maanantai 19. maaliskuuta 2012

Valkosipuliset leikkopavut



Tämä on nyt niin pikalounas kuin pikalounas voi olla...
Kävin aamusta kuntosalilla. Nostin siksi aikaa pakkasesta pöydälle sulamaan pussillisen ryöpättyjä  ja pätkittyjä leikkopapuja. (Viime syksyistä kasvimaasatoa.)
Parissa tunnissa pavut olivat sulaneet sopivasti. Pannulle reilu loraus oliiviöljyä ja jokunen pilkottu valkosipulin kynsi. Hetken pyörittely ja pavut valkosipuli-öljyn sekaan. Taas jokusen minuutin freesailu, ripaus mustapippurijauhetta ja ruususuolaa.




Valkosipulisia leikkopapuja, sinimailasen ituja ja raejuustoa.


Näin valmistetut leikkopavut sopivat hyvin lihan tai kalan lisukkeiksi perunan tilalle. Papuja on helppo kasvattaa itsekin ja ne voi pakastaa keitettyinä - ovat sitten hetkessä käyttövalmiita talvella. Lisään näitä usein myös keittojen sekaan. Tofunkin kanssa pavuista saa mukavan setin.

leikkopavut pannulla resepti / pavut pannulla / papujen valmistus / miten käytän leikkopapuja / taitepavut resepti / papulisuke / lisuke pavuista / gluteeniton / dieetti / 

6 kommenttia:

  1. Oi ja nams. Noi valkosipuliset pavut on mun ihan ykkösherkkuherkkujani. Juuri mikään ei ole niin hyvää....

    VastaaPoista
  2. Mun mies vetää noita kanssa ihan innoissaan, jonkun muunkin ainesosan se vielä sinne solkkaa. Jostain syystä itse en pidä, mikä on koomista, koska tykkään noista pavuista ja tykkään valkosipulista. Pitää kysyä mitä ylimäärästä se sinne oikein tunki. Ihanan terveellisen näköistä. Nam.

    VastaaPoista
  3. Voi nam! Kannattaa kokeilla papujen päälle paria tippaa balsamiviinietikkaa :)

    VastaaPoista
  4. Kati: Kiitos kommentista :) Hyviä tosiaan ovat ja terveellisiä.

    Saariston kasvatti: Onkohan näissä jotain miehiin vetoavaa, sama ilmiö meillä :) Eilen justiinsa mies tuli ihan tänne konenurkkaukseen asti kehumaan että miten hyviä papuja löysi jääkaapista :)
    Minusta kanssa tuntuu että jotain niihin vielä pitäisi lisätä... Olen tuijotellut jääkaappia ja maustekaappia mutta ei vaan valaistu se juttu... Kysypä kalastajalta salaisuutta :)

    Salla: Kiitos vinkistä. Olisiko just se nyt se puuttuva maku... Seuraavaan satsiin laitan mukaan :)

    VastaaPoista
  5. Saisiko vinkin pavunkasvattamiseen? mitä siemeniä, miten kylvö jne. Kiitos!

    VastaaPoista
  6. Anonyymi: Nyt en muista mitä lajiketta kylvin viime vuonna. Siemenpavut tilasin Exotic Gardenilta. Siellä on valtava valikoima kaikkea mahdollista siementä. Liotin vaan yön yli ja kylvin suoraan penkkiin. Laitoin tuplaharson päälle kunnes olivat muutaman sentin pituisia. Sitten vaan kanaverkko viritelmä johon tukien pääsee kasvamaan pituutta. Asun Keski-Suomessa ja näillä leveysasteilla ehtii kasvaa hyvin ilman esikasvatusta. Kasvupaikkana minulla on puolivarjoinen syvämultainen penkki. En tainnut kastellakaan kertaakaan... Aika varma nakki ovat nuo pavut. Aina vähintäänkin jotenkuten onnistuvat :) Taidan kokeilla jotain eriväristä lajiketta tänä vuonna.

    VastaaPoista