lauantai 26. huhtikuuta 2014

Kolme kovaa testissä


"Muistathan että 27.4 päättyy Vileda -hankaussienien Buzzaus."
Sanamuotoa en nyt ihan muista, mutta sen suuntainen viesti kuitenkin tuli jokunen päivä sitten. Ilmottauduin ja tulinkin valituksi Buzzadorin Vileda-kamppikseen. Jos testattava tuotepaketti olisi ollut suklaata tai kasvonaamio, en ehkä olisi vetkutellut viimeiseen iltaan. Kun hommana on uuninpesu - sitä ei tee houkuttelevaksi edes uusi hieno hankaussieni.

Tästä lähdettiin: Uuni. Eihän pohja edes näyttänyt niiiin pahalta, mutta ei #&%#!!! kun oikein kumarruin ja lasit päässä tutkailin sivuseinät. Siinä vaiheessa piti vilkaista kelloa...


Ritilät: Ovat olleet pahemmatkin, mutta ihan riittävä haaste kello 19 lauantai-iltana.
Pellit: Onneksi niitä on vain kaksi, loput ovat tomaatintaimien alla...

Uunin emalipintojen kimppuun kävin Active Scrub -hankaussienellä.
"Hankalan lian puhdistamiseen, kuten kiinnipalaneen ruoan irrottamiseen. Irrottaa sekä kerää lian tehokkaasti naarmuttamatta arkojakaan pintoja, kuten teflonia. Puhdistusaineita ei tarvita lainkaan. Erittäin pinttyneen lian puhdistukseen voi käyttää mietoa puhdistusainetta."

Ajatus oli hieno; ilman puhdistusainetta. Totuuden nimissä, yritin kyllä. Totesin että kyseessä on "erittäin pinttynyt lika" ja otin apupojaksi mäntypohjaisen pesuliuoksen. Ei homma ihan läpihuutojuttu ollut, mutta edelleen totuudessa pysyen voin todeta, että huomattavasti helpompi kuin entisten halpahalli-karhunkielien kanssa.

Tässä sama luukku nyt - kehtaa sanoa, että itse on pesty :)


Ritilät hankasin Power Inox teräshankaussienellä - loistotuote siihen tehtävään. Sieni on jämäkkä käyttää ja se puhdistaa teräsritilät kohtuullisen kevyellä hankaamisella. Iso plussa: ilman pesuainetta.

Peltejä hinkkailin sekä Active Scrub- että Power Inox hankaussienellä. En osaa sanoa, kumpiko toimi paremmin - puhdasta tuli kuitenkin ihan kohtuuväännöllä. "Perfect clean" :)Keraamiselle tasolle kokeilin Active Scrub Keraamisen lieden puhdistussientä.
"Puhdistaa tehokkaasti pinttyneimmänkin kiinnipalaneen ruoan ja roiskeet liedeltä se pintaa naarmuttamatta. Mikrokuituinen liinapuoli poistaa rasvan ja viimeistelee lieden pinnan kiiltäväksi ja raidattomaksi, jopa ilman puhdistusaineita."

Toimii - ja kuten lupaa, ilman puhdistusaineita. Lopputulos oli niin hyvä, kuin voi kymmenen vuotta vanhalle liedelle kohtuudella odottaa. Kaksipuolisen sienen hankauspuoli on tehokas ja viimeistelypuoli kiillotti pinnan.
Tämä on tervetullut tuote keraamisen tason omistajille. Olen kerran ostanut keraamisen tason puhdistusaineen; toimi, mutta käsien iho ei tykännyt tuotteesta yhtään. Tämä sieni puhdistaa ilman pesuainetta.


Huomioon ottaen hellatason käyttöasteen ja iän, pikainen pyöräytys sienellä kirkasti ilmettä ihan huomattavasti.

Päivitystä juttuun: Nyt kun sain sienet testattua ja käyttöön, huomasin, että näitä keraamisen tason sieniä kannattaa hankkia kerralla kaksi koska: Puhdistusta varten sieni kastellaan. Liesi pestään sienen hankauspuolella ja pesun jälkeen taso on tarkoitus kuivata saman sienen säämiskäpuolella. Sieni ei kuitenkaan puristamalla tule ihan niin kuivaksi, että säämiskäpuoli kuivaisi tason kunnolla. Kun jemmassa on toinen samanlainen sieni, sillä jemmakuivalla sienellä on näppärä pyyhkäistä pinta kiiltäväksi.


Tässä vielä testatut hankaussienet, vasemmalla käytetyt, oikealla käyttämättömät. Kovinta kyytiä sai uunin sisäpintoihin käyttämäni Active Scrub -hankaussieni, siinä onkin lieviä käytönjälkiä. Teräshankaussientä ei uudesta erota, Keraamisen tason sienessä on ehkä aavistus jälkeä - ei voi käytetyksi vielä kutsua sitäkään.


Etsiskelin netistä hintoja testaamilleni sienille. Hinnat yllättivät siinä suhteessa, että oletin näitä koekäytön jälkeen hinnakkaammiksi. Voin suositella.

Viledan hankaussieniä on saatavilla hyvin varustelluissa myymälöissä. 
Inox Power -hankaussientä myydään kahden kappaleen pakkauksessa ja sen svh on 2,69€. 
Active Scrub 1,30€ (muotoiltu) ja 1,90€ (2 kpl pakkaus).
Active Scrub keraamisen lieden puhdistussieni 1,90€.
Hintatietojen lähde: KotitalousuutisetVileda -tuotepaketti tuli minulle testattavaksi Buzzadorin kautta. Buzzaus on minulle yksi mukava harrastus muiden joukossa. Toimiessani buzzaajana, saan testattavaksi uusia mielenkiintoisia tuotteita. Mitään palkkaa touhusta ei makseta, mutta tuotepaketit toimivat kannustimena.

Uusia buzzadoreita rekrytoidaan jatkuvasti. Jos innostut aiheesta, ilmottaudu mukaan.

Aiempia buzzauskokemuksiani ja postauksia aiheesta löytyy TÄÄLTÄ.

5 kommenttia:

 1. Tulipas upeaa jälkeä - itselläni on "työn alla" uunin luukku - olen jo kertaalleen yrittänyt sitä putsata kaikilla mahdollisilla myrkyillä ja hankaimilla, mitä kotoa löytyi - ei auttaneet. Ostin jo uutta myrkkyäkin, mutta olen siirtänyt ja siirtänyt hommaa - ensiksikin lasit on inhottavat irrotettavat ja toisekseen kammoan sitä myrkyn levitystä ja ennenkaikkea sitä jälkiputsausta - tuntuu, että se haju leviää joka puolelle ja että sitä ei saa kokonaan pois millään. Mahtaisikohan noista sienistä löytyä jokin sellainen, mikä tehoaisi tuohon lasiin palaneeseen mönjään? Täytyy käydä tutkailemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vaan :)

   Kyllä on nyt taas huojentunut olo... Yksi: koska uuni on puhdas. Kaksi: deadline uuninpesujutulle ahdisti jatkuvasti takaraivossa kun pihalla oli paljon mukavampi touhuta :)
   Ei hitto mihin sitä on ihminen päätynyt - lauantai-iltana pää sähköuunissa testailee Vileda-hankaussieniä. Nuorisolle: turha virnuilla, semmoista se on vielä teilläkin joskus...

   Mutta ihan vakavasti ottaen, yllättävän hyviä tuotteita olivat. Oletin käytön jälkeen arvokkaammiksikin. Ja se sinun lasiluukku - aika paha pulma. Oletko kokeillut raapata sitä keraamisen tason puhdistajalla (se rautainen) ja jotain pesuainetta väliin että luistaa? Joskus olen rapsuttanut tasaisella veitsellä - pinnan ja veitsen välissä kostutettu kangas.

   Uunin pesussa ne pesuaineet kieltämättä ovat ihan pahin mahdollinen yhtälö - pää luukussa ihmispolo polvilteen kurkottelee uunin perälle myrkkyhuurujen kirvellessä silmiä...

   Poista
  2. Vähän kaikkea olen kokeillut - mutta tuota keraamisen tason puhdistajaa en - meillä kun hankittiin vekotin tavallisilla levyillä - tiedän, että se keraaminen ei meidän huushollissa olisi kauaa kestänyt siedettävänä. Tuonne uuninlasien väliin (kiertoilmauuni) on jossain vaiheessa roiskahtanut jotain oikein kunnolla - eikä kukaan tunnusta roiskineensa ja mitä. Kiitos vinkistä, koitan vielä tuota raaputinta - sellainen nimittäin tuli uunin mukana, vaikkei siinä edes sitä keraamista viritystä olekaan;)

   Poista
 2. Mielenkiintoista! Uunin pesu on ihan hanurista ja vältän sitä viimeiseen asti... mutta joskus se on kuitenkin tehtävä. Kenties seuraavan kerran noilla välineillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Heli - ihan samaa mieltä - ei ole semmoista välinettä olemassa että se iloksi muuttuisi...

   Active scrub oli huomattavasti tehokkaampi kuin Euroshopperin pesutyyny. Ilman pesuainetta ei minun uunissa likaa räjäyttänyt kuitenkaan sekään - ja pesuaineenkin kanssa, oli se aika savotta...

   Terästyyny oli tosi hyvä. Jämäkkä kädessä ja toimi tosi hyvin ritilöihin.
   Keraamisen tason sieni teki huomattavasti hienompaa jälkeä kuin rätti.

   Mutta on se puhdas uuni vaan aika hieno - siinä jos missä keski-ikäisen naisen silmä lepää :)

   Poista