tag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post1660454853619292903..comments2024-02-26T13:09:02.086+02:00Comments on Eilistä paistoa: Punajuuri-makaroni paistos - gluteenitonJohannahttp://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comBlogger19125tag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-66075260742383847132015-02-11T08:51:59.293+02:002015-02-11T08:51:59.293+02:00Hei Virpi :)
Kiitos vierailusta - eiköhän vielä mo...Hei Virpi :)<br />Kiitos vierailusta - eiköhän vielä moneen kertaan ensi kesänä mittailla lapion kanssa sopivia kohtia mistä irrotella juuripaakkuja uuteen kotiin :)<br />Tällä viikolla taidan olla menossa joka ilta. Laitan sinulle viestiä kun on taas "koti-ilta" :) Saattaisi olla maanantai, mutta varmistan vielä lähempänä.<br />Chiliä voisin laittaa yhden koesatsin silloin 22-23.2. Omat siemenet itivät, mutta kiinalaisesta maustepussista kylvetyt eivät ollenkaan. Tuli olo, että onkohan ne säteilytetty homeen estämiseksi... En syö enää ikinä kuin omia kasvattamia...<br /><br />Työn iloa sinulle :)Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-31237583766641734602015-02-09T11:16:56.520+02:002015-02-09T11:16:56.520+02:00Hei Johanna! Kiitos teestä ja mukavasta seurasta v...Hei Johanna! Kiitos teestä ja mukavasta seurasta viime maanantaina. Siementen haku venähti pitkäksi vierailuksi. Mukaan lähti paljon muutakin kuin tomaatin siemenet, kiitos kaikesta ! Paljon tietoa tuli myös taskun pohjalle. Tuon sulle joku ilta niitä chilin siemeniä. Huomasin, että mulla on chilejä myös pakastimessa mutta varmaan niiden siemenet eivät idä joten tuon kuivattuja. Mukavaa viikkoa !Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-49049476807608940172015-02-08T16:19:11.737+02:002015-02-08T16:19:11.737+02:00Just näin, eli ne makaronit kypsyy siinä samalla v...Just näin, eli ne makaronit kypsyy siinä samalla vaivihkaa. Tiedä nyt siitä, olenko soveltanut mainittavimmin, mutta esim. tuorejuuston olen jättänyt pois, juustoraastetta olen laittanut toki, välillä ihan tavisedamia. Aurajuusto antaa hyvän maun. Vihreänä tavarana olen käyttänyt suolaheinää pinaatin kanssa, taisin johonkin laittaa pehtoorin salaattiakin. Yrteistä pelkästään rosmariinia käytin johonkin paistokseen, kun muutakaan ei ollut. Olen käyttänyt tavallisia tomaatteja hiukan pilkottuna, ei siis pikkutommoja, samoin aurinkokuivattua tomaattia lisänä. Tavallista sipulia on tullut laitettua, samoin punasipulia, viime kesänä laitoin purjoa. Sinänsä aika orjallisesti olen noudattanut ohjetta, mutta ajatellen sitä väreinä: kunhan laittaa paljon vihreää, riittävästi punaista, lisäksi juustoa ja nestettä, niin hyvää tulee :-) Itse en olisi koskaan keksinyt tällä tavalla valmistaa pastaa ja vihreää tavaraa. Punajuurta olen joskus miettinyt, mutta en uskaltanut kokeilla :-) Nyt uskallan :-)Aromia Elämäänhttp://aromiaelamaan.blogspot.fi/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-25905330466909780052015-02-07T11:17:21.687+02:002015-02-07T11:17:21.687+02:00Isosti kiitos :)
Mukava kuulla, että kesäkurpitsa...Isosti kiitos :)<br /><br />Mukava kuulla, että kesäkurpitsapaistoksesta on tykätty laajemmaltikin. Hyvä idea siinä on laittaa makaronit vuuan pohjalle kypsymään. Maustuvat samalla kun imevät ylimääräiset nesteen.<br /><br />Onko sinulla jotain hyviä vinkkejä vuuan tuunauksesta?Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-5425488091434710922015-02-07T11:14:32.292+02:002015-02-07T11:14:32.292+02:00Moi Anna :)
Mahtava kuulla että ovat itäneet. Aina...Moi Anna :)<br />Mahtava kuulla että ovat itäneet. Aina ovat minullakin itäneet liiankin hyvin, mutta nyt mietin jo tuskissani, että olisiko pitänyt tehdä itämistesti ennen lähettämistä :D<br /><br />Sama ajatus minulla - mahdollisimman vähän ylimääräistä härpäkettä keittiöön. Astioitakin on vain ne jokapäivän käytössä olevat - ei mitään "juhlakalustoa". <br /><br />Olisin ehkä jo ostanutkin Gigantista sen Kitchen Aidin sauvasekoittimen, mutta värivaihtoehtoja oli vain yksi. En ole vielä ehtinyt tutkailla, onko tilanne tasan se, vai saako eri värejä muualta. Niin ja onko Gigantti se edullisin ostopaikka? :)<br /><br />Kiitos blenderivinkistä. Minulla on nyt Bosch - joka oli ihan susi jo alkujaan. En ikinä enää osta mitään pienkonetta siltä firmalta - enkä suosittele kenellekään muullekaan. Ostin aikoinaan samaa sarjaa kaikki keittiön pienkoneet ja jokainen levisi ihan kättelyssä. Ymmärtäisi vielä yhden koneen ongelmat, mutta Boschin koneista levähti jokainen.Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-27285760996990504822015-02-06T14:42:23.469+02:002015-02-06T14:42:23.469+02:00Miehen suusta totuuden kuulee...vai miten se olika...Miehen suusta totuuden kuulee...vai miten se olikaan :-)<br /><br />Se makaroni-kesäkurpitsapaistos on yksi resepti, jota silloin tällöin teen. Siitä tuli yksi meidän perheen ikivihreä. Jopa niin paljon, että siskoni ja äitinikin sen omaksuivat. Ja se resepti on helppo toteuttaa ja siitä tulee HYVÄÄ. Sovellettunakin. Siispä on kokeiltava myös tätä punajuuripaistostakin.Kiitos !Aromia Elämäänhttp://aromiaelamaan.blogspot.fi/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-79049067056035127862015-02-06T14:27:57.891+02:002015-02-06T14:27:57.891+02:00Jo on ne laittamani tomaatinsiemenet itäneet, neli...Jo on ne laittamani tomaatinsiemenet itäneet, nelisen päivää siihen meni. Toista vuotta kokeilen nyt kylvölauttaa ja se on todella hyvä ainakin tomaattien ja chilien kanssa. Nyt vain napsin itäneet ja laitan multaan kasvamaan. <br /><br />Tuo Kitchen aidin blenderi on ollut meillä nelisen vuotta ja on ollut todella kätevä ja tehokas. Pääasiassa teen smoothieita ja välillä hienonnan juureksia, papupihvitaikinoita yms. Yritän pitää kodin pienkoneet mahdollisimman minimissä, tämä kone tekee montaa asiaa. On lisäksi helppo puhdistaa (esim. Kenvoodin blenderi, joka on äidilläni, on paljon hankalampi osiltaan ja puhdistettavuudelta) Muista Kitchen aidin koneista ei ole käytännön kokemusta, olen niitä vain käynyt kaupoissa ihastelemassa. Annahttps://www.blogger.com/profile/05233171418165918172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-3230733327021701032015-02-06T09:12:01.990+02:002015-02-06T09:12:01.990+02:00Kiitos Katrilliini :)
Löytyvät ihan perusmakaronie...Kiitos Katrilliini :)<br />Löytyvät ihan perusmakaronien vierestä. Sisältävät maissia, siitä en erityisesti perusta, mutta pienessä määrin menettelee. Tykkään kyllä, että nämä Lidlin gluteenittomat makaronit sopivat hyvin erityisesti näin raakana uuniin menevien vuokien pohjaksi.Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-87625041571548480112015-02-06T09:09:42.603+02:002015-02-06T09:09:42.603+02:00Kiitos Jenni :)
Olipa ihana viesti. MInä en ole ol...Kiitos Jenni :)<br />Olipa ihana viesti. MInä en ole ollenkaan pro-tason harrastelija nilän alalla - ja silläpä nämä minun vinkkien taso onkin vaan enepi semmoinen alkusysäys kokeilla jotain ihan amatöörin asenteella. Putarhanhoidosta ja hortoilustakin jo innostuu enempi, niin sitten kannattaa jo tutustua enempi aiheisiin syventyneiden kirjoituksiin :) <br /><br />Itse olen niin monesta asiasta innostunut, ettei aika ja mielenkiinto riitä vain yhteen pelkästään syventymään. Sen vaan haluan näyttää, että alkuun pääsee pienellä panostuksella ja yksinkertaisilla konsteilla :)<br /><br />Ihana kuulla, että olet saanut kimmokkeen puutarhailuun ja hortoiluun - ei sen parempia harrastuksia olekaan. Ei ole enää pitkä aika, kun pääsee keräämään ensimmäisiä vihreitä :)<br />Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-61886422526959262752015-02-06T09:03:48.011+02:002015-02-06T09:03:48.011+02:00Kiitos Rouva Villa Kardemumma :)
Ainakin meillä ma...Kiitos Rouva Villa Kardemumma :)<br />Ainakin meillä maistui - ja pyydettiin jo uusintaakin. Seuraavaan laatikkoon vaihdan sipulin purjoksi - ja ehkä lisään vielä vähän potkua mausteilla.Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-19979248149788147822015-02-06T09:02:02.370+02:002015-02-06T09:02:02.370+02:00Kiitos :)
Meillä kyllä maistui kaikille - jopa vie...Kiitos :)<br />Meillä kyllä maistui kaikille - jopa vieraillekin. Juuren laatikko on sitten lienee pehmeämpi ja kermaisempi. Smetana kyllä varmasti tekee oman hyvän säväyksen. Kipparin morsian -bloggari kaipaili mukaan hieman purutuntumaa - eli voisikohan Juuren reseptiä soveltaa raakaan punajuriraasteeseen?<br /><br />Harmittaa vaan, että juureksia ei ainakaan Jkl'n Cittareista löydy enää isompia pusseja - ihan tyhmää maksaa nyt joulun hintoihin verrattuna moninkertaisia kilohintoja pikku pussukoista :/ Onko tietoa, vieläkö jostain saa kolmen kilon juurespusseja?Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-61312628467468078172015-02-06T08:57:25.506+02:002015-02-06T08:57:25.506+02:00Moi Anna :)
Minäkin kylvin viime vuonna tomaatit ...Moi Anna :)<br /><br />Minäkin kylvin viime vuonna tomaatit alkukuusta. Nyt vitkuttelen loppukuun nousevan kuun puolelle. Jos sinulle jäi vielä siemeniä, niin voit mielenkiinnosta kokeilla tehdä toisen kylvöksen kuukalenterin suosittelemana päivänä - näkisi vertailla josko vaikuttaa :)<br /><br />Minulla Kitchen Aid'in koneet kanssa haavelistalla :) Onko sinulla useampi firman laite? Sauvasekoitinta olen hipelöinyt Gigantissa - onko siitä jotain kokemusta?<br /><br />Mukavaa viikonloppua sinulle ja onnea tulevalle putarhakesälle :)Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-9268596331979319942015-02-06T08:53:20.324+02:002015-02-06T08:53:20.324+02:00Hei Ritu :)
Minulla varsinainen keittiöura alkoi ...Hei Ritu :)<br /><br />Minulla varsinainen keittiöura alkoi viisitoista vuotiaana nelostien varren huoltsikalla perunankuorijana. Eli tällä iällä olen nyt pyöreät kolmekymmentäviisi vuotta niitä perunoita kuorinut :) Eipä sillä - ihan rentouttavaa puuhaa istua perunapussin ja matkaradoin kanssa jakkaralle :)<br />Nykyisin tämän joka päivän perusruuan kuitenkin pyrin valmistamaan mahdollisimman yksinkertaisesti ja nopeasti...<br /><br />Huomasin juuri jokunen päivä sitten, ettei minulla taida olla yhtään viime vuotisia paprikan, lehtisellerin ja purjon siemeniä... Luulin kyllä kaikkia hankkineeni jo syksyllä alesta - mutta en sitten vissiin.<br />Kylvöaika maanpäällisille kasveille alkaa taas 20. helmikuuta kun kuu kääntyy nousevaksi. Laitan vielä blogiin vinkkinä tarkemmat päivät: Lehtipäivä purjolle ja lehtisellerille, hedelmäpäivä tomaatille ja paprikalle.<br /><br />Mukavaa viikonloppua sinulle ja onnea kylvöksiin :)Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-9334340205355075132015-02-05T09:00:50.892+02:002015-02-05T09:00:50.892+02:00Herkulliselta näyttää! Minä en ole Lidlistä glutee...Herkulliselta näyttää! Minä en ole Lidlistä gluteenitonta makaronia ymmärtänyt edes etsiä, kiitos tästä tiedosta.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04997194198860018810noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-71341803103045824122015-02-04T20:52:29.592+02:002015-02-04T20:52:29.592+02:00Oon kyllä onnellinen että olen sun blogisi aikoina...Oon kyllä onnellinen että olen sun blogisi aikoinaan löytänyt :) juuri Koskaan ei tule kommentoitua mitään minnekään, mutta nyt kiitos että kirjoitat! Olen saanut paljon ideoita keittiöön ja puutarhaan (mitä minulla ei vielä ole!) sinulta ja Vielä joskus minäkin alan " hortoilla"! :D <br /><br />- Jenni Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-68778152707536420382015-02-04T20:15:03.518+02:002015-02-04T20:15:03.518+02:00Taas tuli nälkä! Ihanaa, että ohje on gluteeniton,...Taas tuli nälkä! Ihanaa, että ohje on gluteeniton, kiitos!Villakaardemummahttps://www.blogger.com/profile/03719505773490979465noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-18182793846765366762015-02-04T16:07:08.481+02:002015-02-04T16:07:08.481+02:00Punajuurenpunainen makaronilaatikko on kummitellut...Punajuurenpunainen makaronilaatikko on kummitellut mielessä sen jälkeen kun luin siitä Juuren laatikosta. Nyt tuli niin helppo reseptikin, että pistän muistiin. Viimeistään viikonloppuna, kiitoksia!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06723082281522818645noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-59173513584441154812015-02-04T15:15:58.117+02:002015-02-04T15:15:58.117+02:00Tuota gorgonzolaa on minullain pakkasessa, tosin s...Tuota gorgonzolaa on minullain pakkasessa, tosin silloin kun sitä Cittarista ostin, oli hinta vielä 0,90€ ;-)<br /><br />Hyvän kuuloinen ohje, juuri passeli "jämäruoka", johon saa ne juustonkannikat ja sekalaiset pastapussien loput laitettua. Ja punajuuresta ja homejuustostahan ei koskaan voi tulla huonoa ruokaa. Eilen tein borssia ja pyöräytin punajuuret ja porkkanat silpuksi Kitchen aidin blenderissä. Se ei säikähdä kovistakaan juureksista. Käsin raastaen saan pestä aina kaakelit ja lattiat punajuuren mehuista.<br /><br />P.S. tomaatinsiemenesi pääsivät eilen kylvölautalle, enää en malttanut odotella. Vieläköhän ennen kevättä tulen mananneeksi, että laitoin taas näin aikaisin... :)Annahttps://www.blogger.com/profile/05233171418165918172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-22359553791580367392015-02-04T14:28:34.376+02:002015-02-04T14:28:34.376+02:00Jaa että et edes varsinaisesti välitä ruoan laitos...Jaa että et edes varsinaisesti välitä ruoan laitosta. Kyllä minusta kuvat ja juttu kertoo ihan toista. Kiitos taas kerran kivasta ohjeesta. Kokeilen jossain vaiheessa. Samoin kiitos vinkistä, lauantaina isäntä haki sitä tarjous Sofraa. Olipas hyvä fetajuusto salaatin kanssa. Suurin osa meni pakkaseen, siihen sain vinkin blogisi kommentoijalta. Oikein kivaa keskiviikkopäivää! Ja nyt menen bogistasi etsimään asiaa paprikan kasvatuksesta.KässäRituhttps://www.blogger.com/profile/16740576007954387011noreply@blogger.com