä.
   Toisaalta minusta hyvä että on huonompiakin vuosia - opettaa arvostamaan taas mahdollisia runsaampia satoja. Tänä kesänä ollaan kyllä opittu kärsivällisyyttä ja varmasti myös nopeutta ja näppäryyttäkin kun jokainen löytyvä marja on melkein vaan nöyrästi otettava talteen. Ja "Siperia" on pakottanut myös etsimään uusia alueita kun entisiltä ei ole löytynyt. Nyt on koluamalla keksitty ja jemmattu monta uutta marjamaata tuleviksi vuosiksi :)

   Poista
 9. Ihan käsittämätön määrä marjaa. Minä en löydä - minä en jaksa, ja hyttyset käy heti kimppuun. Kuola täällä valuu kun katselen. Mustikat on niiiiin hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua Marru :D
   Mekään ei aina löydetä - eikä sitten loppupäivästä enää jaksetakaan ja on niitä hyttysiä meidänkin mailla... Mutta ne on vaan pikku juttuja tämän hauskuuden rinnalla.
   Niin ja mustikat ovat muuten tänä vuonna ihan harvinaisen hyviä, napakoita ja makeita kuivuuden ja helteiden jäljiltä :D

   Poista