torstai 26. kesäkuuta 2014

Raekuurojen kastelemat

Tiukille otti, mutta valmistui kuitenkin - kevään ensimmäinen avomaan tomaatti juhannukseksi :)
Purjot eivät ole ottaneet nokkiinsa viileistä öistä - tai raekuuroistakaan. Ovat ihan huomattavasti viime keväistä satoa edellä.

Parsakausi on ohi - nyt loput varret saavat röyhytä kasvimaan ja kukkakimppujen koristukseksi.

Uusien kompostikehikkojeni ympärille suunnittelin samettiruusunkylvöstä. Päädyinkin viskaamaan vuosia vanhat krassinsiemenet laariin. Suureksi ihmetyksekseni ovat itäneet :)
 Kuumakalle pöhisee uutta multaa optimilämpötilassa
Pyramidimalliin rakennetut mansikkapenkit ottivat nokkiinsa vähälumisesta talvesta. Yhtään taimea ei ihan kokonaan kuollut, mutta erityisesti Honeoye kituuttaa paikoin.
Herneet itivät huonosti ja avomaankurkku ei ollenkaan - vielä ehtii tehdä uusintakylvöksiä molempien osalta. Tilli sentään nousi tuuheana. Etureunaan on kylvetty samettiruusurivistö... Voiko yksin olla rivissä :)
Avomaan salaatti valmistuu hitaasti... Normikeväänä salaattia on näihin aikoihin jo yllinkyllin - nyt on joudutttu säästellen harventamaan lasilavan kasvustoa.

Kaaliperhosen toukat löysivät lasilavankin lehtikaalit. Suihkuttelin kasvuston nyt kertaalleen mäntysuopavedellä (5dl vettä ja 1/4dl mäntysuopaa). Viime kesänä kolmeen kertaan käsittely hävitti tihulaiset.
Ihan pakkasen puolelle ei meidän tontilla touko-kesäkuussa menty, mutta muutamaan kertaan sinne rajoille kyllä. Tomaattien ja chilien lehdet vikuuntuivat aika pahasti, mutta ovat nyt viileydestä huolimatta piristyneet uuteen kasvuun.

Kaikkea ihanaa kesäkuulumista olisi... Tänään pyyhkäisen kaverin kanssa kirpparikierrokselle.
Eilen kävi yhdet, eikun kahdet, eikun kolmet yllätysvieraat... Löysin ihania ruukkuja kierrätyskeskuksesta ja Pentikin alesta - ja niihin kesäkukkien taimia Kodin Ykkösen alepöydästä. Toissapäivänä naapurin mummo soitti hakemaan ylimääräisiä leimukukkien juurakoita. Posti toi jäätelökoneen. Ollaan lasten kanssa tyhjennetty raparperipuska - kokeilepa sinäkin TÄTÄ gluteenittoman raparperipaistoksen ohjetta - helpommalla ei voi selvitä :)

Ihanaa kesäpäivää sinullekin toivottaapi aamukahvipöydästä Johanna :)

7 kommenttia:

 1. Puutarhakateus taas iskee: minulla tomaatit eivät edes kuki vielä. Saa nähdä tuleeko ensimmäinen vuosi aikoihin, etten ehdi saada tomaatteja ollenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan :)
   Sinulla näköjään kaikki muu sitten kukoistaa. Eiköhän aurinko jossain vaiheessa ilmesty - ei kai ihan toivotonta kesää ole koskaan?

   Poista
 2. Mihin lajikkeeseen tuli eka punaposkitomaatti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan
   Olin aikeissa postata aiheesta, koskapa nyt huomasin, että olin kylvövaiheessa sotkenut siemenjemmat ja aikaisin tomaatti minulla onkin Siberia - ei siis Gardeners delight, kuten kirjoittelin.
   Tuon Siberia -lajikkeen siemenet ostin reilu kymmenen vuotta sitten ja se on satavarma lajike - oli kesä millainen vaan. Ensimmäiset tomaatit kypsyivät avomaalla ja puolivarjossa nytkin juhannukseksi.

   Poista
  2. Olisiko mahdollista ostaa Siberian siemeniä (tomaatillisen verran), postitus vaikka kirjekuoressa (Hämeenlinnan seudulle)?
   Olen koettanut jostain saadako. lajikkeen siemeniä, huonoin tuloksin...

   Poista
  3. Laitoin Johannalle viestiä noista siemenistä meiliosoitteeseen, jonkalöysin blogin sivupalkista.

   Poista
  4. Hei ja kiitos viestistä - vastasinkin sinulle jo meilinä :)
   Laitan siemeniä tulemaan kesemmällä kun paras taimista valikoituu.

   Poista