torstai 6. helmikuuta 2014

SiemenkaupoillaKevään siementilaukset ovat ajankohtaisia. Tähän pikavinkki korianterista, jonka luokittelen vähintäänkin topkolmoseen yrteissä - niin omassa pikku puutarhassani, kuin keittiössäkin. Tuoreen korianterin aromi on hiukan haasteellinen ensituttavuudella, mutta kun siihen tottuu, ilman ei voi enää olla.

Korianteri sopii kylmien kastikkeiden maustamiseen - raita ei ole mitään ilman korianteria. Sitä voi lisätä vihersmoothien sekaan. Vietnamilaisiin kesäkääryleisiin se kuuluu ehdottomasti... Korianterissa on kesän maku.
Korianteri on hyvää, mutta suuri motivaattori sen kasvattamiseen ovat myös sen moninaiset terveysvaikutukset - TÄSSÄ linkissä pieni tietoisku aiheesta.

Sitä on helppo kasvattaa. Se on nopeakasvuinen ja vaatii useammankin uusintakylvön kesän mittaan. Ja nyt tulemme pikkuhiljaa tämän postauksen pointtiin:
Jokunen viikko sitten blogini lukija kommentoi hoksanneensa Seppälänkankaan Asian food -liikkeessä 100g korianterisiemenpussin. Ajatus oli kantanut niinkin pitkälle, kuin ensi kesään ja kylvöksiin. Samalla viikolla kävin hakemassa oman siemenpussini. Tarkkaa hintaa pussille en nyt muista - noin parin euron kieppeillä.
Vastaavan hintaisia ja kokoisia korianterisiemenpusseja löytyy varmasti kaikista etnisistä kaupoista

Ihan vaan vertailun vuoksi tässä parin korianterisiemenpussin hintoja virallisessa siemenkaupassa:
Korianteri Confetti 100 siementä/6.35e.
Korianteri Leisure 100 siementä/4.95e.
Korianteri 150 siementä/3.50e.

Jos tämä vertailu ihan virallinen olisi, niin tietty laskisin tämän oman sadan gramman pussin siementen lukumäärän. En nyt laske, mutta on niitä paljon - tuhansia veikkaisin...
Kysyin kauppiaalta että voiko näitä kylvää. Hän vastasi että kyllä voi, mutta ei nyt - viitaten ulos :)

Jännä juttu - odotan kyllä mielenkiinnolla josko itävät ihan siinä missä siemenkauppojen siemenetkin. Kiitos lukijalle vinkistä :)


Minä alan olla jo aika hyvin valmistautunut tulevaan kesään  :)

Ja vielä - kiitos kaikista ihanista kommenteista. Vastaan huomenna lähettämiinne kysymyksiin  :)

siemenkylvö / mistä edulliset siemenet / korianteri terveysvaikutukset / korianterin kasvatus / korianteri terveys / ohje / resepti / reseptit /

4 kommenttia:

 1. 1,90e oli Asian Foodissa korianterin siemet. Just äsken kävin täydentämässä mausteita ja minunkin kassinpohjalle niitä pussillinen vilahti. Cittarissa oli taas tarjouksessa ruusunjuuri-tabuja. Otin niitäkin matkaan kokeiluun, kun kerrankin satuin oikeaan aikaan paikalle.

  Kaupassa en vielä tiennyt, mitä korianterin siemenillä teen. Heräteostoksena lähti matkaan, mutta nytpä tiedän, mihin niitä käytän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Ansku :)

   Olin muuten samaisessa kaupassa kun näin puhelimesta kommenttisi - ihan ei törmätty...

   Viime kesänä minulta loppuivat korianterin siemenet kesken - nyt on sekin ongelma korjattu. Tässä 100g pussissa on ihan hirmuisesti siemeniä verrattuna pieneen siemenpussiin. Korianterissa en ole koskaan katsonut sen tarkemmin lajiketta - olleet aina jotain Cittarin perussiemeniä. Milenkiintoista nähdä, onko tämä lajike suunnilleen saman kokoinen.

   Ruusunjuuritabuja ostin minäkin Cittarista ja olen niitä jo testannutkin. Vaikutus näissä ei vaan tunnu ollenkaan yhtä huomattavasti kuin iHerbiltä tilaamissani ruotsalaisissa jauhekapseleissa. Suoraan sanoen en huomannut oikein mitään vaikutusta - ne iHerbin kapselit olivat ihan konkreettinen piriste.

   Mutta heippa taas ja oli kiva kuulla sinusta :) On meillä molemmilla ensi kesänä ainakin korianteria :)

   Poista
 2. Ihan hyvin toimii kylvöhommissakin! Viime kesänä testasin. Joskaan ei yrteistä meidän parvakkeella kovinkaan suuria kasvanut. Aluntein ostin pussukan ihan vaan sellaisenaan käytettäväksi. Aasialaisiin ruokiin saa oikeanlaisen tatsin kun kiepauttaa ensin öljyssä korianterinsiemeniä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ja kiiitos tiedosta :)

   Kiva kuulla että näitä on jo testattu - ja toimiviksi havaittu :) Saapi nähdä onko sato suunnilleen samaa kokoluokkaa kuin aiemmilla lajikkeilla.

   Kiitos muuten vinkistä ruuankin suhteen. Perussettinä minulla on wokkipohjissa chili-valkosipuli-inkivääri silppu. Muita mausteita sitten tilanteen mukaan, mutta korianterin siemeniä en ole hoksannut käyttää. Laitan heti kokeiluun.

   Poista