tag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post3254198043618993132..comments2024-02-26T13:09:02.086+02:00Comments on Eilistä paistoa: Tolkun mokkapalat - gluteenitonJohannahttp://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-45755924525191584862014-12-02T10:05:51.486+02:002014-12-02T10:05:51.486+02:00Kiva kuulla :)
Yleensä varmaan kannattaa jättää ta...Kiva kuulla :)<br />Yleensä varmaan kannattaa jättää taikina mahdollisimman löysäksi. Silloin pysyy rakenne "kosteampana" ja muhevampana - ja sokerin tilalle laittaa mausteita :)Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-20782864642024505312014-11-26T00:13:59.197+02:002014-11-26T00:13:59.197+02:00Taikinasta tuli aika tiivistä, eikä lopputulos oll...Taikinasta tuli aika tiivistä, eikä lopputulos ollut ihan niin muheva kuin varmaan muuten olisi ollut. Mutta maku oli hyvä ja ens kerralla teen löysemmän taikinan :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-11849302145088474182014-11-25T10:36:12.562+02:002014-11-25T10:36:12.562+02:00Hei vaan :)
Miten onnistui? En nyt muista taikinan...Hei vaan :)<br />Miten onnistui? En nyt muista taikinan koostumusta - siitä on jokunen kuukausi aikaa kun viimeksi tätä tein. Yleensä yritän pitää taikinan mahdollisimman löysänä. Käytän rasvaa minimaalisesti ja löysempi taikina pitää rakenteen mehevämpänä / kosteampana. Samalla säästyy jauhoja - kuitenkin gluteenittomat ovat vähän arvokkaampia kuin tarjousvehnä. Ja säästyy siinä tietysti valmiin tuotteen osalta hiilarikaloreitakin :)Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-20160052525507967052014-11-19T22:22:24.719+02:002014-11-19T22:22:24.719+02:00Tein tämän pohjalta ja lennosta kaapissa olevista ...Tein tämän pohjalta ja lennosta kaapissa olevista raaka-aineista soveltaen ja paistos on nyt uunissa. :) Onko taikina kuinka kiinteää/löysää alkuperäisen ohjeen mukaan tehtynä?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-22861700642181886892014-04-01T09:50:35.557+03:002014-04-01T09:50:35.557+03:00Hei :)
Minä olen tosi huono niiden kaloreiden kan...Hei :)<br /><br />Minä olen tosi huono niiden kaloreiden kanssa - en muista ulkoa yhtään edes pyöreitä määriä. Noin äkkiseltään kun ainesosia ja -määriä katsoo, niin aika luvallista herkkua luulisi olevan :)Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-41281463589851791882014-03-31T11:38:34.872+03:002014-03-31T11:38:34.872+03:00Hyviä oli, kiitos! Olisiko mitään heittoa kalorimä...Hyviä oli, kiitos! Olisiko mitään heittoa kalorimäärästä? Pidän tällä hetkellä kirjaa.. =)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-44727966102926773112014-03-04T11:46:41.527+02:002014-03-04T11:46:41.527+02:00Kiitos komppauksesta :)
Sokeri on minullekin veren...Kiitos komppauksesta :)<br />Sokeri on minullekin verenpainetta nostattava aihe - ihan jo sanana... Teorioita siitä mitä pitäisi ja kannattaisi syödä, riittää karppauksesta raakaravintoon - kaikkia yhdistää se, että lisättyä valkoista sokeria ei suosita yhdessäkään.<br />Uskon ihan oman kokemuksen kautta, että sokeri sekoittaa elimistön toimintoja, mutta myös psyyken. Tottakai käytän sitä itsekin tarvittaessa, mutta ainesosalistan ykkösenä sokerin ei kuulu olla.<br />Ihan täytyy tunnustaa, että itsekin leivoin menneinä aikoina just niinkuin ohjeessa sanottiin. Jos siinä luki kolme desiä sokeria taikinaan ja paketti tomusokeria päälliseen, niin just niin tein kuin ohjeessa sanottiin - enkä kyseenalaistanut määriä ollenkaan. Kun hiukan aloin selvittää näitä ravintojuttuja, niin sokerin käyttö kyllä väheni radikaalisti. Kyllä alussa mietitytti maksaa kympin kilo intiaanisokerista, kun vaihtoehtona oli euron pusseja valkoista sokeria... Mutta siitä hinnasta se alun paras motivaatio sitten tulikin - niin kallista sokeria ei enää hennonut litramitalla lisäillä ja käyttö väheni väkisin :)<br />Nyt sokeria menee enää niin vähän, että hinnalla ei ole mitään merkitystä. iHerb'iltä löytyy luomulaatuista intiaanisokeria noin vitosen kilohintaan ja sieltä sen yleensä ostankin.<br /><br />Myös melassi kiinnostaisi. Olen sitä käynyt joskus kyselemässäkin, mutta myyntipakkaukset ovat valtavia (maatalousliikkeet) - on jäänyt säkki kantamatta kotiin :)Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-7648920884620081222014-03-03T23:22:56.830+02:002014-03-03T23:22:56.830+02:00Mä oon niin samaa mieltä tuon sokerin kanssa. Mua ...Mä oon niin samaa mieltä tuon sokerin kanssa. Mua ihmetyttää suuresti miksi ihmeessä moneen kakkuun ja reseptiin tungetaan aivan valtavat määrät sokeria. Monet tvssä nähtävät leipuritkin käyttää monia desejä, kun tosiaankin vähemmällä pärjäis. Itse makeutan usein leivonnaisia luonnonmakeuttajilla, hunajalla tms. Ja suosin myös tummia sokereita. Vaikuttaa hyvälle reseptille tämä versiosi. =)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-45229668691652263162014-03-03T21:33:32.432+02:002014-03-03T21:33:32.432+02:00Kiitos Ingrid :)
Tämä on sellainen askeettinen hyv...Kiitos Ingrid :)<br />Tämä on sellainen askeettinen hyvän omantunnon herkku :) On helppotekoinen ja onnistuu aina, kohoaa tosi muhkeaksi. Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-24919721002343642442014-03-03T21:31:41.613+02:002014-03-03T21:31:41.613+02:00Hei Sandra :)
Tottakai voi korvata ihan vaikka tav...Hei Sandra :)<br />Tottakai voi korvata ihan vaikka tavan sokerilla, mutta se ei ole ollenkaan niin aromikasta kuin intiaanisokeri. Fariinisokeri on hyvä valinta - se vastaa aika hyvin maultaan tummaa intiaanisokeria. Intiaanisokeria löytyy kyllä marketeista. Itse tilaan sitä iHerb'iltä. <br /><br />http://www.iherb.com/Wholesome-Sweeteners-Inc-Organic-Dark-Brown-Sugar-24-oz-681-g/34606#p=1&oos=1&disc=0&lc=en-US&w=brown%20sugar%20organic&rc=5291&sr=null&ic=1/?rcode=QUJ081<br /><br />Tämä on ihana luomulaatuinen sokeri. On tummaa ja hyvin pehmeää rakenteeltaan. Hintakin on ihan muuta kuin Suomen markkinoilla, 681g / 3,40€. Kannattaa ottaa pakettiin, jos tilailet joskus jotain.Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-62891333014434267222014-03-03T21:24:44.300+02:002014-03-03T21:24:44.300+02:00Moi :) Tästä ei ohje enää paljon helpommaksi tule ...Moi :) Tästä ei ohje enää paljon helpommaksi tule - eli ei ole iso kynnys kokeilla. Minäkään en enää osaa ollenkaan syödä mitään yltiömakeaa. Perinteiset mokkapalat on kuorrutettu käytännössä pelkällä sokerilla - eivät ole minunkaan makuuni.<br />Minulle tämän tyyppiset leipomukset täyttävät "herkkukriteerin". Näistä lapsetkin sanoivat että ovat tosi makeita... On se jännä juttu kun sokerista pääsee eroon, niin pienikin määrä maistuu ihan tosi vahvasti.Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-85949200363601133732014-03-02T23:01:39.014+02:002014-03-02T23:01:39.014+02:00Kylläpä on hyvän näköinen, menee kokeiluun! Terv....Kylläpä on hyvän näköinen, menee kokeiluun! Terv.ingridAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-51851742107769786672014-03-02T15:42:10.124+02:002014-03-02T15:42:10.124+02:00Kiitos ohjeesta, kokeiluun menee. Tuota sokeria sa...Kiitos ohjeesta, kokeiluun menee. Tuota sokeria saa varmaankin normimarketeista? Voiko korvata fariinisokerilla?Sandrahttps://www.blogger.com/profile/11555550235160469091noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-75245100259812748672014-03-02T09:56:09.286+02:002014-03-02T09:56:09.286+02:00Vau, pitääpä kokeilla joskus :). Itse en edes kauh...Vau, pitääpä kokeilla joskus :). Itse en edes kauheasti välitä ns. normaaleista mokkapaloista, mutta jospas tämä maistuisi...kiitos ohjeesta.Marjaanihttps://www.blogger.com/profile/11426114203424662004noreply@blogger.com