tag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post9060526466508120378..comments2024-02-26T13:09:02.086+02:00Comments on Eilistä paistoa: Moilasen synttäriaamiainenJohannahttp://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comBlogger3125tag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-79454316839856824652016-03-11T22:27:47.908+02:002016-03-11T22:27:47.908+02:00Juu, palautetta olen antanut ja ilokseni olen huom...Juu, palautetta olen antanut ja ilokseni olen huomannut jopa jonkun valmistajan kuitua tuotteisiinsa lisänneen :-) Mutta runsaskuituisista ei vieläkään voida puhua. <br /><br />Tutkimusten mukaan keliaakikoiden kuidun saanti jää usein paljon alle suosituksen. Johtuisiko siitä, että olemme keskimäärin leivänsyöjiä - kasviksia ei taida vieläkään olla riittävästi keskivertosuomalaisen lautasella. Lihaakaan ei juuri korvata kuitupitoisilla linsseillä ja pavuilla. <br /><br />Joten edelleen toivon, että suomalaisetkin valmistajat heräisivät. Eipä taida olla ruisleipäpakkausta, jossa ei olisi kuitupitoisuus isosti mainittu. Miksi keliaakikoiden pitäisi olla huonommassa asemassa?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12466039331660170484noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-54878611628554065622016-03-11T17:53:31.580+02:002016-03-11T17:53:31.580+02:00Hei
Kiitos hyvästä huomiosta - en ole itse tullut ...Hei<br />Kiitos hyvästä huomiosta - en ole itse tullut aihetta edes ajatelleeksi. Itse ostan aika harvoin valmiita leipomuksia - ja muutenkin yritän pitää leivän käytön aika minimissä. Kuitua lasken saavani suurimmalta osin vihanneksista ja marjoista.<br />Valmiina ostan silloin tällöin gluteenittomia hampurilaissämpylöitä ja karjalanpiirakoita - ja kyllä ne nykyään jo on tosi hyviä.<br /><br />Laitapa viestiä tuosta kuituaiheesta ihan suoraan leipomoon - josko ovat itse ollenkaan huomanneet, että gluteenittomat kuluttajat arvostaisivat kuitulisää.Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-69619715355054906902016-03-11T12:21:51.394+02:002016-03-11T12:21:51.394+02:00Olen samaa mieltä gluteenittomien tuotteiden tason...Olen samaa mieltä gluteenittomien tuotteiden tason noususta. Samoin valikoima laajentunut huikeasti minun gluteenittomuuden alun "styroxkakkuvalikoimasta", jollaiseksi tuttavani tarjottaviansa arvioi ;-) Mutta yhdeltä osin suomalaisvalmistajat eivät ole tuotteitaan kehittäneet. Kuidun määrä on edelleen ala-arvoista, siksi minä valmisleipiä ostaessani päädyn useimmin ulkomaiseen leipään. Itsetehtynä kuitua leipiini saan todella helposti, siksi ihmettelen valmistajia. En ole valmis maksamaan leivän nimellä myydystä gluteenittomasta pullasta ylimääräistä, mutta maksaisin mielelläni nykyistä enemmän leivästä, piirakasta ja pitsasta, jonka kuitupitoisuus ylittää 8 %!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12466039331660170484noreply@blogger.com