maanantai 26. marraskuuta 2012

Punajuurismoothie



Oletteko muut huomanneet, että nykyään (siis tänä syksynä ja ehkä ilmiötä oli havaittavissa jo viime ja edellisenäkin vuonna) on kotimaisia juureksia ollut tarjolla paljon paremmin kuin aiempina vuosina.
Kolmen kilon juurespusseja ei ennen löytänyt normikaupoista kuin joulun aikohin. Muihin vuodenaikoihin lanttua sai kelmutettuina pikkupalasina muutaman euron kilohintaan...
Nyt ainakin lanttua ja punajuurta on ollut hyvin esillä käytännössä koko syksyn ja usein vielä ihan kohtuulliseen hintaan.

Tuoremehuterapiassa ja luonnonmukakaisessa parantamisessa punajuurimehu on porkkanamehun ohella tärkein perusmehu. Punajuurimehua on käytetty apuna hoidettaessa mm. yleisiä heikkoustiloja, parantamaan veriarvoja, seksuaaliseen haluttomuuteen, munuaiskiviin, sappikiviin, maksa- ja eturauhasvaivoihin. Myös Perinnepirtin Boris-maitohappojuoman yksi ainesosista on punajuuri.

Tänä iltana tuli olo että nyt tarvitsen punajuurta... Tein raa'asta punajuuresta pikaisen smoothien. Kypsennettäviä punajuuria en kuori, mutta raakakäytössä kuorin ne ohuelti.

Voimaannuttava punajuurismoothie
2 isoa punajuurta
2 dl luonnonjogurttia
1/2 dl öljyhampun siemeniä
Ripaus Atlannin merisuolaa ja mustapippuria

Banaanilla tai avokadolla sekoituksesta tulee kuohkeampi ja pehmeämmän makuinen. Niitä ei nyt ollut, hyvää oli näinkin. Myös vadelma sopii mielestäni hyvin punajuurismoothien sekaan.



Lasillinen iltapalaksi ja loput talteen niihin jogurttikippoihin. Jospa huomenna muistaisin napata töihin mukaan evääksi...


Ja tässä tuote jonka kehittäjälle ja tekijälle nostan hattua; Hapannaattimix. Kaupalla vieraili viime lauantaina Hoitola Lipstikan Pirjo esittelemässä ja maistattamassa näitä itse kehittämiään ja valmistamiaan hapantuotteita.
Saimme myyntiinkin pienen erän näitä Pirjon hapantuotteita. Suosikkini oli ehdottomasti villivihanneshapate (se valitettavasti on jo loppuunmyyty tältä vuodelta) mutta ihan yhtä ihana tuote on tämä sekoitus.
Tässä yhdistyy monta hyvää asiaa; Tuotteeseen on hyödynnetty usein kompostiin päätyvät luomuvihannesten naatit. Tuote on hapatettu, terveellisyyttään ei tarvitse edes mainostaa. Lisäaineeton, kotimainen ja vielä hyvänmakuinenkin...  Suosittelen tutustumaan, ihana herkku joulun juhlapöytään, tuliaiseksi tai lahjaksi.


Myös Boris sisältää punajuurta. On yksi kaupan parhaiten myyvistä tuotteista. Erityisesti tuntuu olevan miesten makuun :) Viiden litran kanisterit ovat taas kerran myymälästä loppu...


Puhdistamaton Atlannin merisuola. Tämä myös on yksi suosikkituotteistani. Suola on tuote, jota menee niin rajallisesti, että siihen jos johonkin hennoo vähän panostaa. On ollut mukava huomata että suolatietoisuus on levinnyt hyvin jo ihan joka ikäluokkaan. Tätä ja kristallisuolaa menee niin nuorille kuin vanhemmillekin. Tänään myin pussin karkeaa Atlannin merisuolaa jalkakylpysuolaksi. Täytyi siinä tunnustaa että minä käytän siihen tarkoitukseen sitä edullisempaa tavallista merisuolaa :)


Boris juoma / raakaravinto / smoothie punajuuresta / atlannin merisuola / tuoremehuterapia / 

5 kommenttia:

  1. Just tänään mietin kaupassa punajuuria nähdessäni sinua... =) ja että saisinkohan mä jotain tehtyä jos ostaisin niitä. Miten tymäkkä pitää tuon tehosekoittimen olla, että tulee soossia noinkin kovasta juureksesta? Jos vaikka kokeilis... tätä sekä sun aiempaa punajuuriohjetta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ahaa, punajuuri ja minä :D
      Luulisin että ihan tavis tehosekoitin kyllä välttää. Raastetta tein bamixin lisäosakipossa. Pikkuisen jos pilkot ennenkuin heität pyörimään niin eiköhän sinne sörssiinny :)

      Poista
  2. Toinen kysymys vielä, kun ekasta unohtui... Jos joskus pääsen tuonne Varikolle käymään, niin mahtaisko sitä Borista saada maistaa? Jotenkin kuulostaa sellaselta, ettei ihan heti arvaa ostaa isoa satsia, ainakaan maistamatta... ;)

    Ajattelin jos tässä ennen joulua jollain kokoonpanolla tulisin sinne päin vielä käväisemään, viikonloput meinaa olla töitä vaan mutta sit vaikka viikolla. Oletko sä siellä joka päivä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän Heli korkata pullo ihan sen kunniaksi että pääset käymään :) Olisipa ihana jos tulet, ota lapsetkin matkaan.
      Ihan joka päivä en ole minäkään sentään töissä... Mutta kerro kun olet tulossa ja työpäivä kyllä järjestyy :D
      Boris on kyllä ihana tuote. Siinä on ehkä hiukan jotain samaa kuin Molkosanissa, mutta Boris on kyllä maultaan parempi. Mielestäni siinä maistuu eniten punajuuri.

      Poista
  3. Hassua nähdä täälläkin asti oman paikkakunnan tuotteita (Hapannaattimix), mutta sehän on vain hienoa. Tuotteet ovat kyllä ehdottomasti erinomaisia!

    VastaaPoista