tag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post1611231445205638733..comments2024-02-26T13:09:02.086+02:00Comments on Eilistä paistoa: Kalkkia kananmunan kuoristaJohannahttp://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comBlogger27125tag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-66725930011500170342015-02-15T20:13:13.868+02:002015-02-15T20:13:13.868+02:00Kiitos. Nyt mulla on hyvä syy ostaa itselleni mort...Kiitos. Nyt mulla on hyvä syy ostaa itselleni mortteli :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/00776436792688808392noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-36045747992626804722015-02-15T12:30:15.945+02:002015-02-15T12:30:15.945+02:00Tiedän sen vinkin jo kauan sitten, mutta ei ole tu...Tiedän sen vinkin jo kauan sitten, mutta ei ole tullut kokeltu, koske ei ole vain muistanut. Kun olin lapsi, ja mummo oli sairas, silloin hänellä oli joskus lääkeriltä suositeltu kalkki. Ja muistan kun me lapset sitten jauhotti sitä kanamuna kuorista. Ei silloi mitään hienoja kahvimyllyjä eikä muutaka koneitta ollut, ni laitetti kuivat munakuoret kankapalan väliin, ja vasaralla noite pienennetti, kangaspussi välillä käänetäs. Ei ne tietysti mitän hienoja jauhetta ollut, mutta senverran pieneks ne meni, että pystysi syömään.<br />Ja uskon, jos se murojen tai raakakeksitaikana joukkoon sopii, kelpa ilmeisesti myös leivonnaisiin ja vaikka aamupuuron joukkoon. Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17647582209003713940noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-59737569888167357362014-12-17T11:41:53.297+02:002014-12-17T11:41:53.297+02:00Onkohan tuo nyt sitten sellasta kalkkia joka imeyt...Onkohan tuo nyt sitten sellasta kalkkia joka imeytyy eikä kerry niveliin? Niistä kalkkitableteista kun on lukenut monenmoista!Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-57644119204917590212014-07-25T22:49:59.806+03:002014-07-25T22:49:59.806+03:00Hei vaan :)
Kalkin määrään suhteutettuna yhden kan...Hei vaan :)<br />Kalkin määrään suhteutettuna yhden kananmunan kuoret olisivat pyöreästi viikon annos. Minä en ole sen kummemmin mittaillut - ripauttanut aina muistaessani leipomusten sekaan.Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-81205926302005160372014-07-22T12:21:03.230+03:002014-07-22T12:21:03.230+03:00Olen käyttänyt välillä näitä kananmunankuoria. En ...Olen käyttänyt välillä näitä kananmunankuoria. En ole ihan varma miten paljon/päivä tulisi käyttää, kun maito- ja vilja-allergikkona syön paljon soijaa, oliivia, nokkosta ja manteleita. Olen huuhtaissut halkaistun munankuoren kylmällä vedellä ja vetäissyt "sisänahkan" pois - kuivuu nopeammin.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-50309503291143330092014-06-30T22:55:25.566+03:002014-06-30T22:55:25.566+03:00Sauvasekoitin tekee kuoret jauhoksi, minusta tuntu...Sauvasekoitin tekee kuoret jauhoksi, minusta tuntuu että tämä toimii. Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-3665214465074215462014-05-04T23:11:23.722+03:002014-05-04T23:11:23.722+03:00Kiitos hyvistä vinkeistä:) mahtavaa kun joku oikea...Kiitos hyvistä vinkeistä:) mahtavaa kun joku oikeasti hyödyntää näitä kuoria. Itsellä on viiriäisiä ja niille olen kuorta murskannut. Tänään ensimmäisen kerran laitoin omaankin ruokaani sitä:)kakkoskakkonenhttps://www.blogger.com/profile/04975784111760681004noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-56102352520321660442014-04-01T09:56:09.229+03:002014-04-01T09:56:09.229+03:00Kiitos hienosta vinkistä :)
Teen tästä juttua jok...Kiitos hienosta vinkistä :) <br />Teen tästä juttua joku päivä, niin pääsee hyvä vinkki ja kokemuspohja tietoon.Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-61676289864113614022014-03-29T18:43:55.343+02:002014-03-29T18:43:55.343+02:00Hei
Vaikka postaus on vanha, kommentoin silti. Min...Hei<br />Vaikka postaus on vanha, kommentoin silti. Minulla on viljamylly, jolla jauhan kananmunankuoret. Hyvää tulee. <br />Ja kokemus: Äitini katkaisi jalkansa. Sen jälkeen vein hänelle kananmunakalkkia syötäväksi ja myöhemmin lääkäri oli ihmetellyt miten hyvin jalka oli luutunut. Eli toimii.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-6028566948470125612014-01-17T12:08:33.566+02:002014-01-17T12:08:33.566+02:00Hei Nina :)
Isosti kiitos tästä kommentista ja vin...Hei Nina :)<br />Isosti kiitos tästä kommentista ja vinkistä. Ihan mahtava idea sinulta. Laitan juttua aiheesta tässä joku päivä. Nyt vaan täytyy metsästää jostain vanha kahvimylly - tai tutkia mitä uudet kustantavat.<br /><br />Minulla ei ole ollut parempaa konstia kuin se bamixin kippo ja huhmare. Ihan jauhoa sillä ei koko erästä saa. Nytkin kuoria on jauhamatta monta pussillista, juurikin sen takia kun en ole saanut ihan täydellistä "pölyä" tehtyä.<br /><br />Kiitos vielä kerran :)Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-25831512332650292362014-01-16T10:47:53.123+02:002014-01-16T10:47:53.123+02:00Tervehdys:) Ajattelin myös, että kuivatan ja samal...Tervehdys:) Ajattelin myös, että kuivatan ja samalla varmistan, ettei bakteereja siirry jauheeseen kuivattamalla kuoret uunissa. Jenkeissä moni suosittelee keittämistä, joka taas liuottaa osan kalkista veteen (heillä suurempi salmonella vaara). Meillä ollut kohta vuoden kalkinlähde kananmunankuorista, koska meidän vauvalle ei sovi maitotuotteet, niin piti keksiä tapa, jolla saada kuorista pulveria, jotta varmasti imeytyisi. Hankin sähköisen kahvimyllyn ja sillä saan tehtyä todella hienoa pulveria. Vinkkinä myös, että mitä kovemmat kuoret, sitä runsaammin kalkkia. Tietyt luomumunat kun vaikuttavat olevan aika liukuhihna tuotettuja, kun kananmuna kuori menee yllätävän helposti rikki, melkeinpä hajoaa käteen. -Nina :)Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-35102322546041538722013-05-15T09:54:54.593+03:002013-05-15T09:54:54.593+03:00Hei Maarit ja mukavaa kesää teidän perheelle :)
Ma...Hei Maarit ja mukavaa kesää teidän perheelle :)<br />Mahlaa en ole kerännyt mutta veljeni kyllä isojakin määriä. Sitä on pakastettu ja siitä on tehty jopa kotiviiniä. Ei kai siinä sen kummempaa muuta kuin että valutuskohdat on käytävä tarkistamassa päivittäin eli puut jsta mahlaa juoksuttaa tulisi olla lähietäisyydellä ja omia / maanomistajan luvalla.<br /><br />Kohta on paras aika kerätä koivunlehdet. Koivu on niin vahva diureetti että sitä ei kannata käyttää ihan jatkuvasti. Kuusenkerkkiä voi pakastaa - ne ovat ihan superhyviä.Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-89791515634151704172013-05-15T09:50:50.653+03:002013-05-15T09:50:50.653+03:00Kiitos mukavasta viestistä :)
Täällä kirjoittelen ...Kiitos mukavasta viestistä :)<br />Täällä kirjoittelen vähän sitäsuntätä - kokeiluja keittiössä ja puutarhassa rehellisellä amatööripohjalla :D<br />Kananmunankuoret ovat meillä ihan vakiokäytössä. Siinä sitten vähän kompensoituu tuo luomumunien korkeampi hinta kun saa kuoretkin hyötykäyttöön. Osan laitan kukille ja loput syömme ihan itse.<br />Tuo jauhamisprosessi on vielä vähän työn alla. Ihan paras vempele ei tuo bamixin kippo ole. Ratkaisu siihenkin löytyy varmasti ajan kanssa.<br />Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-66108083501213289892013-05-10T15:28:59.401+03:002013-05-10T15:28:59.401+03:00Löysinkin helposti tämän täältä :) Luin ohjeet ja ...Löysinkin helposti tämän täältä :) Luin ohjeet ja otamme tään varmasti kokeiluun. Nokkosta oonkin kesäisin keräillyt ja käyttänyt talven mittaan. Talvivarasto on nyt syöty mutta pianhan sitä jo uuttakin saapi tilalle...:) Onkohan sulla täällä mahlasta tietoutta? En oo aiemmin ottanut mahlaa mutta tänä vuonna kiinnostaisi koettaa. Ja koivun hiirenkorvia plus kerkkiä kanssa!<br /><br />terkuin MaaritAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-60373237985396592002013-01-30T17:12:11.709+02:002013-01-30T17:12:11.709+02:00Ihanaa! Eka tämän aiheen kokeiluni on tämä juttu :...Ihanaa! Eka tämän aiheen kokeiluni on tämä juttu :)<br />Miten olen ollut näin kauan pimennossa etten ole löytänyt blogiasi? Vasta tänään kun hain googlettamalla "vuohenjuuston pakastamista". Oivallisia ajatuksia, ideoita, kaikkea! Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-73248883202620782862013-01-28T19:23:43.267+02:002013-01-28T19:23:43.267+02:00Hei Outi :)
Kannattaa kokeilla. Mukavia pikuprojek...Hei Outi :)<br />Kannattaa kokeilla. Mukavia pikuprojekteja tällaiset. <br />Yhden kananmunan kuoret riittävät jonkun laskelman mukaan viikon kalkkilisäksi. Senverran kuoria / henkilö taitaa keskimäärin tulla joka taloudessa. Ovat kuoret tietysti arvokasta ravinnetta kukille tai kasvimaallekin jos itse ei kaikkia ehdi syödä.Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-49867902693804267682013-01-28T19:17:31.799+02:002013-01-28T19:17:31.799+02:00Kiitos kommentista ja innostuksesta aiheeseen :)
E...Kiitos kommentista ja innostuksesta aiheeseen :)<br />Ei ollut ollenkaan kova homma tuo kuorien kuivaaminen ja silppuaminen. Hiukan tosin vielä haluaisin säätää tuota jauhamista. Olisi kiva saada ihan hienoa kalkkipölyä. Silloin imeytyminen olisi tehokkainta.<br />Enköhän tässä jotain keksi :)<br /><br />Käytin munankuorijauhetta jo aamupalajogurtin sekaan ja raakakekseihin. Ainakin niihin upposivat ihan täysin.Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-10060308522846454832013-01-28T19:14:31.984+02:002013-01-28T19:14:31.984+02:00Niin siinä taitaa usein käydä että lemmikkien ruok...Niin siinä taitaa usein käydä että lemmikkien ruokinnassa ollaan paljon tarkempia kuin omassa ruokavaliossa :)<br />Katsoo vaan ensin kissan kiiltävää turkkia ja teräviä kynsiä... Sitten ihmettelee omaa lisupäätä ja liuskoittuvia kynsiä...Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-64178900450329574652013-01-25T12:50:46.100+02:002013-01-25T12:50:46.100+02:00Siinäpä jännä ajatus. Ei ole koskaan tullut mielee...Siinäpä jännä ajatus. Ei ole koskaan tullut mieleen syödä kananmunankuoria, mutta nyt kun kananmunia menee melkoisen paljon, niin raaka-ainetta olisi ainakin helposti saatavilla.Outihttps://www.blogger.com/profile/13524103342978293303noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-46284944929084331102013-01-25T07:38:42.516+02:002013-01-25T07:38:42.516+02:00Selvän teki, tässäkin taloudessa pistellään tästä ...Selvän teki, tässäkin taloudessa pistellään tästä lähin munankuoret talteen ja jauhetaan jauheeksi :) Olen tästä kotikalkkijauhosta joskus lukenut, mutta unohtanut asian. Nyt asiaan tulee korjaus :)Annahttps://www.blogger.com/profile/05233171418165918172noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-68111676175394386942013-01-25T07:16:02.089+02:002013-01-25T07:16:02.089+02:00Mä syötän jauhettuja kananmunankuoria (tosin en hu...Mä syötän jauhettuja kananmunankuoria (tosin en huuhtele enkä käytä uunin kautta ennen murskaamista) ja nokkosta meidän koirille jotka on raakaruokinnalla - ehkä pitäis alkaa syödä itsekin.. olenkin jo kyllä hieman epäillyt, että koirapojilla on koko perheen terveellisin ruokavalio ;D<br /><br />ninaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-35827003850039320682013-01-24T21:58:07.536+02:002013-01-24T21:58:07.536+02:00Kiitos huolenpidosta ja hyvästä vinkistä muille lu...Kiitos huolenpidosta ja hyvästä vinkistä muille lukijoille. Minä kyllä olen omat alelaari-lanttusoseeni pakastimeen kiskonut jo aikoja sitten :DJohannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-65274457002270841252013-01-24T21:56:10.229+02:002013-01-24T21:56:10.229+02:00Ystäväni tätä kananmunakuorikalkkia ainain on käyt...Ystäväni tätä kananmunakuorikalkkia ainain on käyttänyt jo pitkään. Ihan syötäväähän se on ilmanmuuta. Hienonnus vaatii ehkä vielä hiukan hienosäätöä. Tai sitten ei... Kunhan nyt ehdin kokeilla jauhetta käytännössä. Eilen hivautin sitä raakakeksitaikinaan. Huomenna kokeilen marjojen ja jogurtin sekaan. En usko että miltään sielläkään seassa maistuu.Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-17841149579449176192013-01-24T21:50:29.562+02:002013-01-24T21:50:29.562+02:00Jep. En osaa aiheesta vielä enempää sanoa kun ensi...Jep. En osaa aiheesta vielä enempää sanoa kun ensimmäinen satsi vasta tuli uunista ulos :)<br />Eilen heitin munakalkkia raakakeksitaikinan sekaan. Sinne uskoisin häviävän vaikka mukana olisi pienen pieniä rakeitakin. Ystäväni tätä on harrastanut jo pitkään, ja hyvissä voimissa on :) <br />Extrahuomiona, nyt muuten vasta muistin että samainen ystäväni kävi luonani jokunen päivä sitten hiuslatvoja tasoittamassa. Hiukset ovat vahvistuneet ihan huomattavasti sitten viime kerran.<br />Tuo kuorien hienonnusprojekti vaatii ehkä vielä jonkun ahaa-ilmiön. Bamix ja mortteli toimivat ok, mutta jotain vielä tehokkaampaa hakisin...Johannahttps://www.blogger.com/profile/12269559261005899082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1477845851772029483.post-85292004708077437782013-01-24T18:53:39.713+02:002013-01-24T18:53:39.713+02:00Tämä ei nyt liity juuri tähän aiheeseen mutta lupa...Tämä ei nyt liity juuri tähän aiheeseen mutta lupasit melko tarkkaan vuosi sitten olla tänäkin vuonna haukkana cittarin alelaarin ääressä hamstraamassa joululta jämiksi jääneitä lanttusosepusseja jämähintaan. No nyt kannattaa mennä sinne laarille kun tänään oli ne lanttusosepussit siellä muistaakseni 69 senttiä. Viime vuonna näköjään sait niitä 50 sentillä. Viimeinen myyntipäivä nyt ostamissamme on 31.1. joten ehkä ne ihan loppujämät siitä vielä halpenevat ensi viikolla. Otettiin äitin kaa kuitenkin niitä nyt jo kassillinen (jäi sinne vielä sullekin) ja aiotaan huomenna kokeilla sun lanttusoserieskoja :) <br />T: SuskiAnonymousnoreply@blogger.com