tiistai 17. maaliskuuta 2015

Vähemmällä enemmän


Olen jo vuosia ollut iHerb'in asiakas - ihan tyytyväinen sellainen. Kymmenien tilausten kokemuksella, mitään huomautettavaa ei ole, vaikka aika tarkka täti-ihminen olenkin...
Tilaukset on postitettu pääsääntöisesti vuorokauden sisällä, kaikki ovat saapuneet perille (yksi oli syystä tai toisesta palautunut lähettäjälle ja se oli automaattisesti hyvitetty tililleni), tuotteet ovat olleet moitteettomia ja asiakaspalvelu erinomaista.

Viimeisen parin vuoden kehitys ja uudistukset eivät kuitenkaan ole kaikin osin olleet ainakaan tarjouksia seuraavalle kuluttajalle tervetulleita; jokaisen paketin mukana tuleva ilmaistuote lopetettiin, trials (hyviä tarjouksia) -osion tuotteita saa nykyisin vain yhden, kun aiemmin niitä sai ostaa niin paljon kuin tykkäsi, tarjoustuotteet ovat muutenkin radikaalisti vähentyneet - ja postikulut nousseet...

Dollarin kurssikin taitaa nyt olla ihan ennätyslukemissa, joka tietysti sekin vaikuttaa tuotteiden suhteelliseen hintatasoon.


Alle 1,8kg kirjaamaton postipaketti tuli iHerb'iltä vuosien ajan neljällä taalalla. Painavammat lähetykset (noin neljään kiloon saakka) sai tosi edullisesti nekin - kahdeksan taalaa kirjattuna lähetyksenä kotiovelle DHL:n kautta.

Postipakettia käytin ja käytän edelleen pienten ja suhteellisen edullisten lähetysten kohdalla. ALV perinnän raja on elintarvikkeilla noin 35€ tietämillä / lähetys. (Kosmetiikka tms. noin 20€.)
Vaikka pakettini ovat usein olleet yli sen summan, vain kaksi kertaa ovat joutuneet "haaviin". Sitäkään ei tarvitse pelätä - selvitys hoituu yksinkertaisesti netissä ja maksu jää alle viidenkympin ostoksissa muutamaan euroon.

Painavammat ja arvokkaammat ostokset tilaan vakuutettuna DHL-lähetyksenä. Aiemmin systeemi oli hyvin yksinkertainen - noin neljän kilon paketin toimituskulut olivat kuusi taalaa (tai kahdeksan - en nyt ihan muista).

Se olikin liian hyvää kestääkseen... Nykyinen DHL -hinnoittelu näyttää alkuun ihan vitsiltä. Pyöreät puoli kiloa pakettipainoa kustantaa DHL-kuljetuksena reilut 20€. Eikä siinä vielä mitään - pahenee vaan...
Esimerkkipaketissa yksi purkki kookosöljyä.

Reilun kilon paketti tulisi noin 25€ lähetyskustannuksilla... Ostoskorissa kaksi kookosöljypurkkia.
Kolmen kilon paketista kortti vinkaisee matkakuluja jo lähes neljänkympin edestä... Esimerkkipaketissa on nyt viisi purkkia luomu kookosöljyä - kokonaishintaan 68,82€.
Mutta sitten - katsokaapa mitä tapahtuu reilun kolmen kilon ja yli viidenkympin arvoiselle paketille - lähetyskulut tipahtavat reiluun kymppiin!!!
Eli saan kuusi kookosöljypurkkia viiden sijaan - ja reilu kympin halvemmalla 51,08€.
Siitä eteenpäin lisäpaino nostaa lähetyskuluja ihan kohtuullisen maltillisesti. Seitsemän purkkia kotiin tuotuna hintaan 58,91€. Saan siis jopa seitsemän purkkia edullisemmin kuin viisi samanlaista... ???

Ja kahdeksan purkkia kokonaishintaan 66,09€.


Tässä kuvasarjassa käytin selvyyden vuoksi esimerkkinä samaa DHL-lähetystapaa, vaikka postipaketti olisi ollut 1,8kg painorajaan saakka edullisempi - mutta myös vakuuttamaton. DHL -pakettia kannattaa siis käyttää silloin, jos tuotteiden arvo on huomattava (minulla omana riskirajana on noin viidenkympin arvoinen lähetys) tai jos haluaa tilata kerralla painavampia tuotteita kuin vitamiinit - esim. pähkinöitä, siemeniä, erikoisöljyjä, pesuaineita...

-Eli arvoltaan vähäiseen ja painoltaan alle 1,8kg pakettiin, kannattaa ehkä valita postilähetys.
-Kahden-kolmen kilon pakettia ei oikein kannata tämänhetkisillä hinnoilla tilata.
-Reilu kolmen kilon paketti tulee siis kohtuullisilla DHL-lähetyskuluilla - ja hinta nousee maltillisesti lähetyksen painon lisääntyessä.

Alla esimerkkinä neljän pakkauksen, noin puolen kilon Q10 -kapselitilaus. Jos haluaa vakuutetun lähetyksen, hinta on DHL:n kautta kahdeksan taalaa. Jos luottaa postiin, selviää kahdella taalalla.

Lähetysten hinnoittelu linkittyy myös lähetyksen arvoon. Tällä hetkellä jonkinlaisena alennusrajana ainakin DHL:n kautta taitaa olla 50$.

Valitettavasti en osaa tarkentaa iHerb'in tämän hetkistä lähetyskulupolitiikkaa tämän tarkemmin. Itsekään en ole vaihtuvista systeemeistä kokonaan perillä... Sen kuitenkin vinkkaan, että kannattaa aina tilausta tehdessä "leikkiä" hetki eri painoisilla ja -arvoisilla lähetyksillä (eli lisää koriin kokeeksi tuotteita - osa painavia ja osa hintavia ja katso mihin suuntaan lähetyskulut kehittyvät) Muista kuitenkin lopuksi poistaa ne leikkiostokset :)Jos et ole käyttänyt iHerb:in DHL-lähetystä vähään aikaan, yllätyksenä saattaa tulla viime syksynä yrityksen käyttöönottama uusi lisämaksu - tullivakuus. Minutkin se pääsi muiluttamaan ihan puskista - ja toi 18€ lisäkulut yhteen lähetykseen :/ Vaan ei tuo toista kertaa...

18€ tullivakuutta ei tarvitse maksaa, jos hoitaa tullauksen itse. (Tullivakuus ei siis ole kuin DHL:n itse säätämä käsittelymaksu.) Kun saat tulossa olevasta DHL-paketista tekstiviestin, vastaat vain siihen, että haluat hoitaa tullauksen itse ja liität mukaan sähköpostiosoitteen, johon he voivat lähettää saapuvan tavaran tiedot. (Älä lähetä henkilötunnusta, vaikka sitä pyydetään.) Syötät DHL:n sähköpostiisi lähettämät tiedot tullin nettipalveluun ja yleensä saman päivän aikana saat laskun. Kun se on hoidettu, saat tullilta luovutuspäätöksen, jonka lähetät rahtikirjan numerolla otsikoituna DHL:lle.
Sitten paketti onkin jo kohta ovella :)

Jos olet ensikertaa asialla, ja systeemi mietityttää, voit myös soittaa suoraan DHL-asiakaspalveluun 020 533 8023. Niin tein minäkin, kun halusin varmistaa että voin todellakin säästää sen 18€ muutamalla klikkauksella tullin sivuilla.... DHL:lle plussaa ystävällisestä ja nopeasta asiakaspalvelusta - ei tarvinnut puhelimessa jonottaa yhtään.

Tämä nyt oli tämmöinen - aika tylsä postaus... Halusin kuitenkin vinkata aiheesta - itse nimittäin olin aika käärmeissäni viime syksynä siitä DHL:n 18 euron lisälaskusta. Muutenkin vähän pähkäilyn paikka tätä nykyä tuo iHerb:in lähetyskulujen kanssa säätäminen. Toivottavasti tästä oli edes vähän apuja.

Lukija kyseli omia iHerb-suosikkituotteitani. Kuvissa näkyy osa nyt käytössä olevista. Laitan vaikka pientä listaa joku päivä. Yleensä tarkistan tarjoukset kerran-pari kuukaudessa ja kokoan paketin niiden pohjalta.


TÄSSÄ aiempia juttuja suosikkituotteistani. Hinnat tosin osassa vaihtelevat paljonkin - toisinaan monen kympin tuotteita löytyy muutamalla eurolla... Eli jos vinkeistä löydät jotain kiinnostavaa, mutta hinta ei ihan ole kohdillaan, niin tarkista iHerb:in valikoimasta vastaavien tuotteiden mahdolliset tarjoukset.


Koodilla QUJ081 ensitilaaja saa 10$ alennuksen. iHerb -bonussysteemistä lisätietoa täällä.

7 kommenttia:

 1. Miten paljon nuo Navitaksen tuotteet maksoivat perille toimitettuna? Niitä on täällä luomumarketeissa,mutta ovat pirun kalliita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jael
   Eivät ihan edullisimpia mahdollisia ole, mutta esim. iso maca-pussi oli joskus tarjouksessa muistaakseni reilun kympin hintaan (normi 50€). Kaakaonibsejä ja chiasiemeniä olen tilannut usein ja niiden hinta ihan kohtuullinen, cashew-pähkinöitäkin joskus hennon pussin ottaa.
   Laskeskelen aina pakettia kasatessa postikulujen järkeellisyyttä. Toisinaan kun tarvitsee jotain painavampaa että saa hinnan laskemaan - silloin esim pähkinä- tai kaakaonibsipussi on sopivaa täytettä.
   Huomasitko muuten, että Navitas Chia-siemenet ovat olleet pitkään Specials -osiossa tarjouksena?

   iHerbin postikululogiikka on juuri nyt jotain muuta kuin logiikkaa... Ennen se oli yksinkertaisen helppo: sama paino - sama maksu. Nyt siis selkeästi kalliimpi ja hankalampi.

   Dollarin kurssi on nyt niin korkea, että hinnat jo senkin takia ovat lähes 30% kalliimmat kuin parhaina aikoina. Ehkä ihan kaikkien tilaamieni tuotteiden hinta ei juuri nyt ole sen edullisempi kuin lähikaupungissa, mutta tykkään isosta valikoimasta ja homman helppoudesta. En yhtään viihdy konkreettisesti kaupoissa tai kaupungilla. iHerbille ison plussan annan myös tuotteiden tuoreudesta. Ymmärtääkseni se on yksi maailman luotettavimmiksi luokiteltuja nettikauppoja.

   Tarkistin postipaketin hintaa ja esim. kolme Navitas tuotetta korissa (raakakaakaonibsit, raakakaakaojauhe ja chiasiemenet) painavat yht. 1,81kg ja lähetyskulut olisivat postipakettina 7,12$.
   Nämä on just niitä kohtia, kun kannattaa miettiä, josko ottaisikin enempi tavaraa kerralla, eli noin vaikka neljän kilon paketin ja saisi DHL vakuutetutun lähetyksen reilulla kympillä...

   Jospa tämä systeemi taas jossain vaiheessa vähän selkenisi - ja se dollarin kurssi sukeltaisi ;)

   Poista
  2. Postauksessasi tulikin hyviä pointteja esille lähetysmaksuista.PItää katsella mitä tänne mun suuntaan maksaisi lähettäminen,sillä kaupassa noille oli kyllä liikaa hintaa.

   Poista
 2. Itse en ole nyt postikulupäivityksen jälkeen mitään tilaillut, mutta tässä:
  http://karkkipaiva.indiedays.com/2015/03/07/iherbin-paivitetyt-postikulut-pastellimeikki-vol-3/
  oli mielestäni aika selvä kaavio kanssa noista postikuluista, mutta niissä on kyllä vaan toi yksi toimitustapa. Ja sitten on tosiaan vielä ne tullirajat... Monimutkaista! :D Mutta vähän kun kikkailee ja metsästää niitä hyviä tarjouksia niin kaikkea kivaa sieltä voi kyllä löytää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Elanor ja kiitos linkistä :)
   Postikulusysteemi on kieltämättä hiukan haastava nyt. Välillä laittavat pakkaa sotkemaan tarjouksia niistäkin - tosin en ole huomannut, onko ollut ilmaisten postikulujen kamppiksia viime aikoina? Ennen niitäkin oli aika usein.

   Itse en ole tullin ALV-rajoja tuijotellut oikeastaan ollenkaan. Käytännössä kaikki tilaukseni ovat menneet sen rajan yli, mutta vain kahdesti olen joutunut maksamaan extraa - eikä sekään monta euroa ole ollut. Aika harvoin nähdäkseni tullissa tarttuvat muutaman kympin postipaketteihin? Voi olla sekin, että iHerb tiedetään luotettavaksi lähettäjäksi - eli eivät niitä sen tarkemmin viitsi syynäillä?

   Tarjouksia iHerbiltä löytyy vieläkin - ja osassa tuotteita hintataso on ihan selkeäsi murto-osa Suomen vastaavista. Mutta ennen oli kaikki paremmin :D Muistatko millaisia kamppiksia oli vielä viisi tai kolme vuotta sitten? Välillä sai tosi arvokkaitakin tuotteita eurolla...

   Poista
 3. Kiva kun joltakulta tulee uusinta päivitystä Iherbin kanssa toimimiseen (: Minäkin jo vuosia tilaillut, mutta viimeisen parin vuoden aikana ei ole tullut tilailtua kun pari hassua kertaa. Ei vaan yksinkertaisesti jaksa enään säätää, kun on mennyt niin monimutkaiseksi. Tänne Belgiaankin tuli pari vuotta sitten paketti, ei koskaan päätynyt omalle ovelle saakka, lähti takaisin ja mahtava Iherbin asiakaspalvelu palautti rahat vielä 1,5 vuoden jälkeenkin (:

  VastaaPoista
 4. Tosi hyödyllinen postaus. Kiitos tästä! Innolla odotan tulevia IHerb-suosikit postauksia.

  Aurinkoa kevääseen,
  Maatu

  VastaaPoista