sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Varpaat kiittävät

Talkkia varpaisiin - se on yksi jokaisen sukkapäivän rutiinejani. Tavan opin jo vuosikymmeniä sitten työskennellessäni Espanjassa. Pitkät messupäivät jalkojen päällä, työasu edellytti vähintäänkin kohtuullisen korkeita avokkaita ja sukkahousujen käyttöä, kuumakin oli - nopeasti opin paikallisten naisten jalkojenhoidon perusteet. Niistä yksi oli tupsaus talkkia varpaisiin sukkahousuja puettaessa.

Vaikka Suomessa ollaan ihan eri ilmastossa, niin eivät varpaat ainakaan vähemmällä pääse. Jos varvastalkki ei vielä kuulu jokapäivän rutiineihin, niin sitä tapaa voin kyllä lämmöllä suositella. Talkkipurkki kannattaa jemmata sukka- tai sukkahousulaatikkoon. Sieltä sitä muistaa tupsauttaa joka kerta pukiessa.

Itse tupsautan talkkia sukan sisään. Pieni painallus talkkipurkin kärki varpaissa kiinni aina siinä vaiheessa kun puen sukkia tai sukkahousuja. Talkkia ei tarvitse sen kummemmin levitellä - hienojakoinen talkki kyllä löytää joka varpaan väliin. Mustien tai hyvin tummien sukkisten kanssa voi hiukan varoa talkin määrää ja ettei sitä tuputtele kiireessä sääriosaan. Talkki on paikallaan niin urheilusukissa kuin tekokuituisissa sukkiksissakin. Aiheesta kirjoitti jokin aika sitten myös kauneuden ammattilainen Kaisa - hänen kokemuksiaan ja neuvojaan löydät täältä ja täältä.

Tässä uusin talkkipurkkini - Argital talkki. Espanjasta muistan tuoksuvat ja viilentävät talkit, mutta Suomesta en ole tullut etsineeksi ja ostaneeksi muita kuin perustalkkeja - en tiedä onko vaihtoehtoja? Tämä raikkaan tuoksuinen talkki olikin ihana yllätys.

Argitalin tuotteet ovat aitoa luonnonkosmetiikkaa - hyvä sekin, mutta erityisesti minua kiinnosti se, että talkkiin on lisätty valkoista savea. Olen jo vuosia käyttänyt savea niin sisäisesti, kuin ulkoisestikin ja voin kyllä suositella tutustumaan aiheeseen.

Valkoinen savi talkin lisäosana - miksi: Se on hienojakoista ja pehmeää ja sopii myös erittäin herkälle, kuivalle ja ohuelle iholle. Se energisoi ja vahvistaa ihoa, korjaa ihovaurioita, luovuttaa ihon hyvinvoinnille tärkeitä mineraaleja ja hivenaineita sekä imee itseensä epäpuhtaksia.

Arjen luksusta Argital talkissa on hento eteeristen öljyjen - mintun sitruunan ja timjamin - tuoksu. Ja eikä tietenkään pelkkä tuoksu:
Sitruuna virkistää, raikastaa ja auttaa ihon kutinaan.
Timjami on antiseptinen, tehoaa sieniin ja bakteereihin sekä tulehduksiin.
Minttu on vaikutukseltaan raikas ja viilentävä.

Jalkojen ja varpaiden hoitoa ei kannata unohtaa. Itse rasvaan jalkoja ainoastaan jalkahoidon jälkeen - noin ehkä kerran kuukaudessa kun raspaan jalkapohjat ja lakkaan varpaiden kynnet - muutoin käytän hoidoksi pelkkää talkkia.




Argitalin tuotteista olen kirjoitellut aiemminkin: juotava vihreä savi ja hoikentava vartalonaamio - edelleen käytössä molemmat. Juotavaa savea käytän jatkuvasti ja nyt kokeilemme sen tehoa myös Lempi-tyttären iho-ongelmien hoitoon. Hoikentava vartalosavi on ihana kuuriluonteinen hoito, jota säästän hemmotteluhetkiin.

Tässä pieni esittely yrityksestä. Jos olet kiinnostunut luonnonkosmetiikasta, niin Argitalin tuotteisiin ei voi kuin ihastua. Tämän talkin sain maahantuojan minulle lähettämässä testipaketissa, mutta jo vuosia olen käyttänyt Argital tuotteista mm. hammastahnoja, ihovoiteita ja juotavaa savea.

"Argital on toiminut alalla jo yli 30 vuotta ja tehnyt tunnetuksi vihreän saven monipuolisia käyttömahdollisuuksia ruumiin ulkoisessa ja sisäisessä hoidossa. Argital tuotesarjalle on myönnetty AIAB-ICEA- laatumerkit sekä seuraavat tuotekohtaiset sertifioinnit:

- BDIH -luonnonkosmetiikka laatumerkki
- DEMETER-biodynaamisen tuotteen laatumerkki
- Vegan OK – vegaanituotteen merkki

Tuotannossa raaka-aineita käsitellään mahdollisimman hellävaraisesti: Mm. Kasviraaka-aineissa suositaan luomu- tai biodynaamista tuotantoa ja dynamisaation (tuotepohjan raaka-aineiden rytminen käsittely läpi tuotantoprosessin) avulla pyritään säilyttämään tuotteen hoitoteho ja kasvien luontaiset ominaisuudet mahdollisimman lähellä alkuperäistä."
Lähde: Dell'Eco

Argital tuotteita jälleenmyyvät liikkeet löydät TÄSTÄ linkistä. Kaikissa pisteissä ei välttämättä ole koko laajaa tuotevalikoimaa Parhaiten Argital tuotteisiin pääsee tutustumaan Dell'Eco nettikaupassa

Ja vinkkinä vielä tämäkin Dell'Eco nettimyymälän tarjous:
KAIKKIIN YLI 50 EURON TILAUKSIIN LISÄTÄÄN PIKKUJOULULAHJAKSI YLLÄTYSTUOTE (VOIMASSA 15.11. SAAKKA)

4 kommenttia:

  1. Moikka! Minäkin olen käyttänyt talkkia vuosia, enkä luopuisi siitä enää! :)

    Oli minulla kysymyskin oikeen, olen aloitellut nyt gluteiinitonta elämää ja huomannut kuinka suolisto ja nivelet voivat hyvin. Sinulla oli aiemmin viime vuoden puolella muistaakseni ohje lanttusose rieskoista, miten voisin tehdä niitä gluteiinittomasti? Voisiko jauhoksi kuvitella esimerkiksi tattari tai kikherne jauhoa tai puhdasta kaurahiutaletta? Kiitos sulle vastauksesta :) Hyvää joulun odotusta toivottelee Riitta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Riitta :) Sama hyvä tapa sinullakin. Jokunen päivä sitten juuri juttelin ystävän kanssa saunassa että onkohan joku joka ei kuivaharjaa... Minä olin mieltä että kai niin normaali juttu on ihan kaikkien rutiini - ystävä tiesi kertoa että hänen tuttavistaan liekö kukaan sitä harrastaa. Jännää, että moni itselle ihan jokapäiväinen asia on toiselle ihan uutta. No talkki varpaissa on kuitenkin minulle rutiini - ei varmaan huono tapa ollenkaan.

      Tänään viimeksi tein lanttusoseeseen rieskaa. Melkeinpä vuoden verran olen tehnyt pelkkiä gluteenittomia leipomuksia - ja gluteenittomina teen tietysti rieskatkin. Tänään taikinaan meni lanttusoseen sekaan tattaria rouheena ja jauhoina sekä perunamuussijauhoa. Lapset tykkäsivät, mutta minusta ei vielä ollut ihan täydellinen setti... Ihan tarkoituksella olen nyt kokeillut vähän erilaisia jauhosekoituksia rieskoihin ja etsiskellyt sitä esittelykelpoista reseptiä. Pari päivää sitten tein rieskat maitorahkapohjaan - sekaan tattaria ja muistaakseni kanssa perunamuussijauhoa. Niistä tuli kyllä ihan tosi hyviä. Kokeilen vielä pari kertaa ja laitan sitten tarkempaa ohjetta.

      Ja ihan uskomaton on gluteenittoman ruokavalion vaikutus elimistöön - eikä pelkästään elimistöön vaan myös psyykeen. Siitä ajattelin kirjoitella tännekin jossain vaiheessa. Olen huomannut että jos välillä sorrun syömään vehnää ja sokeria, niin mieli vetää ihan alavireeseen ja saamattomaksi

      Mutta kokeile ihmeessä tehdä oma sekoitus - ei rieskat ikinä pilalle mene. Mukavaa alkanutta talvea sinullekin. Toisaalta on ihana kulkea metsissä niin kauan kuin maa jäätyy, mutta kyllä jo vähän odottelen talveakin että malttaisi keskittyä sisähommiin :)

      Poista
  2. hei Johanna,
    pyrin "älä osta mitään" -kauteen, mutta se on vaikeaa. Nyt taisi ostoslistalle tupsahtaa tuo vartalonaamio. Kuulostaa huipputuotteelta.
    Jossain kirjoituksessa sinulla oli mainintaa Airi Rekilästä. Lainasin tuttavalta "Syö itsesi suomalaiseksi" -kirjan. Keppikeitto oli aivan riemastuttava. Oletko keittänyt sitä? Täytyy mennä metsäretkelle aineksia poimimaan ja laittaa keitto porisemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Pimme :)
      Samaan minä pyrin - ostamaan vain niitä ihan tarpeellisia, paitsi kierrätyksen kilohinta vaatteissa ja kirjoissa - niitä en voi vastustaa :)

      En ole vielä kokeillut sitä keppisoppaa. On kyllä ollut mielessä ja suunnitelmissa niinkuin moni muukin kiinnostava juttu... Se on siitä hyvä keitos että ainekset voi käydä hakemassa talvellakin. Kiitos vinkistä - otan kyllä asiakseni kunhan saan loput pihasadot talteen.

      Se Argital vartalonaamio on ihana tuote. Minä hiukan pidin kovana sitä 40e hintaa, mutta en pidä enää kun olen käyttänyt tuotetta. Tuoksu on ihan huumaava ja tehot tuntuvat. Purkista riittää ainakin kuuteen / kahdeksaan käyttökertaan - laskee siitä, niin reilu vitosella saa ihanan hoidon. Kannattaa varata ihan kunnolla aikaa - eli se pari tuntia. Parasta on kun pyytää ystävän seuraksi, niin aika menee höpötellessä ihan huomaamatta. Me istumme kohtuulämpimässä saunassa ja aina kun savi alkaa käydä liian juoksevaksi, pienet jäähyt, jolloin se taas jähmettyy.

      Poista