maanantai 23. heinäkuuta 2012

Avokaappi

Pieni kurkistus tyttäreni Veeran huoneeseen :) Täällä touhusimme viime viikolla ja lopputuloksena on mielestäni ihan onnistunut pieni sisustusprojekti. Myös tytär on enempi kuin tyytyväinen; sai lisätilaa vaatteille, kengille ja laukuille, jotka tähän saakka oli mahdutettu huoneen kahteen pikku komeroon ja yhdelle avohyllykölle.Projekti oli tämä naisvoimin väkerretty avokaappi huoneen oviseinälle.
Oviseinä on tähän tarkoitukseen sopivin; Hylly toimii sisustuselementtinä vaatteita , kenkiä ja laukkuja rakastavalle teinitytölle, mutta kenkäkokoelma ei kuitenkaan käytännössä näy muihin tiloihin vaikka ovi olisi auki.Oven päällä, oviaukon yläreunassa kulkee pitkä hylly nilkkureille. Ylähyllyn syvyys on 28cm. Se on kiinnitetty "roikkuvaksi" jotta kannakkeet jäävät piiloon. En saanut kokopituista levyä mahtumaan autoon, joten hylly on tehty kahdesta kappaleesta. Liitoskohta on yhdistetty & jäykistetty lattaraudalla hyllyn yläpuolelta. Hylly on kiinnitetty neljällä kannakkeella.
Tangoissa esillä olevat vaatteet ovat vasta "koevedoksia" joilla testasimme lopputulosta. Veeran tarkoituksena on valita kauneimmat ja sisustukseen sopivimmat vaatteet tähän esille :)

Henkaritangot löysimme (voi mikä riemun määrä siitäkin :) Kodin Ykkösen poistopisteestä. Ovat virallisesti hyllykannakkeita, mutta olivat ihan täydellisen pituiset, 25cm ja tyyliset tähän meidän systeemiin. Rautojen päässä on pienet lovet joten henkarit eivät putoile tangon päästä. Väri mattateräs, juuri se mitä lähdimme etsimään ja hintakin sopiva 7€/kpl, ovh noin 18€/kpl. Näitä tarvitsimme kolme, sanoisin että aika haasteellinen tehtävä saattaa olla myydä se yksi viimeinen hyllynkannake joka jäi kauppaan :DAlahyllyjä kiinnitimme kaksi kappaletta. Haimme kevyempää ilmettä rakennelmaan käyttämällä alhaalla kapeampaa hyllyä kuin oven yläpuolella. Alahyllyjen syvyys, 22cm on riittävä avokkaille ja laukuille. Kannakkeet on kiinnitetty hyllyjen alapuolelle, molemmat hyllyt kolmella kannakkeella. Hyllyjaoksi otimme saman 27cm joka on hiukan vastaavan hyllysysteemin hyllyjen välimitta huoneen toisella seinällä. 
(Veeralla on nyt vielä sen seinän sisustus vähän kesken. Kuvaan sen myöhemmin kunhan saa nurkkauksen järjesteltyä mieleisekseen :)

Hyllyt leikattiin kapeasta levystä joten liimanauhalla pinnoitettavaa jäi vain alahyllyjen pääty. Seinää vasten olevaa reunaa en viitsinyt alkaa pinnoittamaan. (Reunan pinnoitus käy kätevästi silitysraudalla kiinnitettävällä liimanauhalla. Välissä kannattaa pitää puuvillakangaspalaa ettei tursuava liima sotke silitysraudan pohjaa. Ylimääräinen nauhanleveys on helppo leikata pois terävällä mattoveitsellä.)

Hyllyt ostin ja sahuutin mittoihin Jyväskylän Puukeskuksella. Ovat 15mm vahvaa valkoista hyllylevyä. Levyjen yhteishinnaksi tuli noin 40€. Kannakkeiden hintaa en nyt muista, ovat valkoisia peruskannakkeita joita löytyy joka rautakaupasta. Henkarit Ikean Grundtal 3kpl/5.95€ yht. noin 36€ ja kolme henkaritankoa yht. 21€. Koko systeemille tuli hintaa noin 100€.
Henkareita otin nyt aluksi 18 kappaletta, kuusi/tanko, mutta tankoon mahtuisi hyvin vielä ainakin pari lisää, niitä siis vielä ostoslistalla.

Uudistuksen yhteydessä jonkin aikaa käytössä ollut 120cm leveä sänky vaihdettiin takaisin vanhaan 80cm leveään Muurame Jungmanni sänkyyn. Ostoslistalla on siis vielä myös päiväpeitto (ehkä valkoinen) ja muutama iso tyyny jolla sängyn ilme saadaan muutettua päiväajaksi sohvamaiseksi.

9 kommenttia:

 1. Hieno idea ja kaunis. Tuostapa on näppärä napata kengät ja laukku mukaan :)Veera on taatusti tyytyväinen.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pauska :)
  No, hiukan kyllä iski itselleni pieni epäilys siinä touhutessa että mitähän tästäkin virityksestä tulee... Veera oli kuitenkin ihan myyty lopputuloksesta, sehän on tärkeintä :)

  Jos hyllyn taus-seinän olisi tapetoinut jollain upealla kuosilla ja valinnut esim. wenge-sävyisen tumman levyn niin silloin koko systeemi olisi saanut ihan eri ilmeen.

  Kustannuksiltaan ja helppoudessaan ihan toteuttamiskelpoinen idea varmasti jonkun muunkin nuoren tytön huoneeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan taatusti, tavaraa on kuitenkin aina enemmän kuin säilytystiloja :)

   Poista
 3. Todella hyvä idea oli tuo avokaappi Johanna:)!Näyttää kyllä kivalta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Anette :)
  Kieltämättä tästä tuli kivempi kuin odotinkaan. Hintakin pysyi ihan kohtuulukemissa vaikka pienellä penkomisella vastavat tarvikkeet olisi saanut paljon edullisemmin raksakierrätyksestä.
  Odotankin täällä että Veera ehtii järjestellä vaatekaapista parhaat palat henkareille.
  Tulethan viikonlopuksi tänne meille :)

  VastaaPoista
 5. Ootte te näppäriä!
  Meillä on hankalat huoneet, kun on vinot katot.. ei oikein mikään tuollanen onnistu. Ja sit se seinä mihin onnistuis onkin cyprocia missä ei tasan kestä mikään hylly.. ainakaan, jos siinä on vähänkin painoa. (seinä on aika kevytrakenteinen väliseinä vain)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Heli :)
  Mutta vinoissa katoissa on sitten ihan oma ihana tunnelmansa. Ja keittiön ihanista avohyllyistä päätellen sinä kyllä osaat keksiä osuvat ratkaisut teidän sisustukseen :)

  Meillä seinien ongelma on melkeinpä päinvastainen. Ovat 70-lukulaista, ihan sairaan paksua ja kovaa lastulevyä. Koolauksetkin tuntuvat olevan niin tiukkaa puuta että naulatkin oikein vinkuvat jos niitä yrittää kiskoa pois. Oikein hyvä näihin pitoa vaativiin rakenteisiin mutta vastustaa jos seinälle pitäisi kiinnittää jotain ihan pientä vaan jollain pikku ruuvilla. Ei varmasti uppoa, ei milliäkään ja kun uppoaa niin kampeaa vinoon...

  VastaaPoista
 7. Täähän on tosi hieno! Ehdottomasti osallistumaan minun sisustusvinkkikilpailuun tällä idealla!:)

  VastaaPoista
 8. Varmasti nuoren neidin unelma ratkaisu!
  Mie olen niin kaappi-ihminen ko olla voi, en sietäisi kyseistä ratkaisua lainkaan:)
  Tytön kaapit olivat aika usein sekaisin ja se kävi hermoon.Minusta ne kuuluu olla viikattuna armeijan tyyliin mielellään:D

  VastaaPoista