tiistai 6. marraskuuta 2012

Lehtosuon turve

Näin upea juttu suomalaisesta yrityksestä ja tuotteesta oli jokunen päivä sitten Keski-Suomalaisessa:Japanilaiset naiset, jos jotkut, eivät tingi kauneudenhoidosta. Ja jos he ovat hurahtaneet suomalaiseen turpeeseen niin jospa se riittäisi vakuuttamaan tuotteen tehosta täällä kotikulmillakin. Reilulla parillakympillä saa kilon tätä 5000 vuotta tekeentynyttä kasvonaamiota. Vertaapa huviksesi naamioiden litrahintoja Sokkarin tai ihan vaikkapa vaan Cittarin kosmetiikkahyllyssä :)

Itse olen käyttänyt Lehtosuon turvetta jo vuosia. Edullisinta turve on kilon pakkauksissa, muovipänikkä tai pussi. Minulla on turvejemmana vanha 1kg hiusturvepurkki. Sen tyhjentyessä ostan turvepussin, jonka kaavin samaan vanhaan purkkiin. Toinen käyttäjä kertoi leikkaavansa pussiin ihan pienen nurkkakolon josta saa puristeltua tarvittavan määrän turvetta. Nurkkakolo suljetaan pyykkipojalla tai vaikka Ikean pussinsulkijalla. Hän sanoi että vajaassa purkissa turve hieman kuivahtaa purkin yläreunohin. Itse en ole ilmiötä huomannut. Hän käyttää turvetta ehkä hieman harvemmin kuin minä. No jos ei muuta eroa pakkauksilla ole, niin purkitettu turve on esteettisempi säilytyksen kannalta.

Kokovartalon turvehoitoa en tee kuin kesällä mökkisaunassa. Siellä ei haittaa jos rapatessa vähän roiskuu :) Vartalon kuiviin ihokohtiin jämähtävä turve on myös helppo hinkkailla pois järvessä pohjahiekan avulla kuorimalla. Kotisaunassa levitän turpeen usein hiuksia ja hiuspohjaa hoitamaan. Ja jos hiushoitoa en viitsi viritellä, niin turpeen voi aina levittää kasvojen iholle saunomisen ajaksi.

Olen käyttänyt virallista "hiusturvetta" ja ihoturvetta. Ymmärtääkseni niillä ei ole muuta eroa kuin että hiusturve on hakattu hienommaksi. Molempia olen käyttänyt sekä iholle ja hiuksille. Mielestäni lopputuloksella ei ole mitään eroa ja yhdellä turvelaatupurkilla pärjää kyllä.

Musta turve näyttää tosi hurjalta kun sitä lähtee levittämään vaaleisiin hiuksiin. Voin kuitenkin luvata, että se ei värjää hiuksia :) Kynsinauhoihin ja kynnenalusiin se jämähtää kyllä. Älä edes avaa purkkia ilman kumihanskoja.
Sen verran vielä tarkennan että vaikka esim. tyttäreni Lempi jolla on todella vaaleat hiukset, on käyttänyt turvetta, se ei ole värjännyt hiuksia. En osaa sanoa mitä tapahtuu jos hiukset on vahvasti vaalennettu ja hiukset ovat "haperot".

Hiusturvepurkin ohjeen mukaan turve levitetään pestyihin hiuksiin (muistaakseni näin, vanha purkki on nyt mökillä, en pääse tarkistamaan). Itse en ole pessyt hiuksia ennen turpeen levitystä, ainoastaan kostuttanut. Turvehoidon jälkeen hiukset ovat olleet natisevan puhtaat ja toisinaan laitan latvoihin hiukan selvittävää, hiuksiin jätettävää hoitoainetta. Hiushoidossa turpeen päälle levitetään tuorekelmu. Jos sauna on hyvin kuuma, olen kietaissut päälle vielä froteehupun. Turpeen annetaan vaikuttaa saunomisen ajan, vähintään parikymmentä minuuttia ja huuhdellaan pois. Käytä suojahanskoja myös turvetta pois huuhdellessa.

Kasvojen iholle levitän turvetta ohuehkon kerroksen useinkin saunoessa. Se pysyy kyllä iholla aika hyvin eikä sotke lauteita. Normi peffa-alusta riittää lauteita suojamaan. Myös kasvoilta turvetta huuhtoessa kannattaa suojata kädet niillä hanskoilla :)

Turpeen hyväätekevät vaikutukset ovat moninaiset. Tässä Lehtosuon sivuilta kopioitua listaa:

"Lehtosuon Hoitoturvetta on käytetty menestyksellä ihottumien, psoriasiksen, aknen, hiuspohjan, säärihaavojen, vaippaihottuman, lihassärkyjen, nivelvaivojen, reumaattisten kipujen, turvotuksen, verenkiertohäiriöiden, kuukautiskipujen, vaihdevuosivaivojen, eturauhasvaivojen ym. hoitoon.

Turvehoito on ihanteellinen erilaisten iho-ongelmien hoidossa, kuten
 • ihottuman
 • psoriasiksen
 • aknen
 • hiuspohjan
 • säärihaavan
 • vaippaihottuman
Hoitoturvetta käytetään yli 100 vaivaan, mm:
 • stressinhoitoon
 • unettomuuteen
Turvehoidon on todettu auttavan myös seuraavien vaivojen hoidossa:
 • lihassärkyjen
 • nivelvaivojen
 • reumaattisten kipujen
 • turvotusten
 • verenkiertohäiriöiden
Turvehoito lievittää tulehduksia:
 • "hiirikädet"
 • nivelrikot
 • niska- ja hartiaseudun lihakset
Hoitoturpeella, joka on kasviperäinen tuote ja joka sisältää vapaita estrogeenejä, on menestyksellisesti hoidettu:
 • kuukautisvaivoja
 • vaihdevuosivaivoja
 • miesten eturauhasvaivoja
Turvehoito aktivoi aineenvaihduntaa ja sen myötä laihduttaa ja vähentää selluliittia.

Lehtosuon Hoitoturve on puhdas suomalainen luonnontuote, joka nostetaan suosta ilman raskaita koneita koostumuksen rikkoontumisen estämiseksi. Hoitoturpeeksi hyväksytään vain paras raaka-aine. Välittömästi noston jälkeen turve jauhetaan erittäin hienoksi massaksi. Turpeesta ei poisteta eikä siihen lisätä mitään, vain maatumattomat puunpalaset seulotaan massasta ja siten varmistetaan turpeen tasainen laatu.  

Hoitoturpeen terapeuttinen vaikutus perustuu sen sisältämien biologisten ainesosien aktivoivaan vaikutukseen sekä syvälämpövaikutukseen. Turpeella on erittäin hyvä lämmönsidontakyky.  Turve on säilynyt jopa tuhansia vuosia suossa hapettomissa olosuhteissa, missä bakteerit eivät menesty.
Tärkeimmät terapeuttiset aineet ovat humushapot (28,5%) sekä fulvohapot (10%). Lisäksi turve sisältää monia ihoa hoitavia aineita, kuten rautaa, kuparia, magnesiumia, mangaania ja sinkkiä."Tässä on yritys ja tuote jota arvostan. Suosittelen kyllä tutustumaan Lehtosuon turvetuotteisiin ja hankkimaan oman turvepurkin ennenkuin koko tuotanto on laivattu Japanin naisia kaunistamaan :)

TÄSSÄ linkkiä aiempiin turvepostauksiini.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti